Registracija
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Re: Registracija
Ima tu raznih sitnica koje uticu na taj rok. Prvo od cega ti zavisi azurnost je stanica za tehnicki pregled. Pitanje je da li oni svaki dan odnesu na registraciju ono sto odrade za dan. Dosta puta ne rade tako, nego cekaju "da se nakupi" dan ili dva. Drugo, radnik na tehnickom pregledu moze da ocita pogresno broj motora ili broj sasije, a da se to ne primijeti, pa kad se dokumentacija odense i radnik mupa ustanovi nepravilnost, vraca predmet, sto opet iziskuje par dana. Desava se cak i da se uplatince pogresno popune, sto opet iziskuje vracanje predmeta tehnickoj stanici. Sledece, na registracije vozila ne radi 100 ljudi, tako da i njima treba vremena da unesu podatke sa predmeta. U prosjeku se uradi preko dvjesta predmeta svaki dan, sto znaci da se i toliko saobracajnih uradi svaki dan, a priznacete da to i nije bas tako mali broj. Pricam samo za PG. Tako da ipak treba vidjeti i tu stranu. Svi mi bi smo nesto odma. Znamo kad nam istice registracija, i isplaniramo put dva dana nakon isteka i onda muka zasto ne moze da se zavrsi odma....nije to bas tako crno bijelo.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Pazi sad ovako: Nekada davno su pisma nosili posebni ljudi od povjerenja kojima su carevi predavali ta pisma i ona su putovala danima,nedeljama,zavisno od udaljenosti,snage i izdržljivosti konja i jahača.mexiko wrote:Ima tu raznih sitnica koje uticu na taj rok. Prvo od cega ti zavisi azurnost je stanica za tehnicki pregled. Pitanje je da li oni svaki dan odnesu na registraciju ono sto odrade za dan. Dosta puta ne rade tako, nego cekaju "da se nakupi" dan ili dva. Drugo, radnik na tehnickom pregledu moze da ocita pogresno broj motora ili broj sasije, a da se to ne primijeti, pa kad se dokumentacija odense i radnik mupa ustanovi nepravilnost, vraca predmet, sto opet iziskuje par dana. Desava se cak i da se uplatince pogresno popune, sto opet iziskuje vracanje predmeta tehnickoj stanici. Sledece, na registracije vozila ne radi 100 ljudi, tako da i njima treba vremena da unesu podatke sa predmeta. U prosjeku se uradi preko dvjesta predmeta svaki dan, sto znaci da se i toliko saobracajnih uradi svaki dan, a priznacete da to i nije bas tako mali broj. Pricam samo za PG. Tako da ipak treba vidjeti i tu stranu. Svi mi bi smo nesto odma. Znamo kad nam istice registracija, i isplaniramo put dva dana nakon isteka i onda muka zasto ne moze da se zavrsi odma....nije to bas tako crno bijelo.
Danas je dovoljno sjesti i napisati ga u e-formi i za koji sekund primalac ga već čita.
To se zove tehnologija i napredak.
Tako je i ovde,ja svake godine idem sa bratom koji registruje vozilo u HR,koja nije toliko daleko geografski od nas i nije toliko puuuno brojnija,da ne bude da se stalno pominje Njemačka. On dotjera vozilo u stanicu za tehnički pregled gdje ga pregledaju za isto vremena kao i kod nas,plati šta ima da plati,i odmah dobija saobraćajnu i ide gdje god hoće,ako će odmah na put sad a ne za dva dana. Kako? Papiri se ne nose nigdje već je tu predstavnik MUP-a koji to odmah zavodi,tako da nema odlaganja. U toj spominjanoj Njemačkoj kad dotjeraš vozilo i kad predaš papire za pola sata dobijaš i tablice i sve. To se zove tehnologija u susret nama potrošačima.Tako se ne ograničava ničije kretanje niti se ljudima pobuđuju osjećaji da su prevareni. Boki dobro pita,zašto je platio 20 € više onda? Samo zamislite da idete da kupite vozilo u Njemačku i oni vam kažu da će vam zoll tablice bit za 7-10 dana a onda bude 28!
Lično,imao sam jednu neugodnu situaciju pre nekoliko godina kad sam bio zaustavljen a nisam imao tablicu na motoru iako sam sve uredno platio. Novi motor,želja da se proba i eto,vozio sam tako bez tablice. Prvo je bilo problema ali je saobraćajni policajac koji je kasnije došao,pogledao papire i rekao da nisam baš toliko u prekršaju. Na sveopšte čuđenje kako to sad On je rekao da sam ja odradio sve što se od mene tražilo,ali MUP me nije ispoštovao-nije mi dao ono šta sam platio tj,tablicu i saobraćajnu.
Iskreno,mene uopšte nije briga koliko ljudi tamo radi,1-10-100-10 000 sve dok ne moram čekati jer ipak mi plaćamo to sve tako bi to trebalo biti crno-bijelo ili platiš i dobiješ.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- mexiko
- Test vozač kaskader

