Korisni topic uz kratku ali poucnu voznju motorima

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Re: Korisni topic uz kratku ali poucnu voznju motorima

Post by SlavkoPejovic »

...sto, ja sam jednom gurao iz Budve do Cetinja, sto je malo krace, ali mi se zaglavio u petu brzinu, pa je davao jos otpora, i sve je uz brdo, i kocnica mi je malo drzala... :D :D :D
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Bosko wrote:
A sto je to strasno toliko mikeli? Ja sam ljetos kad mi pukose obadvije gume iz budve gurao motor do podgorice i stigao za dan... Osjetio put nijesam,proveo sam dan extra...
Bosko...Ti si jedan vrlo interesantan covjek. :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Hellboy
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha MT 01 & Cagiva raptor

Post by Hellboy »

A mi mrcili se koji imamo unutrasnju sta nam je cinjet u ovakvim situacijama? :think:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

vrlo je jednostavno,
dva pajsera, odgovarajuci kljuc za tocak, rezervna unutrasnja ili fleke za lijepljenje na licu mjesta i pumpu naravno.

problem je ako nemas centralni nogar jer je onda skoro nemoguce sve to sam odraditi.
a ako si u sumi poneses i kanap i jednostavno objesis motor o neku jacu granu :)

iskustvo je cudo :)

ja sam pokusao da iskoristim i sprej za unutrasnju ali nije bilo vajde...

mada enduro prijatelji iz slovenije rekose da za unutrasnju valja samo motulov sprej...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

DrMracni wrote:vrlo je jednostavno,
dva pajsera...
MOze li malo bolje objasnjenje :D :?:
Ja sam bas sad pokusao kad sam stavljao krampone,pa mi nesto nije islo...cak se ni pajser nije moga zavuc izmedju gume i felme.
Na kola sam x puta skidao gumu sa felme,za minut...
ima li kakva fora?
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX650-Dominator

Post by SuperMoto_Fan »

Nema fore, samo polako i strpljivo, da ne zajebes felmu pajserom, ili jos vise nagrdis unutrasnju...:)
Sitno, sto sitnije dok krene da silazi spoljasnja, posle je lako...:)
Hellboy
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha MT 01 & Cagiva raptor

Post by Hellboy »

Znaci moram organizovat i prikolicu za sva te tarabakule ako se nadjem u nevolji :pray: ...pa i agregat onda mogu ponijet
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Dva pajsera, jedan mali i jedan srednji, fleke, ljepilo, ostar nozic ili parce grubog smirgl papira da ocistis unutrasnju na mjestu dje je probijena i pumpu. Ja ne skidam tocak, skinem jednu stranu spoljasnje sa felme, izvucem unutrasnju izmedju felme i viljuske, napumpam da vidim dje je probijena i okrpim. Kod kros i enduro motora sa vecim hodom amortizera i podignutim blatobranima je puno lakse jer ima vise prostora za rad kad ne skidas tocak. Ne znam koliko sam ovo dobro objasnio, ali meni je ovaj nacin najlaksi kad sam na terenu.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

jedna bitna sitnica, skidanje spoljne gume je mnoooogooo lakse kad se malo skvasi rub gume, onda mnogo bolje klizi.
gunja i ja smo izbucali dvije spoljne, nagrdili felmu i zamalo slomili pajser dok to nijesmo otkrili. jos izgubili vise sati, i sve sam se pitao pa kako oni po pustinji umorni ka pascad mogu zamijeniti gumu... cak smo mislili da je mozda guma manja nego sto bi trebalo biti :P
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Kod skidanja gume bitno je uvijek poceti skidanje od ventila kako bi suprotna strana gume mogla da udje u srednji dio felme koji je manjeg precnika, sto omogucava da se guma lako skine sa felme. Isto tako kod montiranja gume na felmu montaza pocinje sa strane suprotno od ventila. Meni zamjena gume ne predstavlja nikakav problem, Prije neki dan sam mijenjao prednju gumu i nijesam ostavio ni deset minuta da je premontiram.
Post Reply