nažalost, otvorena sezona udesa...

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: nažalost, otvorena sezona udesa...

Post by Space Director »

katastrofa
I kad stojim tesko me pratiti...
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ovo je stvrano uzas.Evo clanak iz Pobjede:

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?da ... &id=167223" onclick="window.open(this.href);return false;
seki_
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Cpi Hussar 50

Post by seki_ »

on je pao pa je motor klizio u auto ... nije bio na motoru dok je udario u auto.
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Je li istina da je sinoc jos jedan udes bio kod stanice Moraca u Zeti? Zna li se sto?
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
seki_
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Cpi Hussar 50

Post by seki_ »

bio je samo jedan da sam ja vidio a mozda je bio jos neki jer je masu motora bilo ali bas masu... kad su pustili saobracaj
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Evo opširnije, izgleda pogrešna procjena kod vraćanja u svoju traku poslije preticanja

Povrijeđena dva brata
UDES NA PUTU BAR - PODGORICA, KOD VRANJINE

Podgorica - Motociklista Marko Bojanović (23) iz Podgorice i njegov dvije godine mlađi brat Balša, koji je sjedio na mjestu suvozača, povrijeđeni su u udesu, koji se juče oko 16.40 časova dogodio u mjestu Vranjina, na magistralnom putu Podgorica - Bar.
Prema nezvaničnim informacijama, vozač motora je zadobio tešku tjelesnu povredu - lom lijeve potkoljenice, nakon čega je operisan u podgoričkom Kliničkom centru i njegovo stanje je stabilno. Markov brat Balša zadobio je lakše povrede u vidu oguljotina i modrih podliva, a nakon ukazane medicinske pomoći pušten je na kućno liječenje.
“Vijesti” saznanju da je do udesa došlo, u trenutku kada je Bojanović motorom, krećući se iz pravca Bara, preticao kolonu vozila, kada je iz suprotnog pravca naišao “opel”, za čijim je upravljačem je bio Podgoričanin Zoran Mišković.
U tom momentu, Bojanović je pokušao da smanji brzinu i vrati se u svoju kolovoznu traku kada je od pozadi udario u “audi”, kojim je upravljao Baranin Čedomir Milović, a koji je išao iz istog pravca. Zatim je izgubio kontrolu nad motorom, koji je nastavio da se kreće putanjom cik-cak i okrznuo “opel”, koji mu je išao u susret.
Međutim, nijedan od dvojice vozača auta, takođe, učesnika u nezgodi, nije povrijeđen.
Na mjesto udesa odmah po dojavi pristigla je policija i obavila uviđaj, koji je trajao oko tri sata.
Saobraćaj na tom dijelu puta bio je u prekidu prvih 40-ak minuta, nakon čega su vozila propuštana naizmjenično, jednom kolovoznom trakom. Zbog toga su formirane velike kolone vozila, naročito iz pravca Bara, kada su se brojni Podrogoričani vraćali sa mora. To je bio i razlog da mnogi od njih do Podgorice dođu preko Rijeke Crnojevića. Saobraćaj je uspostavljen oko 20.30 časova.
Prema informacijama “Vijesti”, na podgoričkoj teritoriji posljednjih mjeseci registrovan je manji broj saobraćajnih nezgoda sa težim posljedicama u odnosu na isti prošlogodišnji period. Tako su u prvih pet mjeseci prošle godine u udesima u glavnom gradu, povrijeđene 53 osobe, dok je u ovoj godini zabilježeno za deset manje.
Naročito zanimljiv podatak je da u protekla dva mjeseca, u Podgorici nije zabilježen nijedan udes sa poginulima, što, prema policijskim analizama, nije zabilježeno u proteklih sedam godina.

izvor: http://www.vijesti.com" onclick="window.open(this.href);return false;
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Naročito zanimljiv podatak je da u protekla dva mjeseca, u Podgorici nije zabilježen nijedan udes sa poginulima, što, prema policijskim analizama, nije zabilježeno u proteklih sedam godina.
Bar nesto dobro...moze biti da smo se malo dozvali pameti...
I kad stojim tesko me pratiti...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Povrijeđen motociklista
ŽELJKO DOBROVIĆ SLETIO SA PUTA GRAHOVO-RISAN

Kotor - Željko Dobrović (51) iz Podgorice teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se oko 15 časova dogodila u mjestu Ledenice na putu Grahovo-Risan. Prema riječima dežurnog istražnog sudije Špira Pavićevića motor “jamaha” (PG AH 04) kojim je upravljao Dobrović, iz za sada nepoznatih razloga, sletio je sa puta i udario u bankinu. Dobrović je zadobio višestruke teške povrede preloma donjih ekstremiteta i u stanju kome je odveden u bolnicu u Risnu. Sudija Pavićević je rekao da je istraga u toku, uviđaju su prisustvovali i osnovni državni tužilac Boris Savić kao i ekipa za uviđaje kotorske policije.

izvor: http://www.vijesti.me" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako neko zna dvojicu motociklista iz podgorice, jedan vozi Yamahu Fazer 600, a drugi Suzuki Gladius 600. Željko je vozio Fazera. Koliko sam čuo ovaj na Suzukiju išao je ispred (uz bijelu liniju), dok je Yamaha je išla uz ivicu puta. U jednoj krivini sustigli su kamion koji je išao ,,pet na sat''. Yamaha je bila poprilično u nagibu, i nije bio baš u mogućnosti da koriguje putanju. Kako je pritisnuo kočnicu tako je motocikl proklizao i došlo je do pada. Brzina motocikla je bila oko 120 km/h. Ovo su nezvanične informacije. Nova informacija, iz bolnice Risan, Željko Dobrović je prebačen u KBC. Ovo što sam naveo su nezvanične informacije.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX650-Dominator

Post by SuperMoto_Fan »

Ja cuh da je poginuo ovaj co'ek, nadam se da je dezinformacija...
POzdrav!
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

E,ovoga sam se pribojavao od kad se počelo intenzivnije voziti po ovom putu... put se razglasio među motoristima kao brz,dobar ali ipak je to PUT... I sam sam jednom prilikom tj,Galioti FZ1,Bu2Rider i ja smo na tom putu naleteli na ponat koji je poprečke bio u krivini,preko obe vozne trake,samo rano uočavanje istog i jako kočenje nas je spasilo.
A stvarno se nadam da će momak biti dobro,iako ove najave ne izgledaju dobro :cry:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Post Reply