Djeca ispod 12 godina na motociklima

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Re: Djeca ispod 12 godina na motociklima

Post by sparco »

ja sam uzbudjen na slobodu crnogorskih propisa, juce covjek na motoru bebicu ispred sebe malu cerku iza sebe zenu na rep i svo 4 bez opreme na ktm zvija kroz podgoricu ...................
risk,is what makes life worth living.
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Evo i mog skromnog misljenja. Nisam ja protiv djece na motoru u Svedskoj, Norveskoj i tako to. Ja se iskreno bojim djecu i u kolima voziti po nasim putevima i sa ovakvim vozacima. Ja sam prosjecan vozac ali sam imao par situacija gdje u kolima ne stradah ni kriv ni duzan zbog tudje neopreznosti. Isto kao sto konzumiranje kanabisa u Holandiji normalna i legalna stvar, u CG bi izazvalao se totalno rasulo i haos u slucaju legalizacije. Svi bi se ubijali od gudrovine. Znaci da skratim sve je pitanje nivoa svijesti pojedinca tj. vozaca. To je moj glavni razlog protiv djece bilo kojeg uzrasta na motorima u CG. ko ima djecu shvatice da ih ne stiti samo kvalitetom opreme, svojim vozackim sposobnostima vec je i u igri jako vazan faktor koji se ne moze kontrolisati, a to je mi montenegrini na putevima. Mozda nekad u buducnosti promjenim misljenje ali ono sto vidim na putevima... :think:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

caesar wrote:Evo i mog skromnog misljenja. Nisam ja protiv djece na motoru u Svedskoj, Norveskoj i tako to. Ja se iskreno bojim djecu i u kolima voziti po nasim putevima i sa ovakvim vozacima. Ja sam prosjecan vozac ali sam imao par situacija gdje u kolima ne stradah ni kriv ni duzan zbog tudje neopreznosti. Isto kao sto konzumiranje kanabisa u Holandiji normalna i legalna stvar, u CG bi izazvalao se totalno rasulo i haos u slucaju legalizacije. Svi bi se ubijali od gudrovine. Znaci da skratim sve je pitanje nivoa svijesti pojedinca tj. vozaca. To je moj glavni razlog protiv djece bilo kojeg uzrasta na motorima u CG. ko ima djecu shvatice da ih ne stiti samo kvalitetom opreme, svojim vozackim sposobnostima vec je i u igri jako vazan faktor koji se ne moze kontrolisati, a to je mi montenegrini na putevima. Mozda nekad u buducnosti promjenim misljenje ali ono sto vidim na putevima... :think:
Svaka čast!!

Kada na mjesto CG ubacim RH - dobijem istu priču i mišljenje. To je ta razina opće i prometne kulture, kao i svijesti (kako si rekao), a koja je ispod svake - razine!

Zato sam i ja protiv toga da se djeca voze na motociklima - iako smo do sada prvenstveno imali psihofizičke razloge sposobnosti same djece, i ovi nabrojani faktori su izuzetno važni. Jer te nikakvo iskustvo ne spašava - u nekoj većoj mjeri - od budala kojima si okružen na našim cestama. To je, doslovno, ratno stanje.
Post Reply