Registracija

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Re: Registracija

Post by cavlovic »

Galiot wrote:Da li Vi ikad čitate papire koje dobijete na tehničkom pregledu?

Ukoliko produžavate registraciju,znači imate tablicu na motoru,kad obavite tehnički pregled i platite polisu obaveznog osiguranja dobijate papir da ste bili na tehničkom i da ste ga obavili i da ste predali za novu saobraćajnu i na njemu u dnu piše da sa tim papirom možete da vozite 15 dana od izdavanja tj,od tehničkog pregleda.
Hehehe. Galiot, ne vjeruj svemu sto pise. Mogu oni da pisu na tom papiru sto hoce. Zakon je jasan - ne smijes voziti bez saobracajne dozvole i tacka.

Ja radim taj posao pa sam upucen. Svima kazem da policija uglavnom ne pravi probleme, ali da voze na svoju odgovornost dok podignu saobracajnu.
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

cavlovic wrote:

Ukoliko produžavate registraciju,znači imate tablicu na motoru,kad obavite tehnički pregled i platite polisu obaveznog osiguranja dobijate papir da ste bili na tehničkom i da ste ga obavili i da ste predali za novu saobraćajnu i na njemu u dnu piše da sa tim papirom možete da vozite 15 dana od izdavanja tj,od tehničkog pregleda.
Hehehe. Galiot, ne vjeruj svemu sto pise. Mogu oni da pisu na tom papiru sto hoce. Zakon je jasan - ne smijes voziti bez saobracajne dozvole i tacka.

Ja radim taj posao pa sam upucen. Svima kazem da policija uglavnom ne pravi probleme, ali da voze na svoju odgovornost dok podignu saobracajnu.
Ja sam sa polisom i potvrdom uredan do izdavanja. Administracija nema prava da ogranicava slobodu kretanja mene i moje porodice osim u vanrednom stanju. Ustav je iznad bilo kojeg zakona
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

caesar wrote:
cavlovic wrote:

Ja sam sa polisom i potvrdom uredan do izdavanja. Administracija nema prava da ogranicava slobodu kretanja mene i moje porodice osim u vanrednom stanju. Ustav je iznad bilo kojeg zakona
Iz moje perspektive je daleko vece pitanje po kojoj osnovi se nama uzima ispravna saobracajna dozvola. Ako ja predajem za registraciju na vrijeme, MUP bi trebao pri predavanju dokumentacije traziti samo fotokopiju saobracajne, a da pri preuzimanju nove trazi original staru. Cudi me da se neki "genije" nije sjetio da moras predati i original licnu kartu.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

bice ti i to , ovi na registracije uzimaju i zahtijevaju original sudska ovlascenja da zadrze kad podizes dokumenta
risk,is what makes life worth living.
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma

Post by cavlovic »

caesar wrote:
cavlovic wrote:

Ovo nije tacno, makar ovaj prvi dio. MUP ti izdaje saobracajnu samo ako su svi papiri ispravni, ako je vozilo tehnicki ispravno i ako si platio sve kazne koje si imao na svoje ime. Desava se i tehnickim pregledima da naprave gresku, i to ne bas rijetko, pa zato MUP i radi provjeru papira.

Posebno zbog ovog posljednjeg, od kako je sistem uvezan, policija je pocela da pravi probleme. Ima ljudi koji imaju po 500 EUR kazni i ne mogu da podignu saobracajnu dok ih plate. Svi okolo idu sa izgovorima kako nemaju vremena da podju po saobracajnu, ali imaju vremena da jurcaju okolo i kace sebi kazne na maticni broj.

Ako vec zelite da budete uredni, onda podjite i registrujte auto 10 dana prije isteka registracije. Necete izgubiti ni jedan dan, a prethodna registracija vam vazi do izdavanje nove saobracajne. Iskopirajte saobracajnu da imate kopiju dok podignete novu.

