Borilacki sportovi

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Post Reply
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Re: Borilacki sportovi

Post by Bandit »

mexiko wrote:
Bandit wrote:Prosto receno BUDO = folklor, jesi to htio reci? :)
Ovo sam shvatio ne samo kao pitanje, vec i kao tvoje misljenje o BUDO. Ako grijesim, povlacim ono sto sam napisao vezano za to. U principu, sva ova moja i tvoja prica su stvar subjektivnog misljenja, koja su potpuno suprotna. Ali ja vjezbajuci aikido, gledajuci one mnogo bolje od mene i citajuci ono sto su pisali ljudi koji neuporedivo vise znaju o borilackim vjestinama i sportovima od mene, smatram da je vrlo primjenjiva vjestina, mozda ne u MMA koliko u svakodnevnici.
Da malo pomenemo i nesto drugo: krav maga, sistem, shotokan i kyokushinkai karate...da malo pricamo o tome ;)
Ja razumijem emocionalnu vezu izmedju persone i sporta,ali si ipak previse emocionalan :).Nasa prica jeste suprostavljanje oprechnih misljenja,zato smo je i poceli,zato i postoji forum.Da svi mislimo isto bilo bi dosadno. Elem,ja mogu da tvrdim da ce ti aikido pomoci i to dosta ,ali samo ako te napadne neko ko nema pojma sto radi,ako te kakva sirovina uhvati za rever ili ruku da bi pokazao dominaciju ili te,tobos,zaplasio.Tu mu je pukla pogibija. Ali ja pricam o situaciji gdje bi covek spram sebe imao rvaca,bjj ,boksera/k. Boxera,ili 3 u jedan,daleko bilo :)..Pricam o realnim uslovima i nivoima znanja vjestine.Pricam i o vrhunskim nivoima znanja,o raznim svjetskim turnirima.Moje iskustvo je takvo,ti imas drugacije i to se zove razlicitost. Krav maga,ne bi je MOSAD upraznjavao,RUSKAJA SISTEMA,veoma opasna vjestina,shot. I kyok. karate,SAMBO,sve su to veoma komplexne vjestine...uostalom dosta njih je kombinacija dzuda,karatea,aikidoa...i BJJ je nastala od judoa,kao i sambo-judo+k.boks....
P.S. Kad budete htjeli ili mogli,svrnite Imperatot i ti do nas u klub,99% sam ubijedjen da cete nastavit sa treninzima :)
14:23
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Ja mislim da je mk podgorica najrazvijeniji klub.
Hold your horses, man
Freeride
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Mene ovaj topic neodoljivo podsjeca na onaj topic o gumama ;) (http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =21&t=3364" onclick="window.open(this.href);return false; ) dje se udarilo po svjetskim proizvodjacima guma ka po pranju, te ne valjaju ove zbog ovoga , te ne valjaju one zbog onoga a ja i najgoru gumu ne umijem iskoristit ni 30% od njenih mogucnosti. Ja ne znam koliko je ko ovdje kompetentan da ocjenjuje koja je borilacka vjestina folklor a koja ne ( nijesam vidio da su KUD "Stara Varos", "Stanko Dragojevic" ili KUD "Kat" (ako ih ima vise uopste) koristili ista od borilackih vjestina u svojim koreografijama ) a i znam da nikad niko nije mogao odredit koja je najbolja guma na svijet pa tako ni koja je najbolja ili najefikasnija borilacka vjestina na svijet.
I samnom su mjerili strunjace dugi niz godina a na zadnjem mom takmicenju na rep. nivou u Herceg Novom me u prvoj borbi natjerao na predaju ( od jada a i malo zbog sudije Djida Markusa koji mi je 3 puta prekidao gusenje ) neki momak ( sirovina) sa Cetinja koji je imao samo 3 (tri) treninga prije tog takmicenja i cak stigao do finala .... toliko o tome
Ja sam mislio da ce ovaj topic bit o licnim iskustvima a ne o prepricavanju i procjenama mogucnosti najvecih imena iz svijeta borilackih vjestina ;)

P.S.
Ako mene pitate, sve ove sto ste nabrojili bi Brus Li izbio ka konje u Kino Kulturi :dance:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Ja sam prve tehnike aikidoa naucio jos '88 godine....i mislim da mogu da razgovaram na tu temu. Sto bi bilo da kad bi se uhvatili u kostac dva mjastora razlicit vjestina, koja je vjestina bolja ili gora, sto bi bilo kad bi bilo...je li starija kokoska ili jaje....bespredmetno je pricati o tome.

Banadit, poslije ove tvoje izjave " ...BJJ je nastala od judoa,kao i sambo-judo+k.boks..." ne znam sto da ti kazem, jedino nastavi da vjezbas i drzi se price o motorima ;)
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

mexiko wrote:Ja sam prve tehnike aikidoa naucio jos '88 godine....i mislim da mogu da razgovaram na tu temu. Sto bi bilo da kad bi se uhvatili u kostac dva mjastora razlicit vjestina, koja je vjestina bolja ili gora, sto bi bilo kad bi bilo...je li starija kokoska ili jaje....bespredmetno je pricati o tome.

Banadit, poslije ove tvoje izjave " ...BJJ je nastala od judoa,kao i sambo-judo+k.boks..." ne znam sto da ti kazem, jedino nastavi da vjezbas i drzi se price o motorima ;)
Roki moj dobri,ovo je,s moje strane,bio slobodniji pristup datoj temi,bez namjere da bilo koju vjestinu (toliko vjekova staru )ospotim ili nipodastavam.Ovo FOLKLOR nije u bukvalnom smislu,i razumio sam Cezara tako,samo smo se malo "peckali".
.Smatram da kao covjek koji 14 godina trenira boks,kao nekadasnji bokserski radnik kao neko ko je 10 godina radio posao u kojem mi je sport spasio dosta puta obraz i glavu,imam pravo da progovorim koju rijec.
Nikoga nijesam uvrijedio,izvnjavam se ako jesM.Prica jeste u sirinu posla,ali ne vidim nista lose u tome.Podforrum je kontejner.Evo i naucih po nesto od Mexika i Cezara,iako oni od mene nemaju sto naucit. Mexiko,hvala ti na ovoj prelijepoj zadnjoj recenici,prelijepo si zvucao,mada provjeri vezu izmedju BJJi Judoa,Samboa i Judoa...Drzacu se price i o borilackim vjestinama a i o motorima,smatram da mogu iz punih usta.Mexiko,posto se u klubu par momcica sprema za takmicenja ,ugledaj se na Stivena Sigala koji je nesebicno pomogao i pomaze Silvi i Machidi,budi nas gost,pogledaj sto mi to radimo,valja li to ista,i unesi malo aikidoa u realnu borbu...
Shomeen! :)
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Malo mi fali da pustim dexa sa lanca da vas sve rascera! :lol: :lol: :mrgreen:
Last edited by bokibd on 30 Dec 2012 19:16, edited 1 time in total.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

Nece brate,mi smo dobro sa Dexom :)...
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Ja sam se, jadan, umijesa samo da ve malo razonodim :mrgreen: ..... A i Brus Li bi ih svakako sve porazbaca ;)
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Bandit wrote:Nece brate,mi smo dobro sa Dexom :)...
on kad cuje komandu kidise i na familiju! zato bjezi! :mrgreen:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Roki wrote:Ja sam se, jadan, umijesa samo da ve malo razonodim :mrgreen: ..... A i Brus Li bi ih svakako sve porazbaca ;)
S' obzirom da je umlatio Cak Norisa, ovo ostli odju kao sitna boranija... Zato Bruce Lee.. 8-)
Post Reply