ljudi, svi ste u pravu i sa svima se slažem, ali država je ta koja mora da odabere koja joj solucija najbolje leži. mislim da je mix raznih ideja koje ste ovdje naveli vrhunska ideja stavljena u ovakvom pakovanju:
- djecu koja stastavaju obrazovati da je kaciga isto što i trotoari, ako ideš ulicom zgaziće te auto 100%, znači bez kacige ni da pomišljaju da sjednu na motor
- već stasale motoriste koje ne može ni jedna reklama da urazumi fino rebnut po džepu prvi put kad im se desi nesreća, znači da sami snose troškove liječenja. ako nemaju novca neka im familija/rođaci plaćaju, a kad se oporavi u zatvor fino ali da radi i zaradi zatvor, a ne opet mi da mu plaćamo izdržavanje kazne
u suštini copy/paste nekog pametnijeg sistema bi nam skroz odgovarao, ipak smo mi relativno mlada moto zemlja koja ima mnooooooogo toga da uči još...
Oprezno...
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Re: Oprezno...
Ma nista na silu, slobodna volja ko hoce oce ko nece kako god oce
, svudje u svijetu kad imas udes a nisi bio vezan sam placas troskove lijecenja isto tako sa kacigom - nisi imao kacigu prilikom pada i povredjena je glava- sam snosis troskove lijecenja . Cini mi se nije komplikovano
+1389+
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
Nije komplikovano ali nije ni potpuno tacno. Lijece te bio vezan ili ne, ima - nema kacigu ako imas zdravstveno osiguranje ali ..... ako si zakljucio kakvo zivotno osiguranje onda neces pare gledat samo ako imaju dokaze da si bio u prekrsaju jer idu od toga da si to uradio namjerno.NikGold wrote:Ma nista na silu, slobodna volja ko hoce oce ko nece kako god oce, svudje u svijetu kad imas udes a nisi bio vezan sam placas troskove lijecenja isto tako sa kacigom - nisi imao kacigu prilikom pada i povredjena je glava- sam snosis troskove lijecenja . Cini mi se nije komplikovano
Doduse ima drugih stavki u zakonima po svijetu koje bi, itekako, valjalo prepisat
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
- Sledgehammer
- Grijač guma

- Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007 - Location: Hrvatska, Mraclin
Odlično rečeno!ice wrote:- djecu koja stastavaju obrazovati da je kaciga isto što i trotoari, ako ideš ulicom zgaziće te auto 100%, znači bez kacige ni da pomišljaju da sjednu na motor
- već stasale motoriste koje ne može ni jedna reklama da urazumi fino rebnut po džepu prvi put kad im se desi nesreća, znači da sami snose troškove liječenja. ako nemaju novca neka im familija/rođaci plaćaju, a kad se oporavi u zatvor fino ali da radi i zaradi zatvor, a ne opet mi da mu plaćamo izdržavanje kazne
u suštini copy/paste nekog pametnijeg sistema bi nam skroz odgovarao, ipak smo mi relativno mlada moto zemlja koja ima mnooooooogo toga da uči još...
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
pomenu li iko onaj suzeni dio kod gimnazije upg, kad dolazite iz pravca vezirovog ka centru, ima presjek na sredini asfalta u sred dijela gdje izlaze dvije trake, svaki brzi ulazak ce vam ritnuti zadnji tocak, i moze vas ispraviti , i promijeniti vam pravac,
rjesenje tuda je polako otpustite rucicu gasa i onda zviju na onaj pravac
heheh dobro sad zaisto sto sam htio da napisem
MOLIM VAS OVIM PUTEM!!!!!! KA NAJRODJENIJE
kad preticete ne radite to trista na sat odjednom niotkuda bez zmigavaca !!!!!!!!!!!!
3 puta zaredom prosli mjesec kad sam dao zmigavac i krenuo u preticanje , na par cenata od auta mi je prozvizdao motor, i to neki od nas cak, da nisam ni vidio otkud ste se stvorili
rjesenje tuda je polako otpustite rucicu gasa i onda zviju na onaj pravac
heheh dobro sad zaisto sto sam htio da napisem
MOLIM VAS OVIM PUTEM!!!!!! KA NAJRODJENIJE
kad preticete ne radite to trista na sat odjednom niotkuda bez zmigavaca !!!!!!!!!!!!
3 puta zaredom prosli mjesec kad sam dao zmigavac i krenuo u preticanje , na par cenata od auta mi je prozvizdao motor, i to neki od nas cak, da nisam ni vidio otkud ste se stvorili
risk,is what makes life worth living.
-
tihi
- Stoper

- Vozim: GSX 650 F
Jedan predlog za rukovodioce, s obzirom da u vecini zapadnih zemalja imaju posebne reklamne kampanje za sigurnost u voznji specijalno namjenje da vozaci steknu svijest o motoristima (nesto kao "ne brze od zivota" kod nas samo za motore), moze li se preko ministartsva saoracaja izdejstvovati da se na TV daju reklame slicne kao sa pocetka ovog topica, kako bi se doprinijelo u tom smislu. Ali bas ovako dramaticne reklame su posebno dobre, po meni, jer ce se tako ljudi najprije malo zamisliti prije nego upale makinu. Ovaj period je, zbog tragicnih udesa u posljednje vrijeme, mozda najpogodniji za tako nesto.
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
ja mislim da je pravi period za puštanje ovakvih spotova početak sezone. zimi se svi uželimo vožnje, a s prvim toplim danima izađemo na ulice puni želje i volje i .... ostalo znamo. jesu jaki spotovi ali definitivno pogađaju u srž
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
ja sam ozbiljan , svi pricate o oprezu budalama dzukelama, uhvatite sebe kolko se brzo i kako krecete pa onda da nastavimo ......... ja kazem da sam ljetos nazalost bio na 4 tocka, i kunuo i psovao skoro sve na dva tocka koji su pored mene prolazili, kolko bezglavo brzo i nepromisljeno to rade
risk,is what makes life worth living.
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
pocinje sezona, oprez...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;