Ako ima jos bilo kakvih nedoumica, mogu sve da razjasnim.
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

A sto se desava u slucaju kad ja odem da registrujem motor i onda zbog jako "azurne" policije cekam 28 dana na izdavanje saobracajne??? Ja ne mogu vozit 28 dana a kad mi stigne saobracajna datum vazenja registracije je vec star 20 dana. Ako mi je 400 eura registracija, znaci dao sam im 20 eura vise za nista.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma

Post by cavlovic »

bokibd wrote:A sto se desava u slucaju kad ja odem da registrujem motor i onda zbog jako "azurne" policije cekam 28 dana na izdavanje saobracajne??? Ja ne mogu vozit 28 dana a kad mi stigne saobracajna datum vazenja registracije je vec star 20 dana. Ako mi je 400 eura registracija, znaci dao sam im 20 eura vise za nista.
Greske se desavaju svima, zato i postoje advokati. Ako mislis da je vrijedno, angazuj advokata da nadoknadi stetu koju su ti napravili.

Jos nijesam cuo za ovakav slucaj, sto ne znaci da se nije desavalo, ali na 70.000 vozila registrovanih samo u PG u toku svake godine, moraju i oni napraviti neke greske.

Malo ljudi zna, ali do mjesec dana ranije mozes registrovati vozilo a da registracija vazi od datuma isticanja, a ne registracije. Zato, ako planirate neko putovanje, odradite to ranije. Isto tako ako ne mislite da vas maltretira policija zbog neposjedovanja saobracajne, registrujte ranije.

Da neko ne pomisli sto pogresno - ja sam privatnik. Ne radim za drzavu, ali i ljudi su ponekad nerazumni. Uvijek im je neko drugi kriv gdje je jasno kao dan da su sami gresku napravili.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

cavlovic wrote:
bokibd wrote:A sto se desava u slucaju kad ja odem da registrujem motor i onda zbog jako "azurne" policije cekam 28 dana na izdavanje saobracajne??? Ja ne mogu vozit 28 dana a kad mi stigne saobracajna datum vazenja registracije je vec star 20 dana. Ako mi je 400 eura registracija, znaci dao sam im 20 eura vise za nista.
Greske se desavaju svima, zato i postoje advokati. Ako mislis da je vrijedno, angazuj advokata da nadoknadi stetu koju su ti napravili.

Jos nijesam cuo za ovakav slucaj, sto ne znaci da se nije desavalo, ali na 70.000 vozila registrovanih samo u PG u toku svake godine, moraju i oni napraviti neke greske.

Malo ljudi zna, ali do mjesec dana ranije mozes registrovati vozilo a da registracija vazi od datuma isticanja, a ne registracije. Zato, ako planirate neko putovanje, odradite to ranije. Isto tako ako ne mislite da vas maltretira policija zbog neposjedovanja saobracajne, registrujte ranije.

Da neko ne pomisli sto pogresno - ja sam privatnik. Ne radim za drzavu, ali i ljudi su ponekad nerazumni. Uvijek im je neko drugi kriv gdje je jasno kao dan da su sami gresku napravili.
Ja sam tako uvjek radio,pođem 10-15 dana prije isteka roka važenja da regam i sve bude ok. Zadržim staru saobraćajnu sve dok ne podignem novu,tad je predam. To se može rešiti na ovaj način ali je problem kad se izdaje prva registracija,to je to što Boki spominje mada je to problem vezan za BD,u KO sam dobio tablicu i saobraćajnu za 3 radna dana.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Mislim da 70000 vozila registrovanih samo u Podgorici nije izgovor. Ima vecih drzava od nas pa su mnogo azurniji. Sta bi trebala da radi jedna Njemacka sa 80 miliona stanovnika?????
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

bokibd wrote:Mislim da 70000 vozila registrovanih samo u Podgorici nije izgovor. Ima vecih drzava od nas pa su mnogo azurniji. Sta bi trebala da radi jedna Njemacka sa 80 miliona stanovnika?????

boki ti mislis da tamo kod njih ista funkcione? aha kako da ne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply