Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Re: Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Post by OBIS »

Mislim da je sad pravi tajming za akciju: da objasnikm kako i zasto po mom misljenju. Negdje smo razgovarali i mislim da je Ivan grozni rekao (ispravi me ako grjesim) da su nam jako male sanse so obzirom da ljudi strajkuju da prezive a mi sto imamo para da strajkujemo jer nam je skupo. Tu ima neke logike ali s obzirom da ce zakon ubrzo u skupstinu sad je vrijeme da se reaguje jer kad se izglasa onda nista. U evropi ima mnogo zakona koiji su nepovoljni za motoriste tako da se ovi nasi uvjek mogu pozvat na te najgrdje i opalit nas po dzepu.

Koliko znam SDP je predlagac zakona i koliko sam cuo vec su u dvije recenice spomenuli nekakve nebuloze gdje ispada da je motor od 8000 veci luksuz odo onog od 14000eura.

Moje misljenje je da cemo tesko izbjec da nas ne oderu po dzepovima ali ipak bi trebali imat nekog strucnjaka dok budu pisali predlog da to deranje ima nekog smilsa.
Mislim da bi se trebali obratit SDP-u i maksimalno prefinjeno im ukazati na nelogicnosti njihovog predloga. Evo par tacaka koje bi po mom misljenju za koje bi trebali da se zalazemo.

- Kupovinu skutere do odprilike 125 ccm treba podsticati, jer se smanjuje guzva u saobracaju, spomenuti ekolosku orjentaciju CG i sl (90% vozaca automobila se vozi samo u kolima od 1.5 tonu sto je apsurd) dok sa skuterom obavis isto sto i sa audijem Q7 kojih ima vise nego beverlija.
- Prilikom registracije vozila skalu registracije i luksuza odredjivati u kombinaciji sva tri parametra a to su Tezina vozila, snaga vozila, zapremina masine vozili a ne samo po kubikazi.
-Luksuz bi trebao biti nesto drugo kao sto rece drug Bozo dva motora su luksuz ili dvoja kola su luksuz ili ukupna vrijednost registrovanih vozila koji ima jedan covjek je luksuz. Ili auto od 50 000 je luksuz ali auto od 20 000 ne moze biti luksuz bez obzira sto su ima karateristike slicne.

-I naravno kvartalno registrovanje, zasto da placamo registraciu citave godine ako vozilo ne koristimo tokom citave godine?
I kao sto je rekao drug Nikola ebes drzavu cija se ekonomija zasniva na registraciji kola nek se malo postide sa ovom recenicom.......
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

Potpuno se slazem da Bojanom, samo jos da vidimo sa kime bi trebalo da razgovaramo....ko je iz SDP predlagac tog zakona? Da li mozemo doci u kontakt sa njim? itd

ja sto se tice SDP imam samo par poznanika u Bd koji bi me mozda mogli uputiti na imena, koja cu ovdje napisati pa da ako se potrefi neko ko ih zna da nam organiyuje sastanak ..itd itd. da ne duzim. Neka svi koji znaju nekoga pocnu da kopaju da bi dosli sto blize do samih predlagaca zakona.
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

OBIS wrote:Mislim da je sad pravi tajming za akciju: da objasnikm kako i zasto po mom misljenju. Negdje smo razgovarali i mislim da je Ivan grozni rekao (ispravi me ako grjesim) da su nam jako male sanse so obzirom da ljudi strajkuju da prezive a mi sto imamo para da strajkujemo jer nam je skupo. Tu ima neke logike ali s obzirom da ce zakon ubrzo u skupstinu sad je vrijeme da se reaguje jer kad se izglasa onda nista. U evropi ima mnogo zakona koiji su nepovoljni za motoriste tako da se ovi nasi uvjek mogu pozvat na te najgrdje i opalit nas po dzepu.

Koliko znam SDP je predlagac zakona i koliko sam cuo vec su u dvije recenice spomenuli nekakve nebuloze gdje ispada da je motor od 8000 veci luksuz odo onog od 14000eura.

Moje misljenje je da cemo tesko izbjec da nas ne oderu po dzepovima ali ipak bi trebali imat nekog strucnjaka dok budu pisali predlog da to deranje ima nekog smilsa.
Mislim da bi se trebali obratit SDP-u i maksimalno prefinjeno im ukazati na nelogicnosti njihovog predloga. Evo par tacaka koje bi po mom misljenju za koje bi trebali da se zalazemo.

