MC BLACK DRIVERS

Predstavite Vaš klub, kad/đe su događaji koje organizujete i sve vezano za Moto Klubove u i van CG
DODAMAN
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Black cruiser

Re: MC BLACK DRIVERS

Post by DODAMAN »

mexiko wrote:
U jednoj oblasti može da postoji samo jedan MC klub, ako neko hoće da organizuje novi MC mora da pita stariji klub za dozvolu
I sto ako se desi da neko organizuje MC bez pitanja bilo koga?
Uzecu nas za primjer. Ako smo mi u Baru osnovali moto klub (MC), kojemu je cilj da ujedini sve bajkere s namjerom da prestavimo nas mali grad odnosno opstinu Bar, koji smo registrovani kao nevladino i neprofitabilno udruzenje, dakle nemamo namjeru da klub dovedemo u poziciju firme ili nelegalnih djelatnosti, iz razloga da se ne bi kaljao ugled gradjana ako neko otvori novi MC koji ce mozda svoje ciljeve ostvarivati na druge nacine. Stoga je jednom gradu dovoljan jedan ali kvalitetan MC koji ce sprovoditi svoj rad u korist svojih bajkera, ostalih gradjana, ostvarivati bratske odnose sa ostalim klubovima kako u nasoj zemlji tako i u inostranstvu, na primjeran nacin, postujuci pravila koja su ista svugdje u svijetu, organizovati moto skupove i pridrzavajuci se Bajkerskog koda.
Ovo citirano vazi za oblast, odnosno grad, a bajkerski vaspitano je pitati postojeceg, koji ima iskustva, prilikom otvaranja novog kluba.
Da se nebi zamlacivali ovim, vozite, pravite moto zurke pa se gledamo ako nam je cilj svima isti, da vozimo i da se druzimo.
beli wrote:Bas bi volio da znam sta bi bilo da vam Cruiser-i nisu dali saglasnost, ne vjerujem da bi odustali od formiranja MC(sa punim pravom).
Onda bi osnovali MK.
Kad budemo organizovali zurku bice pozvani svi moto klubovi.
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Oće li mi ko reć ko više vozi motore MC ili MK .... ili tu nema neke razlike
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
DODAMAN
Grijač guma
Grijač guma

Post by DODAMAN »

Roki wrote:Oće li mi ko reć ko više vozi motore MC ili MK .... ili tu nema neke razlike
Ima razlike, najvise vozi OKIM (onaj koji ima motor) :D
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

DrMracni wrote:to znaci da samo na odredjenim podrucjima postoji mk? jer ne vidim kako to razgraniciti sa mc recimo u usa...
Đe je englesko govorno područije imaš MC i MCC ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Bez uvrede, ali licno mislim da je to sve jedna velika prdnjava. Sustina udruzivanja je po meni druzenje, uzivanje u voznji i okupljanje sto veceg broja clanova sa tim ciljem. Naravno da oni treba da postuju odredjena pravila, ali ona su tu da olaksaju druzenje i udruzivanje, a ne da ga otezaju i iskomplikuju. Narocito se ne slazem sa ovim dijelom koji se tice zena. Mislim da je diskriminatorski i retrogradan. Mi bi trebali da promovisemo i podsticemo ljubav prema motorima i takvom nacinu zivota kod zenske populacije, a ne da ga ogranicavamo, jer bi to nas svijet ucinilo mnogo ljepsim i raznovrsnijim. Mislim da dame to zasluzuju i da su vise nego sposobne biti punopravni clanovi moto zajednice.
Naravno, ovo je samo moj licni stav i nemam zelju da ga namecem bilo kome, ali ni to da budem dio bilo kog kluba koji je diskriminatorski po bilo kom osnovu.

Sent from my LOGORSKA VATRA using DIMNI SIGNALI
DODAMAN
Grijač guma
Grijač guma

Post by DODAMAN »

