Veoma je bitna i tezina vozača
Laserska reglaza tockova za motocikle
-
Lu$o
- Grijač guma

Re: Laserska reglaza tockova za motocikle
Točkovi prednji i zadnji trebaju da imaju isti trag putanje kako po pravcu tako i kod obaranja motora u krivinama, da ivica prednje gume i ivica zadnje gume budu ako ne iste barem priblizno.

- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
grga a trkaci laserski rade stelovanje zadnjeg jer ne vjeruju linijama fabrickim
i podrzavam jednom u par godina za nas obgicne smrtnike ovo , ipak trapamo po ivicnjacima, rupama, lezecim i slicno ..........
risk,is what makes life worth living.
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Vidi znam a mislim da svi znamo sto je to reglaza , interesuje me način kako , što se šteluje .
+1389+
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
http://motobikes.com.au/images/New%20Picture%20(3" onclick="window.open(this.href);return false;).png evo ovo na ovi saraf pomjeras tocak milimetarski u stranu i napravis da se prati laserska linija kako bi savrseno stojao u liniji, ja se sjecam nekad ovoga ka dijete na one kanape se radilo po vas dan, nadam se e je to zapravo ................http://pegmonkey.com/gallery2/gallery/3 ... 3c23fecfaa" onclick="window.open(this.href);return false; eo nadjoh sliku sa kanapom, ako ne dodiruje ravno obje ivice tocka , onda je tocak malo u stranu , mada iskreno mene kako ofrlje vozim i da je kriv na 90 stepeni isto mi je , nikad se dofatiti necu toga brzinskog ispita da to provalim
risk,is what makes life worth living.
-
urke
- Grijač guma

a sta se radi kad se dodje do kraja ivice na prednju gumu ?Space Director wrote:Lu$o wrote:Točkovi prednji i zadnji trebaju da imaju isti trag putanje kako po pravcu tako i kod obaranja motora u krivinama, da ivica prednje gume i ivica zadnje gume budu ako ne iste barem priblizno.
Veoma je bitna i tezina vozača![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo nisi u pravu. Kad se dodje da ivice zadnje gume, na prednjoj treba da ima jos polijepo rezerve do ivice gume. Tako je sa svim fabricki podesenim motorima.
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Hahaha ja mislim da se tada radi laserska reglaza kostiju...urke wrote:a sta se radi kad se dodje do kraja ivice na prednju gumu ?Space Director wrote:Lu$o wrote:Točkovi prednji i zadnji trebaju da imaju isti trag putanje kako po pravcu tako i kod obaranja motora u krivinama, da ivica prednje gume i ivica zadnje gume budu ako ne iste barem priblizno.
![]()
![]()
![]()
Ovo nisi u pravu. Kad se dodje da ivice zadnje gume, na prednjoj treba da ima jos polijepo rezerve do ivice gume. Tako je sa svim fabricki podesenim motorima.![]()
![]()
-
vickodu
- Grijač guma

- Vozim: 1190 adv
Kad budete trebali natezat lanac hoćete opet vozili motor na laselrsku reglazu 
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
urke wrote:a sta se radi kad se dodje do kraja ivice na prednju gumu ?Space Director wrote:Lu$o wrote:Točkovi prednji i zadnji trebaju da imaju isti trag putanje kako po pravcu tako i kod obaranja motora u krivinama, da ivica prednje gume i ivica zadnje gume budu ako ne iste barem priblizno.
![]()
![]()
![]()
Ovo nisi u pravu. Kad se dodje da ivice zadnje gume, na prednjoj treba da ima jos polijepo rezerve do ivice gume. Tako je sa svim fabricki podesenim motorima.![]()
![]()
Bas o tome se radi, kad se ostruze prednja guma do kraja, pocne da se struze kacigom
Kad pusti zadnja guma i imas sanse da se izvuces, ali kad pusti prednja, gotovo je, kraj. Tako da, ne vidim zasto bi se tezilo tome da se jednako trose prednja i zadnja...
I kad stojim tesko me pratiti...
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Nejednako trošenje prednje i zadnje gume tj,dolaženje do ivice gume ima više veze sa podešavanjem vješanja nego sa poravnavanjem točkova.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-
urke
- Grijač guma

\ onda mora da je nesto krivo kod mene,posto i na zadnji i na prednji tocak mi trosi gumu,al ono skroz do ivice