Nova Honda Africa Twin

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Re: Nova Honda Africa Twin

Post by VeDzA »

nidje ni rijeci o vjesanju...to je bitno kad joj vec tezina nije bolja strana..
ne znam..sve mi se cini tresla se gora,rodio se mis :) -nista specijalno u odnosu na konkurenciju,a toliko se cekala..
ali da sacekamo testove...
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

i ova digitalna tabla mi je OK za voznju po tokiju,ali mi je nesto nespojiva sa ponikvicom :D
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Ako je ne dovede Rocker, onda će onaj iz Pljevalja!
To je tormo do penzuje u svakom slučaju.
Volio bih da vidim uporedni test sa ktm i gs.
Polako žuri - Festina lente
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

VeDzA wrote:nidje ni rijeci o vjesanju...to je bitno kad joj vec tezina nije bolja strana..
ne znam..sve mi se cini tresla se gora,rodio se mis :) -nista specijalno u odnosu na konkurenciju,a toliko se cekala..
ali da sacekamo testove...
Ne bih ja rekao da nije nista specijalno, transmisija sa duplim kvacilom DCT se na dosadasnjim testovima odlicno pokazala, pogotovo kad je off road u pitanju, ABS koji ima mogucnost iskljucenja na zadnjem tocku je isto prilagodjen voznji na makadamu, kompaktan agregat, paralelni dvocilindras sa nekim rjesenjima preuzetim sa Honde 450 rally, ista snaga i veci obrtni moment kao KTM 990 koji je i direktni konkurent, samo na 1000 obrtaja manje... Ja mislim da je nova Afrika mnogo dobar motor. A i mnogo mi se svidja, nekako je po mom ukusu dizajnirana.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

Ja ne mogu rec da mi je grdna. Ali nemogu da se odvojim od onoga tresla se gora rodio se mis. Nisam siguran ali u svemu sto su na nju nadzidzali, niti su prvi niti jedini po izmisljanju tih stvari. Kolko se čekala nije se opravdala. Daleko od toga da je loš motor. :) o tome ću kad je nedje probam. :)
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Afrika je jedini ADV motor sa potpuno automatskom transmisijom i dvostrukim kvacilom, DCT model. Jedini je motor koji ima detekciju nagiba, pa prema nagibu odredjuje koji stepen prenosa da ukljuci, na vecim usponima automatski prebacuje u odgovarajuci stepen prenosa kako bi imala optimalnu snagu i obrtni moment da lakse savlada uspon. Kod kretanja nizbrdo automatski prebacuje u nize stepene prenosa da bi se dobilo optimalno motorno kocenje. Konkurencija ce ovo moci kad ugrade automatske mjenjace sa dvostrukim kvacilom. Dobrom vozacu ce koristiti i opcija iskljucenja ABS-a na zadnjem tocku, mislim da je za sad i tu jedini. Tu su jos i HSTC sistem za kontrolu obrtnog momenta, tri stepena podesavanja u S modu... Ne bih ja rekao da se rodio mis :)
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ovo ce bit mnogo dobar motor i ne bi Honda rizikovala lansiranje motora koji nosi ime legende da nije to opravdano!Africa ima tezak zadatak pred sobom,jer nikad nije bila jaca konkurencija nego ovih godina,pogotovo u ADV klasi,ali definitivno ce bit strasan motor!!!
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Daj mi prekidac,malo zice i za sat dva moci ce i na prednji tocak da se gasi abs :D
jovane,iskreno,koliko si puta na teren pogresno procijenio nagib,pa si vozio vecom brzinom no sto je trebalo,ili nizbrdo nisi nasao pravu brzinu za motorno kocenje?
Po meni,revolucionarno bi bilo da su ugradili recimo mogucnost paljenja prednjeg pogona?
Rikverc?
to su po meni realne potrebe na put ili po terenu,a koje bi konkurenciju vratile u prosli vijek :)
Ja ne sumnjam da su napravili sjajan motor,ali mislim...da nije nista narocito u odnosu na druge
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Anoreksija medju motorima ce uvijek biti pozeljna medju nama endurasima.
E sad jedna realnost je da je ovo adv motor koji je namijenjen da predje dosta kilometara, kao sto je put oko svijeta, da moze dosta da ponese i da ram sve to moze da izdrzi, a opet da ima snage dosta za put. Mislim da je ova Honda jedina trenutno koja se moze porediti sa 990 koji se vise ne proizvodi.
Kao sto prije nedje Poka rece, mozda je samo psiholoska granica 200kg, +-10Kg i nije bas toliko evidentno kad se radi o velikom motoru. ovaj motor moramo gledati kao savsrsenu kombinaciju za sve, da moze da se nosi i na asfaltu sa novim trendom od 1300cc i 250kg a takodje da i na terenu ne moze da se postidi bilo cega, naravno ukoliko je vozac fizicki spreman :)

Neke stvari koje smo radili sa teskim motorima i koje su bile prava avantura su tako sad smijesne sa recimo motorom od 100kg... tako da ipak hondu moramo gledati kao SuperTeneru ili naravno kao svoju pravu prethodnicu Afriku.

Mada, sa automatskim mjenjacem je preteska realno. Jovanu nije, on nije bas :whistle: :confusion-confused: :character-yoshi: dok ga nedje medjed ne pojede, kao recimo juce :D :D :D - duguje nam pricu!
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

http://powersports.honda.com/africatwin.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Zvanicna specifikacija motor: http://powersports.honda.com/documentum ... _Specs.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply