Polaganje za A kategoriju

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Re: Polaganje za A kategoriju

Post by vuk »

Ok, malo sam prodimio jutros, neću više nazivati ljude idiotima i kretenima :)
Sve su to fina gospoda, samo što je drug plavi iz komisije bio nenormalno revnosan u praćenju poštovanja nekih svojih pravila, a drug instruktor nedovoljno revnosan i skretanju pažnje na ista...
Samo neka su zdravo, da im obojici !"#$"!#$%"#%%&#%!!! :angry-cussing:

Najgore je što je u većini škola i u PG - koliko se informisah- to stvar formalnosti, samo je u par njih problem s ovim drndavim starcem iz komisije... Raspitao sam se već, papiri se predaju tek ako položiš, tako da ih u ponedjeljak preuzimam i idem neđe drugo, samo neka su mi zdravo ova dvojica i "zamišljene linije"...

Volio bih samo da znam da li je to stvarno takvo pravilo - da moraš preći uz lijevu ivicu svoje trake kad skrećeš lijevo, a zatim se opet prebaciti na desnu? Djeluje mi, u najmanju ruku, kao vrlo rizičan manevar :)
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

vuk wrote: Volio bih samo da znam da li je to stvarno takvo pravilo - da moraš preći uz lijevu ivicu svoje trake kad skrećeš lijevo, a zatim se opet prebaciti na desnu? Djeluje mi, u najmanju ruku, kao vrlo rizičan manevar :)

To ti je pravilo i vazi u citavu Evropu ( ne znam kako je u Englesku ;) ), zbog potpuno iste stvari je moj sin pao u Njemackoj na polaganju a da zlo bude vece vozio je preko neke livade , poljskim putem dje su bili samo utabani tragovi od tockova.
Znaci:
moraš preći uz lijevu ivicu svoje trake kad skrećeš lijevo, a zatim se opet prebaciti na desnu koliko god nelogicno izgledalo ( ovdje je objasnjenje da ne bi zadrzavao vozila koja skrecu desno i mislim da je onda logicno jer se puno teze ukljucit lijevo nego desno )
Vuce glavu gore i drugi put vise srece
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

To je pravilo bilo od kada je puteva i vozila a zove se PRESTROJAVANJE.Na žalost,u CG to mali broj vozača radi ali to je obavezno.Ovde se ne znaju prestrojiti niti kad imaju posebnu traku za smjer gdje idu a ne kad nemaju :doh:
Vuče,samo pomalo,bez nervoze...
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by vuk »

Prestrojavanje, dakle? :) Od 3 trake na bulevaru, prestrojio sam se u krajnju lijevu, namijenjenu skretanju ulijevo.
Nema veze sad, ali i dalje mislim da je čisto proseravanje i hvatanje na "fore" u pitanju, a ne toliko moja greška... :(
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Vuce, bilo je sto je bilo, i idemo dalje.
Kad vec uzimas nazad papire, raspitaj se malo u kojim skolama je malo, da kazem, spusten kriterijum. Ja sam ti rekao za UL, evo i djodja29 ti kaze da je i tamo ladovina, pa pogledaj.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
nikola
Stoper
Stoper

Post by nikola »

a kazite mi koliko traje polaganje za A , za koliko se to moze zavrsiti?
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by vuk »

Polaganja su na svakih 20 dana, u svim školama u gotovo isto vrijeme tj. iste nedjelje. Ako već imaš vozačku za B kategoriju, onda ti od papira treba samo jedna novčanica od 50 eura :) i ljekarsko uvjerenje (ako si iz PG odradi to u Danilovgradu, svakog četvrtka u 8 rade, završi se za sat vremena). Koliko znam, najlakše je polaganje u Signalu, bar što se tiče Podgorice. Kad položiš, dobiješ diplomu i s njom u MUP da ti upišu kategoriju...
nikola
Stoper
Stoper

Post by nikola »

ja imam 17 u decembar punim 18 tako da nemam ni a ni b a za koliko bi znaci mogao da dobijem papire za a jer bi kupio sad nedje liberty 150 cc
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by vuk »

Ne znam onda, bez da te lažem :)
Najbolje da skokneš do neke auto škole pa da ti detaljno objasne.
Ichko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha aerox :)

Post by Ichko »

Najbolje da sacekas do decembra pa da polazes sve u isto vrijeme, em da jednom radis testova, em ce te jeftinije izac ...
2003 Yamaha Wr 450F (supermoto) - SOLD
Post Reply