I: Obuca

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
filip xt350
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha xt 350

Re: I: Obuca

Post by filip xt350 »

Autobus je majka :D Sto sve tu prodje...
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

PDV 19% i carina 6% (ukoliko neđe na fakturi ne piše da je proizvedeno u EU - onda je 0%) se obračunavaju na iznos preko 150€ ukupno: Vrijednost robe plus poštarina.
Obavezno angažovanje špeditera.

Stigla kaciga sa FC moto prije 10 dana - freško mi jem
Polako žuri - Festina lente
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Kesha wrote:PDV 19% i carina 6% (ukoliko neđe na fakturi ne piše da je proizvedeno u EU - onda je 0%) se obračunavaju na iznos preko 150€ ukupno: Vrijednost robe plus poštarina.
Obavezno angažovanje špeditera.

Stigla kaciga sa FC moto prije 10 dana - freško mi jem
Ihaa....što mi prije to ne reče.....znaš kolko smo točenih mogli popit za 35 Eurića...
Worry less, ride more!
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

Dosle cizmice...busom, rano jutros...
Dobro mi pasu, pogodio sam broj...
Tvrdih li cizama, mene na one slike djelovale mekse..
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Srećne bile!!!
Worry less, ride more!
bole35
Stoper
Stoper
Vozim: HONDA NC750X DCT

Post by bole35 »

Takođe naručivao preko FC MOTO.de

Mogu da potvrdim ukoliko cijena robe je ispod 150€, ne plaćaš ni carinu ni pdv, možda samo poštansku taksu, na fakturi mi je uvjek bila odovjena stavka shiping, pa kad bi sve ukupno bilo 150€,gledala se samo cijena robe

Prije Ljeta sam naručuio, kacigu Schubert C3 Pro, cijena 500€, platio sam na to pdv 100€+plus spedicja 20€,jer mi nisu dozvolili da ja dojdem po kacigu, i onda su je poslali po pošti u moje malo primorsko mjesto, i platio sam još 4€ poštansku taksu, carina 0% jer je porijeklo robe EU (Njemačka)

OVO 100% mogu da potvrdim što se tiče naručivanja preko interneta

Ali isplatilo se , kaciga je bomba, nema glavobolje, odlična ventilacija, JBG za te pare, mora biti dobra, ali sam dosta vagao između modela Schubert C3 i Schubert E1 (koja je novija), čitajući njihove forume, uzeo sam stariji model

Do sad sam naručivao preko sajtova http://www.louis.de;" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.fcmoto.de" onclick="window.open(this.href);return false;, a za sajtove koji ne isporučuje van EU, koristim jednu virtualnu adresu iz Austrije, i predstavljam se kao Državljanin Austrije, malo zeznuta bila registracija za to, ali uspjelo je
Post Reply