Kupovina polovnog enduro motora

Predstavljanje , sta vozite i nevozite...
Post Reply
navig8
Stoper
Stoper
Vozim: Kawasaki Versys 650 LT

Re: Kupovina polovnog enduro motora

Post by navig8 »

markobr wrote:
navig8 wrote:@ Dzoni_pocetnik

Odi na Subito.it pa na puglia regija to ti je tuda oko Barija... potrazi motore koji te zanimaju. Moze se svasta naci, za uvozenje ne znam oko sve papirologije sta i kako mogoa bi se raspitati zbog svih uslova a ako vec ne planiras da ga registrujes, to bi bilo najbolje nko ko ima italijansko drzavljanstvo da ga stavi na feribot kao licno svoj i niti carinu niti registraciju nego deri sa njime po suma.

Evo jedna DR

http://www.subito.it/moto-e-scooter/suz ... 224811.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedino da ga drži u selo i da ga vozi kroz selo.
Inače, ako nekad bude htio da ide na vožnju sa enduro ekipom koja se vozi svuda kroz CG i stavi motor na prikolicu a policija ga zaustavi i traži papir da je motor tvoj (kupoprodajni ugovor, carinsku deklaraciju itd itd) a on nema taj papir iste sekunde ostaje bez motora i nikad više ga ne može uzet nazad.

Ja ovo kažem iz moje tačke gledišta, jer mislim da bi meni dosadilo sam da se vozim kroz selo.
Možda ga policija nikad nece zaustaviti sa motorom na prikolici ali i to treba imati kao opciju, barem ja je imam.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sto znam pomenu kako ce da ga drsi na selo, da mogu iskombinivat da ga ko dovede ovako ka svojega ako bi ga u pivu registrovao pomamio se. Po Baru pa malo malo vidis sto motora sto kola neregistrovane, pa se nekako provlace. Na kraju krajeva i tamo se cijene mogu dosta oboriti i da ga uveze i registruje jednom, miran je ali on zna najbolje koliki mu je budzet i sto ce. I bili se uopste cimao na taj nacin. Svakako da je najbolje kad si skroz regularan i ne miskis o nicemu. Predlozih samo sajt jer je neuporedivo veci izbor, a opcija ima dosta kako da ga dovede.
Dzoni_pocetnik
Stoper
Stoper
Vozim: Početnik...

Post by Dzoni_pocetnik »

Evo kako stoj stvari kad sam sumirao,

zbog veoma ogranicenog budzeta (1000-1400), vidim da nema sanse da mogu da uzmem neki od 250cc + prvi mi je motor (osim nekolika puta skuter, nisam nikad vozio aktivno motor) pa ne biih da se zeznem, nego prvo da probam sa 125 pa ako vidim da me privlaci to i da mi je potrebno nesto jace, boze moj, ako bude novaca uzece se nesto jace.
Ovaj sto mi je Vedza preporucio je odlican, cini mi se, ali jednostavno, nema se "vremena".

Ovo sto sam nasao od 125cc ovuda to su 2 motora:
Tomos SE 125F (yamaha motor) i
Suzuki DR 125.

Vecina ce reci prdilice, ali sta je tu je, kad ne mogu bolje trenutno :)
Zanima me vase misljenje, o ova dva motora, koji je bolji?
Takodje, brinem se oko predjene kilometraze, koliki je neki optimum koji taj motor moze da izdrzi, postoji li neko pravilo ili ne?

Raspisah se evo muski, prastajte :)
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Uzmi onaj koji ti veci kez izmami :)

Vidji koji je u boljem stanju..mada,cijena djelova je minimalna...
jes da ti je tomos vec u niksic,ali mislim da vrijedi opalit do berana i probat ovoga dr-a....ipak ima neku pricu iza sebe,za razliku od tomosa...a i jaci je za cijela 2 konja :) samo znaj da je dr kurblas...
Moj glas ide za dr-a :)

hajd sa srecom :)
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Haha.....moj glas definitivno za DR 350....a isti novac je u pitanju....
Worry less, ride more!
Dzoni_pocetnik
Stoper
Stoper

Post by Dzoni_pocetnik »

RockerArm wrote:Haha..Image...moj glas definitivno za DR 350....a isti novac je u pitanju....
Rocker, dje ti vidje da sam napisao dr350 :D
Ima jedna zaista dobra sto je Krsto prodaje, ali da me okrenete naopacke ja te pare nemam :D
Cak sam ga i sanjao cini mi se prije neku noc, koliko bih volio da ga imam, eh :doh:

Ne znam sta da radim vise, ili da cekam malo pa da vidim mogu li kako ustedjeti jos malo para pa da uzmem nesto od 250/350 jer zaista me strah da ce ovo od 125 biti bas premalo i da ce mi dosaditi brzo..poludjeh vise :)
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX650-Dominator

Post by SuperMoto_Fan »

Cekaj, ustekaj jos para i kupi pravu stvar...:)
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Dzoni_pocetnik wrote:
RockerArm wrote:Haha..Image...moj glas definitivno za DR 350....a isti novac je u pitanju....
Rocker, dje ti vidje da sam napisao dr350 :D
Ima jedna zaista dobra sto je Krsto prodaje, ali da me okrenete naopacke ja te pare nemam :D
Cak sam ga i sanjao cini mi se prije neku noc, koliko bih volio da ga imam, eh :doh:

Ne znam sta da radim vise, ili da cekam malo pa da vidim mogu li kako ustedjeti jos malo para pa da uzmem nesto od 250/350 jer zaista me strah da ce ovo od 125 biti bas premalo i da ce mi dosaditi brzo..poludjeh vise :)
Cekaj da skupis pare....il probaj da se dogovoris...nesto u kompenzaciju....ostanes duzan pare par mjeseci i sl....
Worry less, ride more!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ne treba trcati. Zamolis kolege da probas vise motora. U nk ti mozemo dati i da probas par. Pa onda odluci. 125 se teze prodaje kad ga jednom kupis

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzoni_pocetnik
Stoper
Stoper

Post by Dzoni_pocetnik »

DrMracni wrote:Ne treba trcati. Zamolis kolege da probas vise motora. U nk ti mozemo dati i da probas par. Pa onda odluci. 125 se teze prodaje kad ga jednom kupis

A dje da probam crni Mracni :D Nisam nikad vozio takve motore, da nekome motor skrkam, ziv bih se pojeo.. :) nego ovako vidim kako se cini i provozam sa vlasnikom nekako vec, nesto...ja auto kad sam kupovao nisam mnogo htio da ga probam, jednom neki mali krug i to jw to..upravo jer ne volim tudja auta da vozim..pusti djavola :D
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ne moze bas tako lako enduro motor da se skrka :) bolje tebe da cuvamo

Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply