Podmazivac lanca???
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
Re: Podmazivac lanca???
Hvala Nik
Naravno,spojevi se moraju dobro stegnut,jer bi se vremenom sve rasklimalo(jos ovaj moj traktor sa jednim cilindrom
),nego je ovo samo proba.Boca je 150 ml,vise nego dovoljna,jer se s njom moze dooosta kilometara preci,a i pristupacna je(ispod sjedista) pa nije problem dopunjavat.U sutini,jako dobra stvar:motor je tisi,ljepse povuce na nizim obrtajima,mirniji rad,a vjerovatno i manja potrosnja
Jednostavno je napravit,najvise vremena mi je oduzelo dje zakacit bocu,ventil...kad se to smisli,sve se zvrsi za pola sata.
-
kopljas
- NLB Moderator
- Vozim: Honda Africa Twin RD07
Pazi, nije lose da cevcicu iz koje ulje kapa po lancu, zaseces pod 45 stepeni. To ce ulju olaksati prolaz. I Scot cevcice su tako zarezane. A i Nik ima pravo, mzoda nije lose da kupis tu jednu cevcicu, one kostaju svega par eur-a, jedinonisma siguran hoce li se uklopiti po precniku u to crevo od 4 mm. Ako je 4 mm unutrasnji precnik, mislim da je to malo previse, mada sigurno radi 
- VeDzA
- Test vozač kaskader

Nije losa ideja,jeste da i ovako kaplje bez problema,ali taj ugao mozda napravi precizniji interval kapljanja,a i dobro bi dosao za gusca ulja.crijevo na izlazu je 2 mm,4 mm je do ventila za protok,ako si na to mislio...ali dobro je i ovo crijevo(mislim da je povratno za naftu),izdrzljivo je.ugao cu napraviti,ne moze da skodi
Hvala Kopljas 
-
kopljas
- NLB Moderator
Nema na cemu, probaj pa javi ima li nekih promena. Sto se tice komadica izlaznog creva, koje mozes da kupis, ono je gumeno pa je samim tim bezopasno po zadnji lancanik i lanac.. Kapaljka bi idealno trebala da stoji izmedju pozicija 6 i 7 sati i iseceni deo bi trebao da bude okrenut spolja (ne prema zupcaniku). U svakom slucaju lanac bi, pre upotrebe podmazivaca trebalo lagano podmazati uljem, kako bi se kapi lakse kretale po lancu.
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Evo gledam ovu temu nekoliko dana i zanima me nešto: Koliko je zaista ovo potrebno pored sprejeva za lanac koji em dobro štite em traju i preko hiljadu km? Ne prljaju felgu,zadnju viljušku,motor,o kapanju po zadnjoj gumi da ne pričam? Ali,možda to ja tako gledam,meni nije teško oprati lanac i podmazati ga( jeste,patim od "BLING-BLING sindroma
) ili je to zbog nečeg što ja ne znam,npr,bolje je ulje u uslovima koje vi stavljate pred motore,...?
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
-
kopljas
- NLB Moderator
Pa pazi, ukusi u razliciti. Evo nekoliko prednosti:
1. Kada napunis tank (pogotovo kad je veci), na putu izbegavas potrebu za nosenjem spreja, koji ipak zauzima solidno mesta. Postoje i tankovi koji se stavljaju iza tablice i dozvoljavaju preko 10,000 km autonomije, sto ipak nije malo
2. Kada se stavi Scottoiler, prljanje felne je svedeno na minimum
3. Prilikom voznje po kisi, jednostavnim okretom se povecava protok ulja, dok se prilikom voznje po kisi sa prejem mora cesce stajati
4. Ugradnjom Scottoiler-a, pranje lanca na putu se svodi na odvrtanje na maksimum i voznuju od par kilometara, sto je ipak na putu prednost jer nema prljanja niti potrebe za nosenjem dodatnih sredstava za ciscenje
Mozda kad se covek vozi po lokalu ovo i nije neko preterano korisno resenje ali na duzem putu mislim da jeste.
1. Kada napunis tank (pogotovo kad je veci), na putu izbegavas potrebu za nosenjem spreja, koji ipak zauzima solidno mesta. Postoje i tankovi koji se stavljaju iza tablice i dozvoljavaju preko 10,000 km autonomije, sto ipak nije malo
3. Prilikom voznje po kisi, jednostavnim okretom se povecava protok ulja, dok se prilikom voznje po kisi sa prejem mora cesce stajati
4. Ugradnjom Scottoiler-a, pranje lanca na putu se svodi na odvrtanje na maksimum i voznuju od par kilometara, sto je ipak na putu prednost jer nema prljanja niti potrebe za nosenjem dodatnih sredstava za ciscenje
Mozda kad se covek vozi po lokalu ovo i nije neko preterano korisno resenje ali na duzem putu mislim da jeste.
- VeDzA
- Test vozač kaskader

Treba samo jos dodati i da znatno produzava vijek lanca(za scott-a na sajtu pise i do 7 putakopljas wrote:Pa pazi, ukusi u razliciti. Evo nekoliko prednosti:
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Dobro,slažem se da je na putu mnogo lakše.
Moram da priznam da mi se ne sviđa taj princip kapanja ulja i pranja lanca uljem u vožnji,pogotovo ovo pranje jer gdje ode to ulje kojim pereš lanac? Na cestu?
I šta mi nindže onda da radimo?
To može proći samo na dalekim putovanjima,tipa nekoliko hiljada km,mislim da je u lokalu stvarno nepotrebno. A što se tiče trajanja lanca,ni u to nešto ne verujem,dobrim održavanjem(pri tom mislim na pranje i podmazivanje na npr.svakih milju km) lanac može duugo trajati. Džony ima 40+Kkm na motoru jedan te isti lanac.
Moram da priznam da mi se ne sviđa taj princip kapanja ulja i pranja lanca uljem u vožnji,pogotovo ovo pranje jer gdje ode to ulje kojim pereš lanac? Na cestu?
I šta mi nindže onda da radimo?
To može proći samo na dalekim putovanjima,tipa nekoliko hiljada km,mislim da je u lokalu stvarno nepotrebno. A što se tiče trajanja lanca,ni u to nešto ne verujem,dobrim održavanjem(pri tom mislim na pranje i podmazivanje na npr.svakih milju km) lanac može duugo trajati. Džony ima 40+Kkm na motoru jedan te isti lanac.
UGRADNJA I SERVIS:
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
-
kopljas
- NLB Moderator
A ti verujes Dzoniju

- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Ne razumijem se u ulje i lance ali mi se pomisao o kapanju ulja na ionako prljave i klizave ceste uopste ne svidja
. Zasto se to fabricki ne ugradjuje
Mozda grijesim 
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.