Bila je svojevremeno na Discovery kanalu emisija koja se zvala Fight Conquest, dje su dvojica likova (jedan je bio penzionisani specijalac odreda marinaca ili tako nešto, a drugi doktor fizičke kulture) išli po svijetu i izučavali borilačke vještine.
Elem, Džu Džicu je tehnika ubijanja golim rukama koju su koristili samuraji i iz njega se razvio Džudo, kao sportska, iliti "blaža" verzija. Takođe, Džudo je trenutnio zvanična borilačka vještina japanske policije (ovo sam čuo u emisiji, pa ako oni lažu, lažem i ja)
Takođe, po istoj emisiji, karate je vještina koja je nastala za odbranu od samuraja i njihovih mačeva (katane), koju je razvila tamo neka provincija u Japanu, jer su samuraji iz tamo neke dinastije okupirali tu provinciju i zabranili seljanima da nose oružje, a ovi su razvili tu vještinu, gole ruke uz korišćenje seljačkih oruđa, kako bi pružili otpor. Inače, karate, kad je prenešen na zapad je postao komercijalizovan i bitno ublažen, jer je navodno bio zabranjen u Japanu nakon II sv. rata isto kao i Džu Džicu...
Takođe, postoji još zajebanih borilačkih sportova, ali zbog fizičke građe evropljana (visina, težina, proporcije tijela), na našem podneblju i za našu konstituciju najopasniji su (a i najbolje prolaze u MMA) kombinacija kick box-a i džudo-a (opet po Discovery-u)
Borilacki sportovi
- In_Utero
- Grijač guma

- Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition
Re: Borilacki sportovi
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
- Bandit
- NLB Moderator
- Vozim: Po malo
Ja se nisam toliko bavio istorijom,ostavljam mogucnost da sam pogrijesio,sto ne mijenja moj predjasnje iznezen stav...Nisam gledao taj serijal ali jesam Human Weapon...odlican serijal,preporucujem svima.
14:23
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
E prećera gaBandit wrote:Roki moj dobri,ovo je,s moje strane,bio slobodniji pristup datoj temi,bez namjere da bilo koju vjestinu (toliko vjekova staru )ospotim ili nipodastavam.Ovo FOLKLOR nije u bukvalnom smislu,i razumio sam Cezara tako,samo smo se malo "peckali".mexiko wrote:Ja sam prve tehnike aikidoa naucio jos '88 godine....i mislim da mogu da razgovaram na tu temu. Sto bi bilo da kad bi se uhvatili u kostac dva mjastora razlicit vjestina, koja je vjestina bolja ili gora, sto bi bilo kad bi bilo...je li starija kokoska ili jaje....bespredmetno je pricati o tome.
Banadit, poslije ove tvoje izjave " ...BJJ je nastala od judoa,kao i sambo-judo+k.boks..." ne znam sto da ti kazem, jedino nastavi da vjezbas i drzi se price o motorima
.Smatram da kao covjek koji 14 godina trenira boks,kao nekadasnji bokserski radnik kao neko ko je 10 godina radio posao u kojem mi je sport spasio dosta puta obraz i glavu,imam pravo da progovorim koju rijec.
Nikoga nijesam uvrijedio,izvnjavam se ako jesM.Prica jeste u sirinu posla,ali ne vidim nista lose u tome.Podforrum je kontejner.Evo i naucih po nesto od Mexika i Cezara,iako oni od mene nemaju sto naucit. Mexiko,hvala ti na ovoj prelijepoj zadnjoj recenici,prelijepo si zvucao,mada provjeri vezu izmedju BJJi Judoa,Samboa i Judoa...Drzacu se price i o borilackim vjestinama a i o motorima,smatram da mogu iz punih usta.Mexiko,posto se u klubu par momcica sprema za takmicenja ,ugledaj se na Stivena Sigala koji je nesebicno pomogao i pomaze Silvi i Machidi,budi nas gost,pogledaj sto mi to radimo,valja li to ista,i unesi malo aikidoa u realnu borbu...
Shomeen!
Kad je došao naš sensei Shimitzu jedne prilike pitao je jednog našeg klinca Marka "Zašto treniraš aikido?" Klinac mu je rekao "da bih bio bolji čovjek." Sensei se zamislio i rekao "Da na to se svodi". Ovo važi za sve ono što tradicionalno spada u Marshal Arts. Znači BUDO ali ne Đurišić
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- Bandit
- NLB Moderator
Svi mi vjezbamo da bi bili bolji,u fizickom i(li) duhovnom smislu,to je poenta sporta. A sto mozes naucit od mene moj Cezare...eto mozda bih umio pokazati malo boksa,pokazati specificne treninge snage i izdrzljivosti,motoristike i koordinacije,ali stvaaarno ne znam puno o istorijatu istocnjackih borilackih vjestina. Tako da cu se drzati "ovoga sto vjezbam" , pa ako ste komotni mozete svratiti kod nas u klub ili teretanu...
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Cim malo vremena uhvatim eto me po pozivuBandit wrote:Svi mi vjezbamo da bi bili bolji,u fizickom i(li) duhovnom smislu,to je poenta sporta. A sto mozes naucit od mene moj Cezare...eto mozda bih umio pokazati malo boksa,pokazati specificne treninge snage i izdrzljivosti,motoristike i koordinacije,ali stvaaarno ne znam puno o istorijatu istocnjackih borilackih vjestina. Tako da cu se drzati "ovoga sto vjezbam" , pa ako ste komotni mozete svratiti kod nas u klub ili teretanu...
AMAT VICTORIA CURAM
- Bandit
- NLB Moderator
- jagerbd
- NLB Moderator
- Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987
- Bandit
- NLB Moderator
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Ja sam vazda zaBandit wrote:Nemoj mi bez Mexika dolazit
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
- Bandit
- NLB Moderator
Mexiko,zaista ne znam sto ti znaci ovo :" Samo nemoj kao jedan sto mi je rekao :"To ti je u blok."..." Jesi li bilo kako iz ove diskusije mogao zakljuciti da sam neko ko prica neistinu,prica u prazno,neko ko ima 13 god,ko je osporio tvoje znanje vjestina? Zeljko Vukcevic nikad to nije radio,nego sam vas kao kolege bajkere i sportiste pozvao da zajedno vjezbamo,ali to onda znaci da si me UPOZORIO da ne bjezim kao TAMO JEDAN ,da me ti bez razloga smatras kukavicom,sto dozivljavam kao uvredu.Iz tvojih postova sam do sad mogao zakljuciti da si odmjeren i pametan momak,isto to sam cuo od nasih zajednickih drugova,pa cu kao smiren covjek misliti da si samo izabrao pogresne rijeci,iz tebi poznatih razloga. Budi dzentlmen i objasni mi razlog ovakvog stava.mexiko wrote:Ja sam vazda zaBandit wrote:Nemoj mi bez Mexika dolazitNemam problem da pitam sto ne znam
Samo reci koji je to klub i dje se nalazi. Samo nemoj kao jedan sto mi je rakao "To ti je u blok"
Treninzi pocinju 3.januara,br. tel. 068 320 330.
http://m.facebook.com/?_rdr#!/?soft=sid ... RI__user=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Andresa : 10 crnogorske ,Masline
BUSHIDO T-EAM.
Sportski pozdrav.