Trening Bezbjedne Voznje

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Trening Bezbjedne Voznje

Post by poka »

jovan wrote:Ovo vazi za sporu voznju, u ostrim sporim krivinama, gradska voznja, provlacenje kroz guzvu, voznja oko cunjeva na poligonu... Na otvorenom putu pri brzoj voznji i u brzim krivinama polozaj tijela suprotan ovome ili ja ne znam da vozim.
iako mislim da je nemoguće da ti prenesem, makar ne odjednom, ovo što smo mi radili je trening bezbjedne vožnje! :D
znači ne podrazumijeva, ili makar nebi trebalo :mrgreen: velike brzine. :D
i ono najbitnije, oni kažu da je ovako najbezbjednije, ne i da moraju svi, i ne da je jedino moguće. :D
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Montenegro wrote:Hvala Atlantskom savezu Crne Gore što je finansirao sve ovo...ne zaboravite !
Stvarno?! Oni i bezbijednost??
Polako žuri - Festina lente
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

poka wrote:i ono najbitnije, oni kažu da je ovako najbezbjednije, ne i da moraju svi, i ne da je jedino moguće. :D
U odredjenim situacijama jeste najbezbjednije, ali ne u svim situacijama. A ako je rijec samo o sporoj voznji, onda moze kako bilo, spora voznja je najbezbjednija, jos ako je na poligonu :D Sta je sa voznjom na otvorenom putu, u brzim krivinama, kako njih najbezbjednije savladati? Je li bilo sta o tome u sklopu ovog treninga?
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Najbezbednije je ne voziti se....
Za sve ostale: Keith Code - The twist of the wrist ;)
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
filip xt350
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha xt 350

Post by filip xt350 »

Navika je jedna muka a odvika sto muka! Ja danas sjedoh na motor i rekoh da probam malo ove fore kad ono oces kako da ne, zamalo na vrh glave :) nisam vala neki strucnjak ali nisam ni neko ko je juce sjeo na motor ali imam osjecaj da ce ovo kod mene malo teze ici :doh: Dobro je znati sve ovo ali da bi se primijenilo u praksi potrebno je promijeniti ili bolje receno izbrisati stare navike i onda vjezbati mnooogoo sve ove fore...ko to moze i ima vremena i zivaca bice u neko dogledno vrijeme Samo Rep sigurno ako ne i bolji :) Ja bolje da nisam citao ovo jer mi se sve pobrkalo moracu se restartovat prije prve sledece voznje pa onda sve iz pocetka, jedino sto mi je jasno od svega ovoga je ovo sto je Ivo rekao da treba piti dosta vode :D Ovaj kurs kao da je drzala vojna policija a ne ova civilna jer je jedino do sad u vojsku lijevo bilo desno i obrnuto :D Sad imam osjecaj da ne vozim motor nego pentu :D
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Steta jovane sto ti ne dodje,ovo ispade da su nas doveli da poginemo :lol:
Post Reply