Triumph Tiger 1200cc

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Re: Triumph Tiger 1200cc

Post by sparco »

ah ne sve to dodje kao dodatna osim na te malene ka tvoj, sto postujem, ipak bedz preovladava i najbolja zavrsna do sada na trzistu, za ove koji ne uzimaju zbog bedza
risk,is what makes life worth living.
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ne znam jeli BMW za metrosexualce ili za koga vec niti me zanima. Nisam vezan ni za jednu marku motora. Volim da probam i promjenim sto vise motora. Ali znam kolegu iz Slovacke inace moj prijatelj koji je otisao u salon da kupi nov BMW 1200gs. Pita on koliko je motor oni njemu 13499 eura. On sav sretan kako ce super proc. Imali su u salon neki izlozeni on sjedne pogleda sve super. Kaze moze li ovaj da se kupi? Moze kad mogu doc za njega? Sutra kazu. On da potvrdi znaci 13499 eura? A oni vele a ovaj je 16999 eura!! Ovaj ostade u cudu. Kako sad 3500 eura razlike. Kad mu je ovaj izvadio spisak sta se sve smatra kod BMW-a dodatnom opremom nije moglo na A4 list stanut. :lol: :lol: Kaze on u zajebanciji dobro je sto mu i volan nisu kao dodatnu opremu naplatili. :lol: :lol:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

BMW GS je sigurno vise nego dobar motor mozda i najbolji, negdje procitah da je u Italiji prodato 5.000 komada a najbliza je Honda Hornet sa 1.500 komada... Elem premnogo ih je, odavno je izgubio tu exsluzivnosti, dok je Tiger ima koliko hoces,da ne pominjem Multistradu.
Apsolutno stoji da je to motor koji je postavio standard toliko visok da je Japace pocistio iz tog segmenta da jos uvjek nemaju prave odgovore, evropljani se tek sada etabliraju u pravom smislu te rijeci. Definitivno se moramo sloziti da i Mutistrada i Tiger imaju kartaski receno "duzu boju" od aktuelnog GS, ali evo do godine BMW ce odgovoriti...
Sto se mene tice uvjek bi prije uzeo Triumfa ili Dukatija nego Bmw bas zbog posebnosti... Mnogi ce reci drzi cijenu, i to sigurno dok ja opet kupujemo motore da bi se vozili uzivali a ne trgovali (mada ima i toga)...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

1150 da 1200ne
+1389+
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

SlavkoPejovic wrote:BMW GS je sigurno vise nego dobar motor mozda i najbolji, negdje procitah da je u Italiji prodato 5.000 komada a najbliza je Honda Hornet sa 1.500 komada... Elem premnogo ih je, odavno je izgubio tu exsluzivnosti, dok je Tiger ima koliko hoces,da ne pominjem Multistradu.
Apsolutno stoji da je to motor koji je postavio standard toliko visok da je Japace pocistio iz tog segmenta da jos uvjek nemaju prave odgovore, evropljani se tek sada etabliraju u pravom smislu te rijeci. Definitivno se moramo sloziti da i Mutistrada i Tiger imaju kartaski receno "duzu boju" od aktuelnog GS, ali evo do godine BMW ce odgovoriti...
Sto se mene tice uvjek bi prije uzeo Triumfa ili Dukatija nego Bmw bas zbog posebnosti... Mnogi ce reci drzi cijenu, i to sigurno dok ja opet kupujemo motore da bi se vozili uzivali a ne trgovali (mada ima i toga)...
Slavko je se ne slazem s tobom bas u svemu...
Dijelio sam tvoje misljenje o GS-u dugo vremena ali ne na stecenom licnom iskustvu nego upravo iz nekog oportunizma jer ga svi hvale ( ni Mercedesa nikad nijesam imao upravo iz tog razloga ).
E.... onda su me dva druga koja poznaju situaciju i te kako ubijedila da registrujem 1150 gs-a kojeg sam imao za prodaju i dvije nedjelje ( ali bukvalno jer mi je toliko trebalo da se priviknem na njega i da se izborim sa onim mojim misljenjem o GS-u ) posto sam ga registrovao sam rijesio da, dok mi ne postane pretezak najvjerovatnije necu voziti nista drugo do bokser motora...
Jos jedno ..... Liše Tattoo-a mislim da ovdje svi kupuju motore da bi vozili i uzivali a samo on radi trgovine :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

