dumamo nesto ja i mracni - by sparco

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Re: dumamo nesto ja i mracni - by sparco

Post by wulfy »

Ljubishnja wrote: i najbitnije da se sa zenom to dogovori oko slobodnog dana :lol:
Bio moped od 20.000 € ili od 2.000 € ništa bez ovog djela :whistle:

Sve ima svoje užitke, ja sam sa 125 kubika obišao čitavu našu obalu, kretao meni do tada nepoznatim putevima. Kada sa sa tim motociklom pošao do Dubrovnika osjećao sam se kao što se sada osjećam tek kada naparvim turu od preko 700-800 km. Za godinu dana sa tih 125 kubika napravih 9.500 km i nisam se osjećao loše, čak naprotiv ... Sada sa većim motociklom su mi i očekivanja veća (to je ta začkoljica) ...

Ove godine sam vozio razne motocikle i recimo Aprilia Shiver je izazvala nalete adrenalina, Suzuki Bandit 1250 mi je pokazao šta je moć obrtnog momenta, ali najblesaviji osmjeh sam imao dok sam uz kotorske serpentine vozio Moto Guzzi V35 iz 1980-te godine, a to je valjda ono što se računa.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

wulfy wrote:
Ljubishnja wrote: i najbitnije da se sa zenom to dogovori oko slobodnog dana :lol:
Bio moped od 20.000 € ili od 2.000 € ništa bez ovog djela :whistle:

Sve ima svoje užitke, ja sam sa 125 kubika obišao čitavu našu obalu, kretao meni do tada nepoznatim putevima. Kada sa sa tim motociklom pošao do Dubrovnika osjećao sam se kao što se sada osjećam tek kada naparvim turu od preko 700-800 km. Za godinu dana sa tih 125 kubika napravih 9.500 km i nisam se osjećao loše, čak naprotiv ... Sada sa većim motociklom su mi i očekivanja veća (to je ta začkoljica) ...

Ove godine sam vozio razne motocikle i recimo Aprilia Shiver je izazvala nalete adrenalina, Suzuki Bandit 1250 mi je pokazao šta je moć obrtnog momenta, ali najblesaviji osmjeh sam imao dok sam uz kotorske serpentine vozio Moto Guzzi V35 iz 1980-te godine, a to je valjda ono što se računa.

nadam se da mracni nece zamjeriti sto off-ujem, je li to bio Vulev Guzzi?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

jeste, upravo taj
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX650-Dominator

Post by SuperMoto_Fan »

NikGold wrote:Rezime
Većina žitelja draage nam CG kad gradi kuću počne je toliku da je ni unučad ne mogu završit ,naravno pravda se da je kuću i započeo zbog unučadi koju je unaprijed osudio na mjesto življenja i građevinske radove do završetka iste , jelte kuće.
Većina žitelja draage nam CG kad kupuje prevozno sredstvo kupi ga ono baš , pa sjutra nema za benzin a o održavanju i prevodu da i ne pričamo
Većina žitelja draage nam CG kad kupi mobilni postide se i njujorški brokeri a uglavnom ne zovu no cimaju
Većina žitelja draage nam CG kad .....
A i realno što ćemo kad smo najbolji narod nasvijet
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Surova realnost!
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

"Svi bi zeleli da su Toskovic!"- rece veliki majstor... Lijepo je imat GS,jos ljepse GSA,i da Bog da da ga svi mozemo kupit,odrzavat,legistrovat,vozit... Ali ,pruzi se koliko si dugacak. Bolje shtruc u lad ,no dva po suncu. Bice,dati,bolje nekad...do tada da lachimo ovo shto imamo,ka da su najbolji!
14:23
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Mene veliki dio ove price podsjeca na to kad dodjem kod majke na rucak, a za rucak grasak sa mladom jagnjetinom, sto ce reci - instant recept da se gaca ne vezem narednih par sati. Jos se ne sjecam kad sam dovrsio tanjir graska sa masnom jagnjetinom, a da nisam trcao u WC jer je bilo "bjeste noge, posra ve guzica". I onda kad je kazem majci "dzaba ga volim, kad mi ne odgovara i kad ga zbog toga ne mogu", a ona kaze: Ma odgovara, mirise ka dusa, mrtva bi usta od njega jela!

Nego ajde, ide zima, pa da se zanimamo malo.
I kad stojim tesko me pratiti...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

odje je poenta kad sam sebi spremas rucak da bude dobar a da ne gledas sta komsije jedu :) (jer su mozda filipinci)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Direktore višemislen si , što si tija rej :D .
Ljudi ovi brat rvat je na yamasi Fj 1100 84 godište ubio preko meleon, ustvari Darko Labaš je svoj motor kupio sa 125000km i od kad ga ima od 1990 do danas ubio preko 850000 km. Mislim da po Afriki kuda je iso nije baš sve afaltirano ;) , živjeli
+1389+
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Nisam visemislen, no ti pricas o godistu, a ja tipu motora.
FJ1100 koju vozi Labas je u to vrijeme bio medju ponajboljim putnim motorima u toj klasi. Ono sto je danas Yamaha FjR1300, FTR1400, i sl. Dakle, ne vozi 125cc i sa njim obilazi svijet, nego vozi putni motor. Star je motor, ali je odrzavan i pitanje je sto je na njemu jos ostalo fabrickom sem rama i bloka motora :)
Nadalje, Labas je specifican lik, koji bude i po 6 mjeseci na putu, od 1989 godine ima zapisano svako podmazivanje lanca na toj Yamahi.
Labasev problem je sto je nizak, pa ne moze da vozi nista od vecih motora, a i taj stariji motor koji je bez elektronike bolje podnosi lose gorivo koje se toci u zemljama dje on ide. Da nije nizak, vjeruj mi da bi i on kupio recimo R1100R, BMWov najbolji ikad proizvedeni boxer koji guta i dizel ako treba, maltene je vjecan. Ovako, vozi ono sto moze i stvorio je MIT od toga. Znam ja da je on sa tom Yamahom vec napravio milion svojih kilometara, ali nije sve to napravio po offroadu, no vjerovatno 95% po asfaltu.

Opet ponavljam, to su izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Labas je jedan, koliko ima jos takvih? Evo, iz HR, najveci putnik pored Labasa je Z.Rakela koji vozi BMW GS1200ADV.
I vozi se kao iko.
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

A poenta price o grasku i jagnjetini je da valjda ja bolje od vas znam sto meni odgovara, a sto ne posle 400km voznje :)
Post Reply