Ok, prihvatam ja da sve nije idealno, ali ta tehnologija koju ti spominjes kosta i to vjeruj mi dosta. Ta tehnologija koju ti spominjes u HR je omogucila mnogim koji bi trebali da su iza resetaka, da setaju sirom svijeta, i to bas u HR. A je li Boki saznao zasto mu je trebalo da ceka 28 dana? Ja samo pricam o tome da je u pitanju ljudski faktor. I da vecina kasnjenja je zbog toga sto je neko nedje zatajio, a toga ima ne samo kad je registracija u pitanju, nego svuda, ama bas svuda. Ako se nekad sretnemo, mozemo pricati o tome...Galiot wrote:Pazi sad ovako: Nekada davno su pisma nosili posebni ljudi od povjerenja kojima su carevi predavali ta pisma i ona su putovala danima,nedeljama,zavisno od udaljenosti,snage i izdržljivosti konja i jahača.mexiko wrote:Ima tu raznih sitnica koje uticu na taj rok. Prvo od cega ti zavisi azurnost je stanica za tehnicki pregled. Pitanje je da li oni svaki dan odnesu na registraciju ono sto odrade za dan. Dosta puta ne rade tako, nego cekaju "da se nakupi" dan ili dva. Drugo, radnik na tehnickom pregledu moze da ocita pogresno broj motora ili broj sasije, a da se to ne primijeti, pa kad se dokumentacija odense i radnik mupa ustanovi nepravilnost, vraca predmet, sto opet iziskuje par dana. Desava se cak i da se uplatince pogresno popune, sto opet iziskuje vracanje predmeta tehnickoj stanici. Sledece, na registracije vozila ne radi 100 ljudi, tako da i njima treba vremena da unesu podatke sa predmeta. U prosjeku se uradi preko dvjesta predmeta svaki dan, sto znaci da se i toliko saobracajnih uradi svaki dan, a priznacete da to i nije bas tako mali broj. Pricam samo za PG. Tako da ipak treba vidjeti i tu stranu. Svi mi bi smo nesto odma. Znamo kad nam istice registracija, i isplaniramo put dva dana nakon isteka i onda muka zasto ne moze da se zavrsi odma....nije to bas tako crno bijelo.
Danas je dovoljno sjesti i napisati ga u e-formi i za koji sekund primalac ga već čita.
To se zove tehnologija i napredak.
Tako je i ovde,ja svake godine idem sa bratom koji registruje vozilo u HR,koja nije toliko daleko geografski od nas i nije toliko puuuno brojnija,da ne bude da se stalno pominje Njemačka. On dotjera vozilo u stanicu za tehnički pregled gdje ga pregledaju za isto vremena kao i kod nas,plati šta ima da plati,i odmah dobija saobraćajnu i ide gdje god hoće,ako će odmah na put sad a ne za dva dana. Kako? Papiri se ne nose nigdje već je tu predstavnik MUP-a koji to odmah zavodi,tako da nema odlaganja. U toj spominjanoj Njemačkoj kad dotjeraš vozilo i kad predaš papire za pola sata dobijaš i tablice i sve. To se zove tehnologija u susret nama potrošačima.Tako se ne ograničava ničije kretanje niti se ljudima pobuđuju osjećaji da su prevareni. Boki dobro pita,zašto je platio 20 € više onda? Samo zamislite da idete da kupite vozilo u Njemačku i oni vam kažu da će vam zoll tablice bit za 7-10 dana a onda bude 28!![]()
Lično,imao sam jednu neugodnu situaciju pre nekoliko godina kad sam bio zaustavljen a nisam imao tablicu na motoru iako sam sve uredno platio. Novi motor,želja da se proba i eto,vozio sam tako bez tablice. Prvo je bilo problema ali je saobraćajni policajac koji je kasnije došao,pogledao papire i rekao da nisam baš toliko u prekršaju. Na sveopšte čuđenje kako to sad On je rekao da sam ja odradio sve što se od mene tražilo,ali MUP me nije ispoštovao-nije mi dao ono šta sam platio tj,tablicu i saobraćajnu.
Iskreno,mene uopšte nije briga koliko ljudi tamo radi,1-10-100-10 000 sve dok ne moram čekati jer ipak mi plaćamo to sve tako bi to trebalo biti crno-bijelo ili platiš i dobiješ.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Ja sam ovu registraciju radio u martu i kad sam poslije 15 dana pitao zasto toliko dugo moram da cekam ona radnica mi je rekla od prilike ovo: " jos nije sezona za motore pa to u PG jos ne rade nego cekaju da im se skupi vise predmeta pa to odrade odjednom!!! WTF???
poslje ovoga sam odustao od svake dalje rasprave jer sam vidio da to nema smisla.
A sto se tice advokata i odstete njima ne treba to nego jedna govnava metla pa sve iscerat...
poslje ovoga sam odustao od svake dalje rasprave jer sam vidio da to nema smisla.
A sto se tice advokata i odstete njima ne treba to nego jedna govnava metla pa sve iscerat...
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
- mexiko
- Test vozač kaskader

bokibd wrote:Ja sam ovu registraciju radio u martu i kad sam poslije 15 dana pitao zasto toliko dugo moram da cekam ona radnica mi je rekla od prilike ovo: " jos nije sezona za motore pa to u PG jos ne rade nego cekaju da im se skupi vise predmeta pa to odrade odjednom!!! WTF???
Nevjoratno dokle ide ljudski fukarluk
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
- Vladika
- Grijač guma