GS je kao najbolja riba koju dostina ne moze imat pa im se i gadi koliko se prica o njoj,a da je se dohvate zorili bi se s njom i ne bi skidali do besvijesti sa nje!!!

Svi imaju svoje i najbolje im je njihovo,a da mogu znamo sto bi bilo.GS da nije sto jes ne bi se toliko o njemu pricalo i opet bi ga svi kupili da mogu!Postavio je nove standarde i kriterijume.
Domaci zadatak je postavio svim proizvodjacima i opet mu nista ne mogu,a tek ce ih nakautirat kad izbaci novog GSa.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

JA u ovom momentu da kupujem novi motor i da imam sredstva ne bi kupio GS.

Ali bih zato HP2 Megamoto svim srcem!!
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Evo nadjoh neka poredjenja za motore iz klase GSa

http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/ ... st-rivals/
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Roki wrote:
SlavkoPejovic wrote:BMW GS je sigurno vise nego dobar motor mozda i najbolji, negdje procitah da je u Italiji prodato 5.000 komada a najbliza je Honda Hornet sa 1.500 komada... Elem premnogo ih je, odavno je izgubio tu exsluzivnosti, dok je Tiger ima koliko hoces,da ne pominjem Multistradu.
Slavko je se ne slazem s tobom bas u svemu...
Dijelio sam tvoje misljenje o GS-u dugo vremena ali ne na stecenom licnom iskustvu nego upravo iz nekog oportunizma jer ga svi hvale ( ni Mercedesa nikad nijesam imao upravo iz tog razloga ).
E.... onda su me dva druga koja poznaju situaciju i te kako ubijedila da registrujem 1150 gs-a kojeg sam imao za prodaju i dvije nedjelje ( ali bukvalno jer mi je toliko trebalo da se priviknem na njega i da se izborim sa onim mojim misljenjem o GS-u ) posto sam ga registrovao sam rijesio da, dok mi ne postane pretezak najvjerovatnije necu voziti nista drugo do bokser motora...
Jos jedno ..... Liše Tattoo-a mislim da ovdje svi kupuju motore da bi vozili i uzivali a samo on radi trgovine :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bez daljnjeg Roki slazem se apsolutno, da je top klase sto mu je nemoguce sporiti, vozio sam ga kratko i stvarno je cudo... Samo kazem da su Triumh i Ducati napravili u najmanju ruku jednako dobre motore sa dodatkom ekskluzivnosti i na kraju krajeva mladji su od aktuelnog GS ako dobro racunam 5-6 godina. Kada izadje novi GS vjerovatno ce postaviti novi rebus.
Nikad se ne zna ja sto moze ispasti na kraju, ja sam uvjek kritikovao drugove koji voze Folksvagene da je precijenjen t.j. da za mnogo para dobijes prvenstveno ruzan osrednji auto i kako ga nikad ne gih kupio...itd itd, i na kraju kad sam zadnji put mijenjao kola prije pet godina zavrsih bas sa Folksvagenom Tuaregom, tako da...volio bih zavrsim sa GS-om.. :)
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

Madza wrote:GS je kao najbolja riba koju dostina ne moze imat pa im se i gadi koliko se prica o njoj,a da je se dohvate zorili bi se s njom i ne bi skidali do besvijesti sa nje!!!

.....
GS je cudo, ali ovu ribu vozi najvise ljudi u evropi....i to sa prosjekom od preko 50 god...ili ti GS je prava sponzorusha :PPPP

malo sale da nabacimu ovoj temi
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Post Reply