Spustamo se ka "gradu" i dolazimo do kamila

Tu nas docekuje Mohamed, i upoznaje na sa Alibabom, to je ova kamila iznad, i ima 2 godine

Motore parkiramo unutar ograde, i idemo u obilazak

Moram priznati da se dosta prasine nakupilo, vjerovatno se slabo koristi

Kako se lokalitet nalazi na drugoj planeti, morali smo da nosimo maske sa kiseonikom

Vedza je bio pametniji, pa je ponio kacigu...

Kako sad vec oluja postaje jaca i jaca, odlucujemo da kupimo po maramu i taman ispostujemo prodavce koji se tu nalaze

Marame su nam oni naravavno vezali oko glave, i ja se sjetih da bi valjalo i pitati za tu tehniku
Sjedamo na motore, puno se zahvaljujemo i grmimo dalje! Sad vec oluja stvarno pocinje da bude jaca, i pijesak nas sve vise zatrpava
Mozete zamisliti kako smo se osjecali kad shvatis da smo motorima kojima peglamo bespuca Crne Gore, u Sahari, i da smo tu upravo tog trenutka i da se to stvarno desava i da nije san, neopisivo jeben(na dobar nacin
Svi mi imamo neke snove, nije bitno da li je to vezano za porodicu, profesiju ili putovanja, a ovo je bio jedan moj veliki san za avanturu, za koji nijesam ni pomisljao da ce se odjednom ostvariti. Motorima kroz pustinju...
Dok se ispod kacige, a i marame vrti bezbroj pozitivnih misli, takodje oko nas se vrte sve veci i veci oblaci pijeska... Kontas, je*em ti, pa ovo je pustinjska oluja : )) Peglamo i dalje ka magistrali, pravimo kratke pauze na kojima eventualno korigujemo rutu i dolazimo do maestralnog rjesenje jednog problema. Naime nije to problem, ali jeste briga, uvijek prvi koji ide, mora da se cesce okrece i prati ovog iza. Vise je razloga za to, a glavni je da se ne pogubimo. Moze biti milion razloga zasto bi se stalo, pukla guma, pokvario se motor, nesto se otkacilo sa motora, do ljepsih nacina scenarija, fotografija (ja), cigar (Vedza) itd... A maestralno rjesenje i inovativan nacin je taj, da mozemo voziti uporedo
Odusevljamo se tom novom idejom
Nailazimo i na opomene da se previse ne zanosimo i da dobro vodimo racuna dje smo!

Na jednoj od pauza ka magistrali smo pokusali da skontamo i repriziramo vezivanje marama, evo kako to izgleda u nasoj reziji... (Totalni smo antitalenti)

A put kojim trenutno idemo upravo ovako izgleda

Pokusavam da se zahvalim Jovanu jer mi je spremio motor samo tako, i slusa besprekorno, inace bih ga odje dobro psovao

Pisanje (s a ne š) u pijesku po jakom vjetru i ne ide bas kako treba...
Pijesak koji nas pjeskari se bas i ne vidi na snimcima, ali vjerujete mi na rijec, pijesak je svuda bio, pa i tamo dje sunce nikad ne grije
Osjecam da su mi zubi puni pijeska, i shvatam zasto su Alibabi a i Mohamedu zubi iste boje, žuti