Vjerovatno bi se smanjio broj motorista sa teskim povredama u saobracajnim nesrecama pa bi se smanjili troskovi lijecenja.
U svakom slucaju bi bilo bolje

E to je prava idejamexiko wrote: Mislim da ima jos jedan nacin, a to je da neko porazgovar sa Skockom sa INTV, da se izadje sa tim problemom u njegovoj emisiji Robin Hud. Koliko pratim u dosta slucajeva je to dalo rezultate.
nastaviš li sa ovako dobrim idejama možda ebe pošaljemo da pričaš sa Skočkom. Prođe li razgovor dobro - eto te na mjesto kancelara NLB-a za vijek vjekova ammmiiiinnnnmexiko wrote:Drago mi je ako sam bio od pomoci. U principu, mislim da treba potraziti rupe u zakonu, Bogu fala nasi su ih zakoni puni, a zato treba ipak malo vise struke. U slucaju da se sve to pokrene kako treba, a nadam se da hoce, ne moj te da vas obashrabre izjave tipa "Pa dva ipo eura nije neka para..." i tome slicno, jer ce toga sigurno biti. Mislim da ima jos jedan nacin, a to je da neko porazgovar sa Skockom sa INTV, da se izadje sa tim problemom u njegovoj emisiji Robin Hud. Koliko pratim u dosta slucajeva je to dalo rezultate.
Evo ovdje ima detaljnomexiko wrote:Ovo je vrlo interesantna tema i ukljucio bih se i nadam se da mi necete zamjeriti, s obzirom da ne vozim motore. Prvo potpuno se slazem sa vama vezano za cijenu koja se placa za prolazak kroz tunel, podrzavam predlog za smanjenje PDV-a za zastitnu opremu, jer kad moze za kompjutere moze i za nesto sto ljudima moze spasiti zivot. Sto se tice registracije takodje, mada neznam cijene (a volio bih neko to iznese ovdje) koje vaze po zapremini i snazi motora.
E sad za sve ovo, prvo morate pogledati zakon. Za naplatu za prolaz kroz Sozinu postoji poseban zakon, i nidje se ne pominje cijena za motore, ali treba pogledati podzakonska akta i potraziti uredbe ili dopune zakona koje mozda definisu cijene za motore. Treba vidjeti na osnovu cega su donijete, zasto su motor i auto stavljeni u istu kategoriju, da li neko kome pane parce betona ili ventilator u tunelu moze da naplati stetu od osiguranja ako tunel nije dobio tenicki atest da moze da se pusti u saobracaj, a naplacuje se prolaz ...Isto ovo vazi i za registraciju. Koji su kriterijumi za formiranje cijene dazbina. Mozda je niki lik koji je radio zakon shvatio da je motor luksuz? Kao sto je shvatio (vezano za drzavne organe) da je rok zastarelosti racunrske opreme 10 godina![]()
U sustini, ako se ozbiljno posvetite tome treba vam vrlo kvalitetna pravna pomoc, jer nije lako sa drzavamo izaci na kraj. E sad moze da seprve ove akcije tipa pravljenja "opravdane guzve" na prelazima i malo animirati javnost putem novina ili TV.
Dosadih!