Bosko wrote:U tim srecnim zemljama dje fali parkinga se ne voze motori od 500,700,1000 kubika kao prevozno sredstvo a za moju vespu od 150 kubika je registracija 105 eura i to ne spada u luksuz nego prevozno sredstvo a druga je stvar sto je to meni sporo i ne mogu daleko van grad pa ocu motor od 600 kubika e to se placa.A sto se auta tice sva preko 2000 kubika su luksuz koliko se sjecam.Ne kazem ja da je jeftino sve to ali tako je svuda na ovaj ili neki drugi nacin,e druga je stvar sto je za sve najlakse okrivit nekoga drugoga i ja sam stvarno ogorcen na drzavu sto ne mogu da vozim ferari...
Aj mi objasni zasto je motor od 600 kubika koji nov kosta 6300 eura luksuz??? Motor koji trosi manje nego 90% automobila, manje zagadjuje ne zauzima parking mjesto....a registracjia za isti je 330 eura!!! A i za tvoju vespu od 1000 eura ti das 105 za registraciju!! U cjelu evropu je za tvoj i moj motor min. 50% niza registracija.
A isto je i za auta, znam jer vozim auto na strane table Slovacke, 2.0 benzinac star 5 god., komplet registracija,osiguranje 175 eura! i to ti tehnicki vazi 2godine tako da je sledece godine registracija jeftinija jos za 30-40 eura. A imam i na nase table auto 1.6 benzinac, sta 15 god. registracija 250 eura.
Nisu oni krivi no mi sto im dajemo da nas sisaju ko ovce.