Sledgehammer wrote:Freeman wrote:Prilikom preticanja smijes da prekoracis maksimalnu dozvoljenu brzinu, samo sto to policajci uglavnom ne znaju, a bogami ni vozaci pa zbog toga i placaju kazne
Nije li ti to malo "čudno"??
Policajci sigurno bolje poznaju zakone od 99% vozača, jer po njima i rade svaki dan, i po njima pravdaju svoja postupanja - jer su im isti i temelj za ta postupanja!
BTW, da tako nešto piše u zakonu, onda bi se i netko već obranio od prekršajne prijave po tome, MUP bi naputkom upoznao policajce što i kako raditi u dotičnom slučaju, kakva je zakonska regulativa i pravna praksa, no svega toga - NEMA!
Nije ti čudno što tolike tisuće ljudi nemaju pojma o nečemu što ti "znaš"? Ili si "samo malo" zakon protumačio onako kako tebi odgovara?
Vidim da sam ja dosao na red.
To da policajci poznaju zakone bolje od 99% ljudi nije tacno. Mozda u svijetu ali kod nas ne sigurno. Kako objasnjavas da mi je od 20-ak saobracajaca samo jedan rekao da je ogranicenje u naseljenom mjestu 60km/h (ovo je bilo prije nekoliko godina). Ostalima je odgovor bio 40km/h. Ili samobracajac koji ne zna kada se smije preticati preko pune, da li je dvoje kola kolona ili nije, itd. I da ne bude da izmisljam, sve ove stvari su se meni desile.
Ajde mi ovo objasni: prije par godina su mi napisali prijavu za preticanje vozila preko isprekidane linije. Kao nije bila dovoljna preglednost, a poceo sam i zavrsio preticanje preko isprekidane.
A ovo da se prilikom preticanja smije prekoraciti maksimalna przina nisam ja izmislio, nego sam procitao u knjizi iz koje sam se spremao za takmicenja (kada se samo sjetim toga

), a kasnije i za polaganje vozackog. I nemoj misliti da cu sada traziti i citirati zakon, jer, iskreno, boli me briga hoces li mi ti vjerovati ili ne. Ne zelim da zvucim grubo, ali do sada si pokazao da ne postujes tudja misljenja i da ne mijenjas svoje iako znas da nisi u pravu.
PS. Vise necu citati ovaj topic, pa se ne moras truditi da mi odgovoris, jer svi znamo kuda ce to odvesti.