Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Post by DrMracni »

Bosko wrote:Svi se zale a svi se voze tako da ne znam svrhu zbog koje se zale,motor je luksuz a svaki luksuz se placa ma koliki on bio i ne vidim zbog cega se zaliti osim zbog toga sto svi ne mozemo da zivimo luksuzno.
nijesam bas toliko siguran da je luksuz, ja recimo nemam drugo prevozno sredstvo
a najskuplji (normalan) motor ne kosta ni blizu ekvivalentu na 4 tocka

donekle jeste luksuz, ali onda kako odrediti tu granicu. da li je luksuz i automobil...
sve u svemu preskupo nam naplacuju ljubav prema motorima
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Bosko wrote:Svi se zale a svi se voze tako da ne znam svrhu zbog koje se zale,motor je luksuz a svaki luksuz se placa ma koliki on bio i ne vidim zbog cega se zaliti osim zbog toga sto svi ne mozemo da zivimo luksuzno.
Rekao bih da se motor svuda vodi kao prevozno sredstvo i da se u srecnim zemljama Evrope, dje vazda fali parkinga a bogami i vazduha, forsira ovakav tip prevoza. Manje je bitno je li to jedino sredstvo prevoza, Makar ja tako mislim.. Zivjeli i neka su nam ova djeca zdravo a mi stari cemo lako :-)
Hold your horses, man
Freeride
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Nista bez da se i mi spustimo u jamu...sa sve motorima...Ja u sam u Americi placao osiguranje za pola godine(koliko sam i vozio motor).E,sad,koliko bi trebalo nadleznima da donesu i usvoje takvu odluku-svi lijepo znamo.Pa sam Lomi kriktikuje ministre i njihov rad pa je lako vidjet' koja je ura...Ili da probamo kao Gandi,gradjanska neposlusnost...ako znam znali me jadi,samo ga je registrovat necu! :naughty: :naughty: :naughty:
14:23
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

U tim srecnim zemljama dje fali parkinga se ne voze motori od 500,700,1000 kubika kao prevozno sredstvo a za moju vespu od 150 kubika je registracija 105 eura i to ne spada u luksuz nego prevozno sredstvo a druga je stvar sto je to meni sporo i ne mogu daleko van grad pa ocu motor od 600 kubika e to se placa.A sto se auta tice sva preko 2000 kubika su luksuz koliko se sjecam.Ne kazem ja da je jeftino sve to ali tako je svuda na ovaj ili neki drugi nacin,e druga je stvar sto je za sve najlakse okrivit nekoga drugoga i ja sam stvarno ogorcen na drzavu sto ne mogu da vozim ferari...
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

ja sam ogorcen na kompletan sistem i drzavu.......................................
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Ja sam za to da se Vlada smjeni jer Bosko nema Ferari :)
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Bosko wrote:U tim srecnim zemljama dje fali parkinga se ne voze motori od 500,700,1000 kubika kao prevozno sredstvo a za moju vespu od 150 kubika je registracija 105 eura i to ne spada u luksuz nego prevozno sredstvo a druga je stvar sto je to meni sporo i ne mogu daleko van grad pa ocu motor od 600 kubika e to se placa.A sto se auta tice sva preko 2000 kubika su luksuz koliko se sjecam.Ne kazem ja da je jeftino sve to ali tako je svuda na ovaj ili neki drugi nacin,e druga je stvar sto je za sve najlakse okrivit nekoga drugoga i ja sam stvarno ogorcen na drzavu sto ne mogu da vozim ferari...

Aj mi objasni zasto je motor od 600 kubika koji nov kosta 6300 eura luksuz??? Motor koji trosi manje nego 90% automobila, manje zagadjuje ne zauzima parking mjesto....a registracjia za isti je 330 eura!!! A i za tvoju vespu od 1000 eura ti das 105 za registraciju!! U cjelu evropu je za tvoj i moj motor min. 50% niza registracija.

A isto je i za auta, znam jer vozim auto na strane table Slovacke, 2.0 benzinac star 5 god., komplet registracija,osiguranje 175 eura! i to ti tehnicki vazi 2godine tako da je sledece godine registracija jeftinija jos za 30-40 eura. A imam i na nase table auto 1.6 benzinac, sta 15 god. registracija 250 eura.

Nisu oni krivi no mi sto im dajemo da nas sisaju ko ovce.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Za sto ce ti novi motor od 600 kubika,sto ces zavrsit sa njim po gradu vise od nekoga sa 150 kubika? I opet se ponavlja prica o zaljenju na visinu registracije a navode se auto star 5 god + auto star 15 god + kawasaki versys 650 pa onda dolazi logicno da ti imas para i za duplo vecu registraciju! A u okruzenju je dosta tih "srecnih" zemalja u koje niko od nas nece da ide i ako je tamo sve bolje i jeftinije niko se ne usudjuje da ide i uziva,u stvari ja znam neke koji su posli pa su im pozajmljivali i slali pare da se vrate :D
Vala Hogaru ti me jedini shvatas, ovo je stvarno sprdnja od drzave da se ne moze taj ferari kupit a kako bi mi lega... :lol:
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Ali pazi, ne bilo koji Ferari, jer je samo crveni Ferari pravi Ferari. Mlim da bi mozda se i mogao rastegnuti za Ferari neke druge boje, al to nije to... A sto se tice rege, pravo da ti kazem ni meni ne stima da je registracija novog auta od (nepuna) 2 litra jeftinija od motora od 750ccm, al ako drzava kaze da treba, ko sam ja da je dovodim u pitanje?

I (j)opet bi skrenuo paznju na ono sto je gos'n Galiot rekao, da bi mozda bilo dobro da se poradi na podizanju svijesti vozaca za 4, 6, 8 i vise tockova na one koji su na samo 2, iako je to, sto veli drzava, luxuz... vazda je bio luksuz imat vise, a evo, sad je luksuz i imat manje. Jedino nije luksuz nemat uopste... jos uvijek.
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Bosko wrote:Za sto ce ti novi motor od 600 kubika,sto ces zavrsit sa njim po gradu vise od nekoga sa 150 kubika? I opet se ponavlja prica o zaljenju na visinu registracije a navode se auto star 5 god + auto star 15 god + kawasaki versys 650 pa onda dolazi logicno da ti imas para i za duplo vecu registraciju! A u okruzenju je dosta tih "srecnih" zemalja u koje niko od nas nece da ide i ako je tamo sve bolje i jeftinije niko se ne usudjuje da ide i uziva,u stvari ja znam neke koji su posli pa su im pozajmljivali i slali pare da se vrate :D
Vala Hogaru ti me jedini shvatas, ovo je stvarno sprdnja od drzave da se ne moze taj ferari kupit a kako bi mi lega... :lol:
Imam jedan motor od 600 kubika zato sto ga koristim i za grad i za putovanja koja nebi mogao sa motorom od 150 kubika A kod ovakvih registracija se ne isplati imati 2 :D Potpuno se slazem da ako se motor koristi samo za grad ne treba ti nista preko 150-250 kubika ali kod mene to nije slucaj.Ja motor koristim i za dalje ture jer opet je jeftinije nego kada ides autom...

I uopste nije poenta price koliko ja imam para. Nego da je registracija visoka u odnosu na druge drzave. Znaci ako imam pare treba da pustim da me deru kao ovcu???
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply