molim savjet

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
Post Reply
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: molim savjet

Post by Lavlje-Srce »

Sledgehammer wrote:
N-i-k-O wrote:nekom "mjenjac" nije bas omiljen kad su motori u pitanju i ima taj nedostatak samopouzdanja pa radije bira automatik (vespu)
Pa Vespa ima mjenjač, nije nikakav automatik... :idea:

A za ovo "nedostatak samopouzdanja" - ne znam što bih ti rekao, osim da to nema veze s vezom...
Pa ima, "automatik mjenjac"?
Brate znaci...zvek od tebe :D.

Danas poneke vespe od 20 i kusur hiljada eura imaju i tiptronik mjenjac i nema sto nemaju, ja pricam o gasu brate,
zavrsnes ga i pici pa sto god da se desava iz oblasti mehanike dolje u motor.

A sto se tice tog "samopouzdanja" sto pomenuh gore, od reda mi ljudi pricaju kako se ne mogu nakanit da sjednu na veci motor da uce mjenjac,
ko zna kako bi im to islo itd, u grchu su zbog toga i to definitivno ima veze sa samopouzdanjem, bar sto se tice ovih sto ja poznajem da voze jace vespe.

Uzdravlje ;)
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

Pošto nas je Sledž Hamer konačno pozdravio u ovoj temi (nadam se da nije i na forumu), predlažem da se više ne replicira na njegove postove. Nije svrsishodno da se vodi monolog oko bilo čega. To, kao i sve ono što je dovelo do toga u ovoj polemici nije primjereno našem forumu koji je iznad sitničavih i malodušnih trvenja i niskih udaraca u nedostatku argumenata. Sve se to moglo i ljepše i blaže ispričati, no to ostavljam na čast i etiku svima onima koji čine i zbore kako najbolje znaju. Možda sam i ja želio više puta polemisati sa Sledž Hamerom u ovoj temi, čak sam i među prvima postavio post u smislu ličnog stava na Majkino pitanje, ali kad sam vidio koliko je ljudi skočilo na čovjeka, ponekad u maltene papagajskom podržavanju druge strane, sjetio sam se jednog starog vica u kojem lik priča kako su neđe po Podgorici neki momci, njih 4-5, krenuli da tuku nekog malog i on to gleda irazmišlja da li da skoči ili ne. I pitaju ga drugovi koji pomno slušaju njegovu priču: "što bi? jesi li skočio? On: "jesam, naravno." Oni znatiželjno: "I, i? On ponosno: "utukosmo ga ka konja!"
Da ne bih ovdje moralisao, toga je bilo i previše s obje strane, podsjetiću samo da je odvajkada u Crnoj Gori važilo načelo da je mnogo važnije čuvati drugoga od sebe nego sebe od drugoga, makar i ćutanjem, kao savremenom, mada nama nesvojstvenom metodom.
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Dobro zboris
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

N-i-k-O wrote:Pa ima, "automatik mjenjac"?
Brate znaci...zvek od tebe :D.

Danas poneke vespe od 20 i kusur hiljada eura imaju i tiptronik mjenjac i nema sto nemaju, ja pricam o gasu brate,
zavrsnes ga i pici pa sto god da se desava iz oblasti mehanike dolje u motor.Uzdravlje ;)
Prijatelju, ja govorim o pravom mjenjaču sa 3 brzine, koje nisu automatik - već ih mijenja vozač. Ručno, ne nogom...

No ako misliš na variomat (koji imaju neki modeli) - to nije automatik.
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

aooo saltanje na gas nije govno no se pas posra
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

N-i-k-O wrote:aooo saltanje na gas nije govno no se pas posra
nije valjda da mislis da ces bit u pravu :lol: :lol: :lol:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

ahahahahahahahaha a nije mi vala cilj da budem ili ne budem u pravu no dadoh svoje misljenje a coek mi glavu otvori sa "preciznoscu" ka da se ne zna kakav je mjenjac na vespe :D. No nije ni bitno, bitno je da ide prica :)
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Pricate li o ovoj vespi? http://motoprofi.com/bikephoto/5754/ves" onclick="window.open(this.href);return false; ... 2005_1.jpg
Ova ima neki menjac uz rucicu a ne znam kako se salta
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

N-i-k-O wrote:ahahahahahahahaha a nije mi vala cilj da budem ili ne budem u pravu no dadoh svoje misljenje a coek mi glavu otvori sa "preciznoscu" ka da se ne zna kakav je mjenjac na vespe :D. No nije ni bitno, bitno je da ide prica :)

Ovde se radi o jednom fenomenu koji je poznat za naš narod: Naime,mi sva terenska vozila nazivamo džipovima,po verovatno najpoznatijem i ponekima najboljem ternskom vozilu JEEP WILLIS-u. JEEP je marka vozila koja se proslavila izgradnjom terenaca ali se to kod nas pogrešno veže za tip vozila a ne samo za marku.

Isto tako,ovde se svi skuteri,tj,uglavnom svi nazivaju vespama. To je pogrešno jer je samo jedna Vespa,i to PIAGGIO VESPA a svi ostali skuteri imaju neki svoj naziv (npr,Beverly,Scarabeo,Typhoon,T-max,Runner...) ali kao i u prethodnom navodu,ljudi jednostavnije sve to zovu Vespama.
Pošto izvorna Vespa,na koju je mislio Sledge,ima klasični menjač sa kvačilom i 3,odnosno 4 brzine koje se šaltaju preko obrtne lijeve ručke na upravljaču a N-i-k-O je mislio upravo onako kako sam gore naveo,tj,mislio je da je svaki skuter vespa i da ima variomat,lako je zaključiti da je samo nastao nesporazum u nepoznavanju ili drugačijem tumačenju pojmova. ;)
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Kafana je za nas pa pusti Vespe i Motore, neka vozi ko sto voli breee ajmo mi na pivo :)
Post Reply