- Kupovinu skutere do odprilike 125 ccm treba podsticati, jer se smanjuje guzva u saobracaju, spomenuti ekolosku orjentaciju CG i sl (90% vozaca automobila se vozi samo u kolima od 1.5 tonu sto je apsurd) dok sa skuterom obavis isto sto i sa audijem Q7 kojih ima vise nego beverlija.
- Prilikom registracije vozila skalu registracije i luksuza odredjivati u kombinaciji sva tri parametra a to su Tezina vozila, snaga vozila, zapremina masine vozili a ne samo po kubikazi.
-Luksuz bi trebao biti nesto drugo kao sto rece drug Bozo dva motora su luksuz ili dvoja kola su luksuz ili ukupna vrijednost registrovanih vozila koji ima jedan covjek je luksuz. Ili auto od 50 000 je luksuz ali auto od 20 000 ne moze biti luksuz bez obzira sto su ima karateristike slicne.

-I naravno kvartalno registrovanje, zasto da placamo registraciu citave godine ako vozilo ne koristimo tokom citave godine?
I kao sto je rekao drug Nikola ebes drzavu cija se ekonomija zasniva na registraciji kola nek se malo postide sa ovom recenicom.......
Apsolutno se slazem, licno mislim da je pokusaj dovodjenja cijene registracije u normalu trenutno prioritet i mislim da je ovo pravi nacin da se pristupi.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Slazem se i ja. Znam neke ljude iz SDP :roll: vjerujem da bih lako mogao srediti sastanak. Ako ne znate ko radi na tom zakonu, da se prvo raspitam za to?

Ajde da ne ostane samo prica na ovome i da se koordiniramo tj. da ih ne zivkamo svi oko iste stvari.
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Super je sto ima volje. Logicno bi bilo da nas Predsjednik kontaktira SDP, neko bi trebao da sastavi pismo sa predlozima i svim cinjenicama kako tovec sve ide i pokusat zakazat neki sastanak. Vjerovatno bi trebalo i opziciji dostavit to slicno pismo na osnovu kojih bi oni mogli da kontriraju i onda svi lijepo da se zavalimo u fotelje i pratimo prenos skupstine:-)

Naravno izvinjavam se vriejdnim ljudima sto ovoliko pametujem ali tu sam ako treba pomoc mislim da su na potezu nasi iz vrha:-)

PS. Dodao bih da su Spanci u Madridu i Barseloni uveli specijalan polja na kolovozima koja su oznacena na raskrsnicama ispred pjesackih prelaza koja sluze za to da kada se upali crveno na raskrsnici svi motori izadju ispred automobila, provlaceci se izmedju kola. Ovo je uradjeno i radi bezbjednosti motociklista i radi favorizovanja koristenja motocikala u saobracaju u odnosu na automobile. Na ovaj nacin svi motoristi i skuterasi startuju na zeleno mnogo prije automobila i samim tim izbjegava se velika opasnost.
Jos jedna stvar sto bi mogli nasi dragi policajci da organizuju akciju prevaspitavanja automobilista da voze striktno uz desnu ivicu kolovoza kako stoji u zakonu, i na taj nacin omoguce motociklistima zakonsko preticanje. Upravo ono sto radi vecina automobilista jeste da se inati i namjerno blokira preticanje motoristima.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Naravno da treba prvo kontaktirati predlagača zakona i probati ga ubijediti u "glupost" istog , a sledeći korak je i upoznati i ostale političke subjekte sa" našim problemom " kako bi ljudi na vrijeme mogli da podnesu amandmane na dati predlog . Samo treba biti vrlo pažljiv kada se igra sa nečijom sujetom(treba nastupiti vrlo profesionalno i argumentovano uz korištenje svih mogućih i nemogućih sredstava) pogotovo što naši političari imaju loš želudac od čestih prežderavanja gamborima i ostalim morskim plodovima .
+1389+
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

I pored sve ove price oni ce da dignu visinu poreza na luksuz.
Lovely.
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

nazalost.....svi predlozi ce da padnu u vodu.u njihovom je interesu da deru nas i narod....ko nas sto pita. :roll: to je moje misljenje.tako je zadnjih 15-20godina.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Treba pokušati , pa tu su i mediji , pa peticije , pa podrške drugih vladino-nevladinih organizacija , pa...pa , ALI ako ne pokušamo nećemo znat
+1389+
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

NikGold wrote:Treba pokušati , pa tu su i mediji , pa peticije , pa podrške drugih vladino-nevladinih organizacija , pa...pa , ALI ako ne pokušamo nećemo znat
Tako je druze Niče.... :clap:

U CG ima nekoliko moto klubova i NVO koje se bave moto kulturom , tako da bi predstavnici tih organizacija trebali jedinstveno nastupiti....angazovati pravnike i lobirati pomalo ...svi cemo samo-doprinosima (kao kada smo u SFRJ odvajali za ovo-ono :D ) platiti te usluge , amo da se krene...
Evo zadatak za NLB-ovce , Poseidone , Pirate ....ima klub u Tivtu i jos jedan u Budvi ...nadjite se dogovarajte....imate podrsku svih nas....a nas ima vise nego dovoljno(cca 500) clanova po raznih klubova i organizacija....

Ajmo polako....
Post Reply