cjena registracije
- djetk0
- Grijač guma

- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Re: cjena registracije
Danas produžih registraciju za V-Strom 650.
Po ovom novom sistemu mjere se izduvni gasovi (nema više skidanja katalazitaora), motocikl se dovodi na valjke gdje se mjeri sila kočenja. Naravno sve se to fotografiše (broj šasije, mjerenje kočione sile, mjerenje izduvnih gasova i vozilo sa vozačem za upravljačem)
Cjena (produženje registracije u AMD ,,Pionir'' Tivat) za sve to je 281 €
Po ovom novom sistemu mjere se izduvni gasovi (nema više skidanja katalazitaora), motocikl se dovodi na valjke gdje se mjeri sila kočenja. Naravno sve se to fotografiše (broj šasije, mjerenje kočione sile, mjerenje izduvnih gasova i vozilo sa vozačem za upravljačem)
Cjena (produženje registracije u AMD ,,Pionir'' Tivat) za sve to je 281 €
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Što se tiče mjerenja izduvnih gasova neka te to ne brine Wulfy,jer na automobilima su odavno počeli mjeriti pa ih ima mnogo koji i dalje "smrde sve u 16" na cestama. Ja na mom motoru nemam katalizator,skinio sam i nikakvih problema nije bilo.Fotografisanje je samo da bi se vozilo dovezlo na tehnički pregled jer ima dosta vozila u Srbiji koja su registrovana na CG tablice a registracija se produžavala preko veze.
A i kao da je to njima bitno,oni prilože sve te papire a ko to kontroliše,važno je da si dao pare...Jeste li možda čuli da neko nije prošao tehnički i da su ga vratili sa registracije?
A i kao da je to njima bitno,oni prilože sve te papire a ko to kontroliše,važno je da si dao pare...Jeste li možda čuli da neko nije prošao tehnički i da su ga vratili sa registracije?
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- Luchka
- Grijač guma

- Vozim: BMW F650ST
ako ti odgovor sad nesto znaci...trebalo bi da se na svu robu koja ima sertifikat EUR1 ne placa carina...ja sam imao iskustvo sa jednom masinom proizvedenom u Svedskoj i na nju nismo platili carinu (placas samo PDV)DrMracni wrote:a recite mi ovo, zna li ko, da li se na motore koji su proizvedeni u evropi placa carina??!??!
jer sam cuo da se nece placati carina na evropsku robu, jer moramo da uvodimo njihove zakone...
i evo izgleda sve i da necu opet cu morati bmw, mislim samo zbog para
detaljnu informaciju ti moze dati bilo ko ko radi u nekoj spediterskoj firmi (a hvala Bogu ima ih na pretek
toliko od mene...nadam se da sam ti pomogao
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Interesantno je da je najveca osiguravajuca kuca u CG "Lovcen osiguranje" je u vlasnistvu slovenackkog Triglav-a. I kod nas vise nema nikakvih popusta na osiguranje. A prema podacima koje su dali iz Lovcen osiguranja, ispalo je da su oko 90% prihoda isplatili za stete, i na osnovu toga traze poskupljenje za dodatnih 10-15%. Ima li neko da moze da vjeruje da su imali toliko troskova?bmw wrote:izgleda su vaša osiguravajuča društva i naša osiguravajuča društva išla u istu školu....samo što nekima još nije stiglo iz guzice u glavu...blazo.milic wrote:Koliko ja shvatam, roki je mislio da si nas dokrajcio sa sljedecim:
Ti imas sva ta osiguranja i svasta nesto a placas 200 inesto eura
A mi imamo NISTA a placamo 450 eura
MIslim da sam shvatio![]()
po meni vam je taj porez na luksuz čista budalaština....
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
- wulfy
- NLB Moderator
Do septembra neće biti poskupljenja osiguranja
-
LION
- Test vozač kaskader

jadi ih znali u glavu i njih i poskupljenja,ovo je sprnja,cjene koje nemaju veze sa mozgom.idemo mi u jevropu.... 
- wulfy
- NLB Moderator
Podgorica – Socijaldemokratska partija (SDP) predložila je da se izmijeni Zakona o porezu na upotrebu putničkih motornih vozila, plovnih objekata , vazduhoplova i letilica tako što bi se dažbine za automobile čija kubikaža prelazi 3.000 povećala za 50 odsto.
Prema važećem zakonu vlasnici tih automobila plaćali su godišnji porez od 500 eura što SDP smatra neprimjerenim njihovom imovnom stanju uzimajući u obzir cijenu tih luksuznih automobila.
- Zbog toga smo predložili povećanje tog poreza za 50 odsto, jer smatramo da to povećanje neće biti preveliki fiskalni teret za one koje žive od kapitala, a ne od rada. Da je suprotno oni sebi te automobile ne bi mogli priuštiti. Isti procenat povećanja predložili smo i za vlasnike motocikala sa snagom motora iznad 1.100 kubika jer su to luksuzna dobra. Uz to, iznosi poreza čije se povećanje predlaže značajno su niži nego isti u većini zemalja u okruženju – kazao je poslanik SDP–a Damir Šehović.
izvor: http://www.vijesti.cg.yu" onclick="window.open(this.href);return false;
Još jedan dokaz da zakone kod nas donose osobe koje uopšte nisu upućene u materiju. Nažalost, njihova je uvjek zadnja.
Ice, nisam znao da ti živiš od kapitala, mislo sam da radiš nešto
i na tebe Gasho mislim 
Prema važećem zakonu vlasnici tih automobila plaćali su godišnji porez od 500 eura što SDP smatra neprimjerenim njihovom imovnom stanju uzimajući u obzir cijenu tih luksuznih automobila.
- Zbog toga smo predložili povećanje tog poreza za 50 odsto, jer smatramo da to povećanje neće biti preveliki fiskalni teret za one koje žive od kapitala, a ne od rada. Da je suprotno oni sebi te automobile ne bi mogli priuštiti. Isti procenat povećanja predložili smo i za vlasnike motocikala sa snagom motora iznad 1.100 kubika jer su to luksuzna dobra. Uz to, iznosi poreza čije se povećanje predlaže značajno su niži nego isti u većini zemalja u okruženju – kazao je poslanik SDP–a Damir Šehović.
izvor: http://www.vijesti.cg.yu" onclick="window.open(this.href);return false;
Još jedan dokaz da zakone kod nas donose osobe koje uopšte nisu upućene u materiju. Nažalost, njihova je uvjek zadnja.
Ice, nisam znao da ti živiš od kapitala, mislo sam da radiš nešto
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Zamisli da na Bandita 1250, koji je nekih 8500e, placas godisnje nekih 750e registracije?!
I kad stojim tesko me pratiti...
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
ako bude tako onda definitivno da konacno nesto radimo, da se vidi da nijesmo ovce koje samo treba sisati
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;