iskreno ne slazem se dosta stvari, pogotovu o definiciji bajkera, ali opet to je sloboda koju svako sebi moze da priusti i napravi izbor.
bez obzira sto sama rijec bajker znaci slododa, bunt i slicno...
valja uvijek imati sto vise misljenja i klubova pa kako sta voli, slicni uvijek nadju slicne... bilo to po motorima, voznji, poimanju zivota itd...
MC BLACK DRIVERS
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Re: MC BLACK DRIVERS
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
Re: AW: MC BLACK DRIVERS
Roki wrote:zajebano je kad drotovi udju u club.... zajebano. A zene kad udju eto ti ubrzo i djeca pa sto ces onda
Gesendet von meinem SmartTabII7 mit Tapatalk 2
Ne moze coek s mirom kako god obrne, bez nekog organa reda
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
- DODAMAN
- Grijač guma

- Vozim: Black cruiser
Vec sam obrazlozio dam to nije cilj i to nije diskriminatorska odredba. Mislim da je suludo komentarisati u prazno, jer pravilnik se ne sastoji sa tom jednom odredbom. Nase dame su pod oznakom MC Black Drivers Ladies, kao sto sam predhodno vec naveo, dakle one su pocastvovane a ne diskriminisane, i one mogu neovisno da donose odluke u okviru dama vozaca, dok njihova predstavnica, odnosno predsjednik dama moze ucestvovati na glavnom zasjedanju kluba i moze davati predloge o radu i njihovoj odluci.caesar wrote:Postoje i ljepši načini da obeshrabrite ljepši pol od učlanjivanja (ako vam je to cilj), a ne ovakva i to javna diskriminatorska odredba/izjava. Valjda smo to što smo jer volimo slobodu. Sloboda se završava tamo gdje počinje ugrožavanje tuđih sloboda. Upravo ste to uradili
Jos jednom da podvucem, ovo nismo pokrenuli da bi se sirila antipatija ili bilo sta drugo sto moze da dovede u situaciju da se razori drustvena struktura vec naprotiv, da se, postujuci pravila, kako klub tako i drustvo, uzdigne na primjeran nivo, za razliku od haosa svakodnevnice izazvane nepostovanjem ljudskosti, koji ce opstajati sirenjem ljubavi medju bracom i sestrama i nesebicnim angazovanjima sa potpunom slobodom. Zato i jesmo MC.
Pozdrav
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Sve mi se cini da sam ja taj koji je postavio skakljivo potpitanje
I nisam dobio jasan odgovor na njega. Nacin na koji vi pokusavate organizovati svoj klub, korise klubovi koji se bave, kako ti rece, nekim neprimjerenim djelatnostima, i to rade iskljucio radi interesa i profita, i zato im treba takvo ustrojstvo, sve ostale radnje su manje bitne. A kad je biznis u pitanju, svaki organizator zeli da cvrsto drzi konce u svojim rukama. Lijepo bi bilo da objasnis zasto ne primate policajce u klub. Koji je razlog za to? Necega se bojite? Da ne dobijete spijuna medju clanovima kluba? To su isto ljudi od krvi i mesa koji casno rade svoj posao. A kao i u svakom poslu i medju njima ima ljudi i neljudi. 90% vozaca, kad im se napise kazna ili uzme vozacka zovu po mupu da se hvataju veze da se vrati vozacka, da ne pricam za druge stvari, ali za neki moto klub nisu dovoljno dobri? Ta prica na jednoj teritoriji jedan MC..zasto? Ko moze kome da zabrani da organizuje bilo sto, sto je u skladu sa zakonom i opsteprihvacenim drustvenim normama? Sama takva izjava stvara revolt, pogotovo kod naseg naroda, i vecu vjerovatnocu podjela i incidenata samo na pomisao da neko moze da nekome zabraniti nesto. Kao sto rekoh ranije, zna se ko i zbog cega je izmislio takva pravila. Sve u svemu, stvari koje si iznio ovdje su za mene katastrofalne, ako izuzmem ono za A kategoriju, kacigu i donju granicu od 21 godine. A sto se zena tice, postenije je reci da ih ne primate u klub.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
DODAMANE ja bih volio da mi objasnis ovo sto si ovdje napisao. Iz tvojih definicija moze se steci utisak da je jedan 21-godisnjak clan-pripravnik nekog MC-a i ima A-kategoriju (motor ne mora, skupice se sredstva da mu se kupi) veci bajker nego neko ko je motorom obisao citavu planetu i upoznao hiljade drugih "bajkera" istog misljenja. Da li smatras da ime "bajker" zasluzuju samo clanovi MC-a a ako drugi tako misle slijedi, kako nedje pomenu "boksovanje".DODAMAN wrote:
Postujem svacije misljenje ali da je ovo takva rabota ja se prvi ne bih uplitao u raspravu. Ako je vec bajkerski kod odavno odredjen, s namjerom da se zna ko je i sta znaci biti bajker a ko motociklista ili samo ljubitelj, ne vidim sta tu moze biti cudno. Znam da mnogi misle da su bajkeri ako su kupili motor. Biti bajker je nesto mnogo vise od motocikliste...
Preispitao bih ja, na tvom mjestu, svoje misljenje i zapitao bih sebe ( onako nasamo ) po cemu sam ja veci bajker od drugih.... neces taj odgovor naci ni u bajkerskom kodu niti bilo gdje drugo jer...... bajker ili jesi ili nisi .
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Posto sam igrom slučaja iz Crne nam i Gore a ne iz USA mogu li ja da budem samo motociklista, motordžija, motoraš ili moram silu na sramotu da bidem biker

+1389+
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Da ne bi palamudio ja sad oko ljudskih prava ima je samo još jedna stvar. Vi ste ili ćete biti članovi novoosnovane organizacije motociklista u CG. Kad ta organizacija bude sprovodila bilo koji projekat oko prava bajkera vaš MC će uvjek biti razlog da se neko javi i kaže "Momci, ne poštujete tuđa prava, a tražite poštovanje vaših. Nije da nećemo da ve ispoštujemo ali prvo ispravite neke stvari u svojim redovima" E sad , vi tome koji to kaže možete reći da poštujete (ko meni što rekoste) ali napisano govori nedvosmisleno drugačije. Jako je lijepo što ste ženama dozvolili da se druže. Mora da su ushićene bile kad su čule.
Nova organizacija bi trebalo da vrši selekciju ko može da bude član, a ko ne. Ja lično neću nikad biti član nijednog kluba ni organizacije koja na bilo koji način i u bilo kojoj mjeri diskriminiše ljude bilo po rodnoj ili nekoj drugoj osnovi (čak i policajce
)
Nova organizacija bi trebalo da vrši selekciju ko može da bude član, a ko ne. Ja lično neću nikad biti član nijednog kluba ni organizacije koja na bilo koji način i u bilo kojoj mjeri diskriminiše ljude bilo po rodnoj ili nekoj drugoj osnovi (čak i policajce
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- ramaro
- Grijač guma

- Vozim: Honda CB500XA
U tome po meni i lezi "problem", tj. razlog nerazumijevanja i otpora pojedinih ucesnika ove diskusije nacinu poimanja i organizovanja moto kluba koji su nase kolege iz Bara izabrali da kopiraju, mozda i bez zle namjere, a to je prevelika "amerikanizacija" ove problematike i sto to ovdasnje motoriste previse podsjeca na ustrojstvo i poredak huliganskih moto bandi koje naoruzane "opasnim" tetovazama, nozevima, lancima i ponekom skracenom sacmaricom siju teror gdje god se pojave i sukobljavaju se kako sa zakonom tako i sa sebi slicnim "coporima". To je nesto sto je, na srecu, strano ogromnoj vecini ovdasnjih ljubitelja motora i iskreno se nadam da kolegama iz Bara nije namjera osnivanje neke takve skupine jer to ne bi naislo na razumijevanje i odobravanje ogromne vecine pripadnika moto zajednice i ukupne javnosti u CG, naprotiv. Zbog toga neki od nas misle da je potrebno malo vise upodobiti taj "bajkerski kod" nasim prilikama, sredini, mentalitetu i namjerama. Pozdrav i srecno!NikGold wrote:Posto sam igrom slučaja iz Crne nam i Gore a ne iz USA mogu li ja da budem samo motociklista, motordžija, motoraš ili moram silu na sramotu da bidem biker![]()
- Bandit
- NLB Moderator
- Vozim: Po malo
Ja se takodje ne razumijem o ove podjele zabrane i ogranicenja. Mi u MK imamo i MILICAJACA,a ima i tetoviranih ,pa cak i pojedinih clanova koji nose britvulin sa sobom...zapravo dva.
Ne znam zasto averzija prema policajcima,pa tu ima puno nasih rodjaka,prijatelja,drugova...
Kao sto neko parafrazira velikog slobodoumnjaka ,gospodina Aca Lukasa : nije ovo Amerika... jer je prokleta Amerika i zlato sto sija...
Jedino se nadam da mi niko nece,bar kroz CG,osporiti pravo da se vozim u majici MK Podgorica...
Mada,moze svasta bit' ...heheh...
Kao sto neko parafrazira velikog slobodoumnjaka ,gospodina Aca Lukasa : nije ovo Amerika... jer je prokleta Amerika i zlato sto sija...
Jedino se nadam da mi niko nece,bar kroz CG,osporiti pravo da se vozim u majici MK Podgorica...
Mada,moze svasta bit' ...heheh...
14:23
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r