Registracija

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Re: Registracija

Post by jovan »

Ako sam dobro razumio, kad registrujes vozilo prije nego ti je istekla registracija zadrzavas saobracajnu i predajes je kad odes da podignes novu saobracajnu?
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

jovan wrote:Ako sam dobro razumio, kad registrujes vozilo prije nego ti je istekla registracija zadrzavas saobracajnu i predajes je kad odes da podignes novu saobracajnu?
Dobro si razumio. Ja stalno tako radim. Rok je mjesec dana pre isteka roka.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Galiot wrote:
jovan wrote:Ako sam dobro razumio, kad registrujes vozilo prije nego ti je istekla registracija zadrzavas saobracajnu i predajes je kad odes da podignes novu saobracajnu?
Dobro si razumio. Ja stalno tako radim. Rok je mjesec dana pre isteka roka.
Izgleda da ovo zavisi od toga gdje registrujes. Meni u PG vec godinama uzimaju originalnu saobracajnu iako prakticno uvijek registrujem 20-30 dana ranije. Samo sam je jednom uspio zadrzati, kada sam licno predavao dokumenta u MUPu, tako sto sam premolio gospodju koja prima dokumenta.
Vladika
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda XLV650 Transalp

Post by Vladika »

cavlovic wrote:
Vladika wrote:Ja sam motor registrovao 31.08. platio 280 eura, odradio tehnicki u Loydu, i sada cekam tablice! Rekli su da se interesujem u MUP za 15 dana. Znaci 15 dana ja ne mogu da mrdnem, iako sam platio tih 15 dana i registracija istice! Nasa posla, covjek moze samo da se nervira ili da iskulira! :lol:
Vladika, nije tacno da je 15 dana, vec nedjelju od predavanja predmeta. Tacnije, sesti dan poslije 15h, jer poslije 15h dobijaju predmete za naredni dan. Podji danas do loyda i neka ti tacno kazu kad ce biti. Sjutradan, poslije predavanja predmeta, oni dobijaju povratnu informaciju kad ce TACNO biti gotov, a moja pretpostavka je da ce ti u ponedjeljak, 10.09, biti gotova saobracajna.

Ponovicu se, a jednom je i mexico isto rekao, podjite ranije da registrujete vozila i apsolutno nista ne gubite. Sto sve pominjete zapad (kad smo daleko od njega u svim zivim pogledima) ako postoji nacin da apsolutno nista ne izgubite, i dobijete novu saobracajnu ISTOG SEKUNDA kad predate staru?

Cavlovic, istinu zivu si mi rekao! Podigao sam tablice, taman u ponedjeljak!
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Vladika wrote:
cavlovic wrote:
Vladika wrote:Ja sam motor registrovao 31.08. platio 280 eura, odradio tehnicki u Loydu, i sada cekam tablice! Rekli su da se interesujem u MUP za 15 dana. Znaci 15 dana ja ne mogu da mrdnem, iako sam platio tih 15 dana i registracija istice! Nasa posla, covjek moze samo da se nervira ili da iskulira! :lol:
Vladika, nije tacno da je 15 dana, vec nedjelju od predavanja predmeta. Tacnije, sesti dan poslije 15h, jer poslije 15h dobijaju predmete za naredni dan. Podji danas do loyda i neka ti tacno kazu kad ce biti. Sjutradan, poslije predavanja predmeta, oni dobijaju povratnu informaciju kad ce TACNO biti gotov, a moja pretpostavka je da ce ti u ponedjeljak, 10.09, biti gotova saobracajna.

Ponovicu se, a jednom je i mexico isto rekao, podjite ranije da registrujete vozila i apsolutno nista ne gubite. Sto sve pominjete zapad (kad smo daleko od njega u svim zivim pogledima) ako postoji nacin da apsolutno nista ne izgubite, i dobijete novu saobracajnu ISTOG SEKUNDA kad predate staru?

Cavlovic, istinu zivu si mi rekao! Podigao sam tablice, taman u ponedjeljak!
Neka je sa srecom! :)
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Planiram da kupim polovni motor koji je uvezen i placena je carina, pa me interesuje sta sve od papira moram dobiti od sadasnjeg vlasnika i sta mi sve treba od papira da bih mogao registrovati motor na moje ime. Motor je 1993. god.
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

jovan wrote:Planiram da kupim polovni motor koji je uvezen i placena je carina, pa me interesuje sta sve od papira moram dobiti od sadasnjeg vlasnika i sta mi sve treba od papira da bih mogao registrovati motor na moje ime. Motor je 1993. god.
Zovi Balsu, on ti se time bavi.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Carinsku deklaraciju , odjavljenu saobracajnu, kupoprodajni ugovor eventualno prevode stranih dokumenata kod sudkskog tumača odnosno tumačice :D
+1389+
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

NikGold wrote:Carinsku deklaraciju , odjavljenu saobracajnu, kupoprodajni ugovor eventualno prevode stranih dokumenata kod sudkskog tumača odnosno tumačice :D
jos ako nije platio porez, mora se i porez platiti (17% PDV).

Sa svim tim papirima na registraciju i poslije po tablice i saobracajnu :) Motor nije proizveden u Evropi cim je placao carinu? Koji motor je u pitanju?
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

U pitanju je Honda XR 600 R iz 1993. god, kupio bih je iskljucivo za makadam.
Post Reply