Plava braca ili ti Pripadnici Mupa...

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Plava braca ili ti Pripadnici Mupa...

Post by NikGold »

Reagujem samo na selektivnu primjenu zakona i ne kulturu. Kada sam kriv gledam ako je moguce da se izvucem od kazne :D ali nikada ne negiram prekrsaj koji sam pocinio ili krivim nekog drugog za to. Nervira me nefleksibilnost tipa hapsenje i odvodjenje na treznjenje nekog ljekara sa o,53 promila alkohola ili kad pauk nekom iz PV, UL,BA,HN pored mora nepropisno parkiranih automobila u Podgorici ponese auto i to obavezno ispred KBCa
+1389+
kalevo82
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Polar Glider - bicikleto

Post by kalevo82 »

NikGold wrote:Reagujem samo na selektivnu primjenu zakona i ne kulturu. Kada sam kriv gledam ako je moguce da se izvucem od kazne :D ali nikada ne negiram prekrsaj koji sam pocinio ili krivim nekog drugog za to. Nervira me nefleksibilnost tipa hapsenje i odvodjenje na treznjenje nekog ljekara sa o,53 promila alkohola ili kad pauk nekom iz PV, UL,BA,HN pored mora nepropisno parkiranih automobila u Podgorici ponese auto i to obavezno ispred KBCa
Slažem se... u kompletu :) Namjera mi je bila, generalno, da navedem na drugačije razmišljanje, kao i da ukažem na činjenicu
da nijesmo svi isti. :naughty: :naughty:
Four wheels move the body.
Two wheels move the soul.
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

kalevo, super si napisao i opisao sve što se generalizacije tiče, koja definitivno nije dobra rabota. kao što za nas bajkere velika većina misli da smo... da ne navodim sad razne atribute, a to je zasluga pojedinaca koji uvijek štrče ispred ostale normalnije većine.
e sad, ista je priča i sa organima reda. nažalost mnogo se više vidi kad te policajac zaustavi kao klošar, kad priča s tobom kao da te zna 40 godina, kad selektivno primjenjuje zakon i kad se on sami tih zakona ne pridržava, a priznaćeš da je takvih koliko oćeš.
a jesu li tolerantni prema meni bili - u 90% slučajeva jesu, jer nikad ne dovodim u pitanje moj prekršaj, priznam pa što bude.
desilo mi se u par navrata i da se dobro posvađam sa pojedincima, ali to su pojedinci koje velika većina podgoričana i zna kao problematične policajce
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

[quote="ice"]kalevo, super si napisao i opisao sve što se generalizacije tiče, koja definitivno nije dobra rabota. kao što za nas bajkere velika većina misli da smo... [quote]

Jebivjetri. Jel to izraz koji si trazio :lol:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

kalevo82 wrote:Eo 5-6 dana se kanim da napisem nešto na ovu temu, a sve se bojim e ćete me izbačit sa foruma. Nemojte, lijepo mi je odje :pray: :D Iščitah prilično detaljno vaše komentare na zadatu temu. Stanje stvari otprilike očekivano, bajkeri i plavci, ne ide baš zajedno.
Voziti motor, a držati se ograničenja, teško izvodljivo. :think: Ja sam obukao uniformu sa svojih 14 godina kad sam upisao srednju policijsku školu, posle završio fakultet i evo prebačih deceniju u njoj. Prije neku godinu pročitao sam naslov u novinama "Varvari imaju urođeni animozitet prema policiji". Generalizacija? Varvari, ja volim sve ljude! Svaka uniforma upućuje na generalizaciju. To je nemoguće spriječiti, ali ispod nje su različiti ljudi. E sad, dobar policajac (nije mi napisao kaznu), loš policajac (napisao mi je kaznu) i nije neka podjela. Ajmo ovako, dobar radnik u fabrici ili nebitno moler, je onaj koji radi ili onaj koji ne radi svoj posao? Rađe bi ih podijelio na kulturne, profesionalne i vaspitane, a ima ih i takvih, i na one sa negacijom ispred ovih pridjeva, kakvih takođe ima. Uostalom kakvo društvo, takav i milicajac, takav i moler... Kao i u mnogim segmentima našeg društva, treba još dosta da se radi. Bačamo smeće dje nam padne na pamet, propnemo auto na trotoar... Kultura na visokom nivou! Mnogo toga se nosi iz kuce.
Prvi sam koji popizdi kad mi pridju sa "ne vežeš pojas,a?", bez pozdrava i dobar dan. Sa druge strane, ti ljudi za 350 eura vade povrijeđene iz kanjona, prvi su u mnogim stresnim i po život opasnim situacijama. :think:
Nije mi cilj da pametujem i branim policiju, ponekad se i ja postidim te iste uniforme i nekih kolega, htio sam samo da navedem na razmišljanje iz druge percepcije. Moradoh izdušit, pa sad udrite po mene :) :D
Ja sam svoj stav još odavno iskazao u ovoj temi http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... f=52&t=550" onclick="window.open(this.href);return false; i evo poslije nekoliko godina nisam odstupio ni zeru.