ramaro wrote:Bez uvrede, ali licno mislim da je to sve jedna velika prdnjava.
Postujem svacije misljenje ali da je ovo takva rabota ja se prvi ne bih uplitao u raspravu. Ako je vec bajkerski kod odavno odredjen, s namjerom da se zna ko je i sta znaci biti bajker a ko motociklista ili samo ljubitelj, ne vidim sta tu moze biti cudno. Znam da mnogi misle da su bajkeri ako su kupili motor. Biti bajker je nesto mnogo vise od motocikliste...
ramaro wrote: Sustina udruzivanja je po meni druzenje, uzivanje u voznji i okupljanje sto veceg broja clanova sa tim ciljem. Naravno da oni treba da postuju odredjena pravila, ali ona su tu da olaksaju druzenje i udruzivanje, a ne da ga otezaju i iskomplikuju.
Naravno da je to tacno, stavise ta pravila i jesu u funkciji da se olaksa i omoguci svim clanovima da se druze i posjecuju. Sada se osjecam prozvan kao clan kluba koji izvrsava funkcije i da moram da objasnim svima kako ljudi ne bi stekli krivu sliku o nasem moto klubu na osnovu vasih komentara i skakljivih podpitanja.
Jedno od pravila naseg kluba je da svaki clan da svoj doprinos koliko moze nekome nasem clanu ko nije trenutno u finansiskoj moci a ima zelju da posjeti neku moto zurku ili moto skup...i jos niz takvih bratskih gestova... sto je i sustina druzenja. Da li je to komplikacija?
Da li je otezavajuci faktor sto ne primamo policajce i djecu i sto je uslov da svako mora imati polozenu A kategoriju i mora nositi kacigu? Dakle suvisno je komentarisati. E sad ako neko zeli biti clan naseg moto kluba mora da stazira i to minimum godinu dana, da svi clanovi budu uvjereni da novi clan zasluzuje da bude dio nas, da se uvjerimo da jednom kada samostalno odluci da posjeti neki bajkerski skup to uradi na primjeran nacin. Mi nismo divljaci. Nas klub ne prima clanove koji ce nositi boje na ledjima samo da bi se hvalili time da ih imaju i kako su clanovi moto kluba, vec moraju da ih zasluze tako sto ce posjecivati moto zurke i moto skupove, dolaziti na sastanke, ucestvovati u humanitarnim akcijama...svrha je pozitivna, druzenje, bratski odnosi sa svim bajkerima itd.
ramaro wrote: Narocito se ne slazem sa ovim dijelom koji se tice zena. Mislim da je diskriminatorski i retrogradan. Mi bi trebali da promovisemo i podsticemo ljubav prema motorima i takvom nacinu zivota kod zenske populacije, a ne da ga ogranicavamo, jer bi to nas svijet ucinilo mnogo ljepsim i raznovrsnijim. Mislim da dame to zasluzuju i da su vise nego sposobne biti punopravni clanovi moto zajednice.
Naravno, ovo je samo moj licni stav i nemam zelju da ga namecem bilo kome, ali ni to da budem dio bilo kog kluba koji je diskriminatorski po bilo kom osnovu.
Ovo je Crna Gora pa ako ce zena poceti da se pita u kucu onda odosmo u... :lol: Kod nas to ne moze :naughty:
Mi upravo radimo na tome da podsticemo ljubav prema motorima i bivstvovanje zenske bajkerske subkulture samim time sto smo im odobrili clanstvo, da budu dio nas, nose boje i voze sa nama, uzivaju u svim pogodnostima kao i ostali clanovi. Postoje razni i drugacije uredjeni klubovi pa svako ima za pravo da iskaze svoje misljenje i sebe pronadje u nekoj drugoj prici.
Pozdrav i zivio :handgestures-salute:
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Meni su sva pravila vaseg kluba naveo vrhunska, samim tim sto ne moze svaka susa i marusa tako lako da udje u organizaciju samo zato sto ima lijepe oci npr.. Posebno ovaj dio dje se pominju drotovi, zene i djeca.
Srecno bilo junaci!
Hold your horses, man
Freeride
DODAMAN
Grijač guma
Grijač guma

Post by DODAMAN »

sLowRider wrote:Meni su sva pravila vaseg kluba naveo vrhunska, samim tim sto ne moze svaka susa i marusa tako lako da udje u organizaciju samo zato sto ima lijepe oci npr.. Posebno ovaj dio dje se pominju drotovi, zene i djeca.
Srecno bilo junaci!
Hvala sLow, ziv bio! ;)
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Re: AW: MC BLACK DRIVERS

Post by Roki »

zajebano je kad drotovi udju u club.... zajebano. A zene kad udju eto ti ubrzo i djeca pa sto ces onda :mrgreen:

Gesendet von meinem SmartTabII7 mit Tapatalk 2
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

DODAMAN wrote: stim da žene nemaju pravo glasa na skupštini.
Sve mi je ovo ostalo ok ali ovo :naughty: Da ste neformalna grupa drugara ajde i ajde ali legalni entitet :snooty:

Postoje i ljepši načini da obeshrabrite ljepši pol od učlanjivanja (ako vam je to cilj), a ne ovakva i to javna diskriminatorska odredba/izjava. Valjda smo to što smo jer volimo slobodu. Sloboda se završava tamo gdje počinje ugrožavanje tuđih sloboda. Upravo ste to uradili. :handgestures-thumbdown:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Post Reply