- Vozim: Honda XLV650 Transalp
Ja sam motor registrovao 31.08. platio 280 eura, odradio tehnicki u Loydu, i sada cekam tablice! Rekli su da se interesujem u MUP za 15 dana. Znaci 15 dana ja ne mogu da mrdnem, iako sam platio tih 15 dana i registracija istice! Nasa posla, covjek moze samo da se nervira ili da iskulira! 
-
cavlovic
- Grijač guma

- Vozim: KTM 990 SM-T
Vladika, nije tacno da je 15 dana, vec nedjelju od predavanja predmeta. Tacnije, sesti dan poslije 15h, jer poslije 15h dobijaju predmete za naredni dan. Podji danas do loyda i neka ti tacno kazu kad ce biti. Sjutradan, poslije predavanja predmeta, oni dobijaju povratnu informaciju kad ce TACNO biti gotov, a moja pretpostavka je da ce ti u ponedjeljak, 10.09, biti gotova saobracajna.Vladika wrote:Ja sam motor registrovao 31.08. platio 280 eura, odradio tehnicki u Loydu, i sada cekam tablice! Rekli su da se interesujem u MUP za 15 dana. Znaci 15 dana ja ne mogu da mrdnem, iako sam platio tih 15 dana i registracija istice! Nasa posla, covjek moze samo da se nervira ili da iskulira!
Ponovicu se, a jednom je i mexico isto rekao, podjite ranije da registrujete vozila i apsolutno nista ne gubite. Sto sve pominjete zapad (kad smo daleko od njega u svim zivim pogledima) ako postoji nacin da apsolutno nista ne izgubite, i dobijete novu saobracajnu ISTOG SEKUNDA kad predate staru?
- Vladika
- Grijač guma

- Vozim: Honda XLV650 Transalp
Da li isto vazi i kada se prvi put registruje u CG, tj. kada se cekaju tablice?cavlovic wrote:Vladika, nije tacno da je 15 dana, vec nedjelju od predavanja predmeta. Tacnije, sesti dan poslije 15h, jer poslije 15h dobijaju predmete za naredni dan. Podji danas do loyda i neka ti tacno kazu kad ce biti. Sjutradan, poslije predavanja predmeta, oni dobijaju povratnu informaciju kad ce TACNO biti gotov, a moja pretpostavka je da ce ti u ponedjeljak, 10.09, biti gotova saobracajna.Vladika wrote:Ja sam motor registrovao 31.08. platio 280 eura, odradio tehnicki u Loydu, i sada cekam tablice! Rekli su da se interesujem u MUP za 15 dana. Znaci 15 dana ja ne mogu da mrdnem, iako sam platio tih 15 dana i registracija istice! Nasa posla, covjek moze samo da se nervira ili da iskulira!
Ponovicu se, a jednom je i mexico isto rekao, podjite ranije da registrujete vozila i apsolutno nista ne gubite. Sto sve pominjete zapad (kad smo daleko od njega u svim zivim pogledima) ako postoji nacin da apsolutno nista ne izgubite, i dobijete novu saobracajnu ISTOG SEKUNDA kad predate staru?
-
cavlovic
- Grijač guma

- Vozim: KTM 990 SM-T
Potpuno isto. Njima tablice fizicki stoje pored njih i samo ti dodijele broj ako ih vec nemas.Vladika wrote:Da li isto vazi i kada se prvi put registruje u CG, tj. kada se cekaju tablice?cavlovic wrote:Vladika, nije tacno da je 15 dana, vec nedjelju od predavanja predmeta. Tacnije, sesti dan poslije 15h, jer poslije 15h dobijaju predmete za naredni dan. Podji danas do loyda i neka ti tacno kazu kad ce biti. Sjutradan, poslije predavanja predmeta, oni dobijaju povratnu informaciju kad ce TACNO biti gotov, a moja pretpostavka je da ce ti u ponedjeljak, 10.09, biti gotova saobracajna.Vladika wrote:Ja sam motor registrovao 31.08. platio 280 eura, odradio tehnicki u Loydu, i sada cekam tablice! Rekli su da se interesujem u MUP za 15 dana. Znaci 15 dana ja ne mogu da mrdnem, iako sam platio tih 15 dana i registracija istice! Nasa posla, covjek moze samo da se nervira ili da iskulira!