Još nešto, kada se gleda neko društvo (motociklista, policajaca, fudbalera, crnogoraca, konobara, ...) uvjek se ističe najprimitivniji dio tog društva, jer je on uvjek nekako najglasniji i najpre ,,pada u oči''.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
kalevo82
Grijač guma
Grijač guma

Post by kalevo82 »

:D ja sam se šalio kad rekoh - udrite po mene :D :D
E ovako, stvarno mi motiv nije bio da branim plave kolege, naročito ne one iz vaše pisanije.
Možda jesam subjektivan, ali želim da vjerujem u one momke koji se zarad zdravih uvjerenja i motiva bave ovim poslom, a ima ih i takvih, pa makar trojica :liar: Za sve treba vrijeme, nekakvo ludo iza nas je donijelo svega. Nismo isti kao što smo bili, niti ćemo bit kao što smo sad. Kako gradjani tako i milicajci. Obuka i profilisanje koje prolaze akademci sad i obuka policije prije 15 godina se uveliko razlikuje, pa ce kroz vrijeme i to dati svoje rezultate.

wulfy, iščitah viewtopic.php?f=52&t=550, kao i mnogo tvojih tekstova do sad. Kapa dolje za sve što radiš na ovom forumu.
Odličan tekst - emisija, oduševljen sam i apsulutno se slažem sa svim, naroočito sa poslednjim tačkama. Oslikano je pravo stanje stvari. Posebno bih istakao "Krenimo od sebe", "Opet, kultura u saobraćaju je odraz opšte kulture nacije... a to je sociološki problem koji zadire mnogo dublje od problema u saobraćaju", "Tu skrivena policijska patrola iza nekog žbuna...". Ne bježim od kritika. Kao što rekoh, u tekstu gornjem kakvo društvo takav i moler - milicajac ( ne znam što sam se ufatio za ovoga molera :roll: )

Dalje, i prevencija i represija (koje primjenjuju i razvijeniji od nas) imaju svoga udijela u uticaju na poštovanje propisa, ali postoji nešto po meni mnogo pametnije, a to je proaktivno djelovanje - aktivno radite da do problema ne dođe, a to ne može policija sama. Kako bi lijepo bilo da imamo odlične puteve, dobre plate da ne vozimo tranje, poluispravna vozila, da napravimo kampanje, radionice, izlijepimo bilborde... ali kao što znate mnogo toga se balansira nedostatkom novca, pa slijedi lančana reakcija.

Zapadoše mi za oko komentari Sledge... "Da znaš kako radi policija po Europi, onda bi tek radio frku". Počnite od aerodroma,
kad dodjete na podgorički, svaki treći putnik se buni "što mi skidate ovo, a što mi pipate ono" :o , ali kad putujete iz Frankfurta za Podgoricu, svi su kao bele lale, iskidaju i gaće ako treba :oops: . To smo mi, uvijek spremni da kritikujemo, a malo što da preduzmemo.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

aj sad kalevo da budes od ovih dobri salji spisak radara kontrola i sve na putevima ;p
risk,is what makes life worth living.
kalevo82
Grijač guma
Grijač guma

Post by kalevo82 »

nisam nikad, niti planiram da radim u saobracajnoj policiji.
rekla mi je majka da se ne ističem, ne znam što mi šćaše ova priča :doh: :doh: :D
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

kalevo82 wrote:nisam nikad, niti planiram da radim u saobracajnoj policiji.
rekla mi je majka da se ne ističem, ne znam što mi šćaše ova priča :doh: :doh: :D
odsad dje god idemo zovemo tebe, da predvodis kolonu, ali ti moramo ugraditi jos koji cilindar u hondu :mrgreen: :mrgreen:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
njanji
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: YAMAHA XT660X BMW R25 1954

Post by njanji »

na ovu temu Plava braca ili Pripadnici Mupa mogu da kazem za njih samo BLjAKkkkk :puke-front: od pozornika do nacelnika svi mi se gade
Post Reply