Mala skola off road voznje

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Re: Mala skola off road voznje

Post by VeDzA »

:D :D :D

pokas,da ja narum sjutra 3 para,bice sigurno i neki popust.a te pouzdane gume cemo u staros' kupovat :mrgreen:
a i profesor je tu s pumpom (gs),ako dje yaskripi 8-)
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Ja sam dobio prije dvije sezone Bridgestone trail wing 54 i guma se dobro pokazala, bas dobro drzi na asfaltu, a dobra je i na makadamu, ne trosi se previse. Ne znam tacno koliko je kostala, znam da je 130/80-17 bila skupa, preko 100 eura.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

VeDzA wrote::D :D :D

pokas,da ja narum sjutra 3 para,bice sigurno i neki popust.a te pouzdane gume cemo u staros' kupovat :mrgreen:
a i profesor je tu s pumpom (gs),ako dje yaskripi 8-)
nisam protiv! ali ti znas da bez profesora to nemoze! :D jos ako si mislio da castis!!! iiihhhaaaaa! :mrgreen:
ono sto mene zanima, koja je razlika kad imas krampon, ka ovaj sto ti oces, na asfalt? mozda sam vec pita :?
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Ja nikad nisam vozio na krampon,tako da ne mogu odgovorit.To nam mogu nikgold i doktor rec',mada mozda cedoktor bolje povuci tu paralelu,s obzirom da je janko zaboravio kako je to vozit se na asfaltne gume :mrgreen:
Ja sto znam to je s interneta sto sam citao,i to su uglavnom komentari da po asfaltu trese,kliza,trosi se brzo,po kisi kao na led itd.
Ali cini mi se da su to komentari ljudi koji traze i performanse na asfaltu i mnogo vise voze asfalt,a mene to ne zanima,s obzirom da mi treba samo da dodjem do makadama.
Onda tu su masu njih naadv forum,koji ih koriste kombinovano on/off, na gs 12,f8,adv...i ne bi se vracali kramponima da su toliko uzasni na asfalt.
Nik golda sam gledao na voznji na margaritu,bez problema je vozio po asfaltu(cak ga nismo mogli stizaty :) )

Nego nista od castelane,bijah jutros...
Nice,kako se zove ta prodavnica u Kiseljak,imaju li sajt mozda,da vidim postoji li opcija da mi posalju gume?
Aj dok sam jos pri parama,da castim ove decke :liar: :D
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Dobra enduro guma je Mitas E 07, dobra na suvom asfaltu, malo losija na mokrom, dobra na makadamu i u blatu, ima dobar dizajn gazeceg sloja, dosta duboku saru, ne trosi se puno, moze bas puno s njom da se predje. Ne znam koliko kosta, dobio sam je uz motor. Posto je moja voznja dvije trecine asfalt, jedna trecina makadam stavio sam Bridgeston TW 54, bolja mi je na asfaltu.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Samo vas nesto gledam, ocete onu pumpu za gsa da mi djaolisete pumpajuci nekakve matrake.

Jovanu, ta bridgestone je ka djao skupa - ona+montaza+balans dodje set 300€ ka za SM :)
Hold your horses, man
Freeride
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Znam da je skupa, ne bih je ja nikad kupio, dobio sam je od druga, farbao sam mu motor, pa me castio. Sto se tice enduro guma ne treba pretjerivati, pa kupovati nesto skupo, treba uzeti neku srednju klasu koja ce dobro sluziti na asfaltu i na makadamu.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

e moj Vedza ja jos u mojoj moto karijeri nikako da se dokopam pravog enduro motora, osim xt600 i janko me nagovori da mu ga prodam :) ali tu pogrijesih sto ne uzeh onaj njegov zuti bmw sto sad znate vec ko vozi! :)
sto se fazera tice dunlop supersport u 180 dimenziji i nije nesto :mrgreen:
ova pireli na Versysa drzi do jedne ure :)

salim se, stvarno ne znam toliko da bih dao savjet drugome, ali sam za sebe odlucio koji god enduro bude mitas pa da i dva seta potrosim za sezonu opet dobro. za makadam sam vidio da su dobre... a po kisi polako sta drugo
a za ove lagane zujalice iskljucivo kros guma
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

e ova E07 mitas mi se casvi sarom. a i kad se nesto porazmisli, koliko vozim (makar ja) po kisi, ili nekoj muci od vremena? nikoliko. ajde vedza vidji koliko ih i dje mozemo nac. pa da pricamo. evo nesto ja nadjoh
http://www.gume.ba/shop/tag/gume/80" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vibardoo.com/ag.asp?tip=4&podtip=3" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ovakve jedne bi meni valjale :)

Image
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply