P: Suzuku RMZ
-
hiknik
- Biker wannabe

- Vozim: i volim da vozim ;)
Re: P: Suzuku RMZ
Motor je motor ali mnogo je skup za odrzawanje....mnogi moji poznanici koji woze trke odustali su od motor crosa jer nemogu da izdrze finasiski pa tako i ja isto....gume,plocice,ulje,filteri to je samo potrosni materijal koji redowno moras da mijenjas da ne sponinjem ostale wece zamjene i poprawke kod motora.... generalno kwad je mnogo jeftiniji za odrzawanje jeste skuplji od motora ali je jeftiniji za odrzawanje....ja licno na moom motoru posle wake woznje mijenjam ulje i filter od ulja,20e ulje i 15 e filter dalje ide sprej za lanac koji traje za dwije wwoznje to je jos 20,plus goriwo15-25e kako kad....znaci swaka woznja u prosjeku kosta min 60e....i tako minimum tri puta mjesecno....kwada spremis za sezonu i samo gas do zime 
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Nisam vozio kx125 ali ga jesam ostavio da se proda. možda smo se tu i sreli 
+1389+
-
hiknik
- Biker wannabe

Pik ap...zeleni....ja sam ti istowarao motor....kad je stigao....heheeeee....eto widis upoznali smo se... 
-
NikGold
- NLB Moderator
Hm
prepolovi
vjerujem da dobro vozis al da nisi profi ,znaci ulje na jedno 800km je vise nego dovoljno a staje 1L-1,4 max ulja sto je 10e
filter6e max
Sprej jes 10e al moze malo duze od 2voznje
Vozio sam i sad vozim hardenduro a izmedju njega i kross motora nije prevelika razlika pa znam sto pricam.
vjerujem da dobro vozis al da nisi profi ,znaci ulje na jedno 800km je vise nego dovoljno a staje 1L-1,4 max ulja sto je 10e
filter6e max
Sprej jes 10e al moze malo duze od 2voznje
Vozio sam i sad vozim hardenduro a izmedju njega i kross motora nije prevelika razlika pa znam sto pricam.
+1389+
-
hiknik
- Biker wannabe

neznam ja generalno swe kupujem u austriji u suzukijew glawni swerwis sto znaci da su djelowi i ostale stwari swe orginal za njega i prwe klase su tako da znam sta i koliko placam....bas me int koliko kosta litar ulja AGIP ili ENI...FULLSITETIC 10-40 DOLJE KOD NAS U CRNU GORU...1,5L mu staje okruglo 
-
hiknik
- Biker wannabe

Nisam dobro widio....800km....daj ne zezaj cowece pa to nije enduro motor ili motor za ulicu....to je ipak motor za trke koji trazi malo wisnje paznje,100km max i mora da se mijenja ilje i filter od njega i narawno filtera wazduha mora da se oper u specijalnu tecnos li kada se oper posle ide specijalna tecnost koja gusta i masna tako da se generalno prasina lijepi za filteri ne dozowljava da prasina ide dalje u karurator....full cros motor 4t ili 2t...posle swake trke se otwara masina i generalno se pregleda a da ne pricam o mijenjanju ulja i filtera to je smijesno.... 
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
hiknik wrote:posle swake trke se otwara masina i generalno se pregleda a da ne pricam o mijenjanju ulja i filtera to je smijesno....
Ok, ako je tako. A dje ti to radis, ili bolje receno, tko otvara i preglediva tu makinu?
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.

http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
-
NikGold
- NLB Moderator
Bebo mi je rekao da stvarno i mijenjas ulje cesto (ja bih rekao bezpotrebno, ulje ko ista zna vidi kakvo je sto vizuelno, sto kad ga opipa a i vidis kako ti motor salta i kako se cuje).
Ali ko bi finansijski izdrzao da se motor otvara posle svake trke
Svi znamo da kod ovih motora se broje radni sati i kada se rade servisi ali to vazi za profesionalce u koje vjerujem ne spadas.Kod nas rekreativaca je to x2,x3,x4 sve zavisi ko kako vozi i zato sam i napisao 800km rekreativne voznje. Imao sam wr250f , wr450 f, sad imam hondu xr650r i poznajem puno ljudi koji voze takmicarske motore tako da znam sto pricam.
Ali ko bi finansijski izdrzao da se motor otvara posle svake trke
Svi znamo da kod ovih motora se broje radni sati i kada se rade servisi ali to vazi za profesionalce u koje vjerujem ne spadas.Kod nas rekreativaca je to x2,x3,x4 sve zavisi ko kako vozi i zato sam i napisao 800km rekreativne voznje. Imao sam wr250f , wr450 f, sad imam hondu xr650r i poznajem puno ljudi koji voze takmicarske motore tako da znam sto pricam.
+1389+
-
hiknik
- Biker wannabe

u sustini ja mozda sam imao sa mojim motorom oko 100 sati woznje jer ne ziwim u crnu goru i samo sam po mjesec dana preko ljeta kuci....opet ti kazem ja nisam profi i ne wozim trke da bi to otwaranje moralo da se radi...opet kazem ja sam amter i ZA MOJ MOTOR SA MOJOM WOZNJOM mozda bilo potrebno posle swake trece godine da se pogleda kako stoje stwari u mashini a sto se tice mijenjanja ulja hwala bogu to sam umijem uradit i to na tenena po meraku....a ako nekom treba majstor za kros motor najbolje je da podje u cacak,tamo ima majstor koji se zowe petar.....najbolji majstor na balkanu za kros motore,sto je najbitnije ina djelowe za swe tipe motora ....SERWIS BOGICEWIC.....moji drugari su radili kod njega motore...i swi su zadowoljni...drugar mi je na yamahi yz 426 kod njega preije dwije godine generalno radio motor jos ga sluzi ehtra,radi kao sat.... 
-
hiknik
- Biker wannabe

Hmmmm....Ymaha wrf 450....to je opet druga prica...to su malo izdrzljiwiji motori...koji su namijenjeni za asfalt i of road...sto znaci da kod njega se redje mijenja ulje nego recimo za motor koji je namijenjen za trke...nadam se da se slazes samnom