PRESRETAC HVATA BRZE!!

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: PRESRETAC HVATA BRZE!!

Post by Bosko »

@Sled
Bas ce ti na sud vjerovat da govoris istinu!
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Bosko wrote:@Sled Bas ce ti na sud vjerovat da govoris istinu!
Zašto ne - ako imaš dokaze u vidu pisanih zakona i pravila??

Nemoj ići u nekakva ektremna tumačenja tipa "nitko me ne voli na ovom svijetu"... zašto te nebi nitko slušao na sudu??
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Saslusace oni mene ali kad dodje policajac i kaze da sam ja napravi prekrsaj i da je on stajao 300 metara od znaka a ne kod znaka kako kaze Hogar ja cu pored prvobitnih troskova platit i troskove suda. Eto toliko ce te saslusat i uvazit!
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Bosko wrote:Saslusace oni mene ali kad dodje policajac i kaze da sam ja napravi prekrsaj i da je on stajao 300 metara od znaka a ne kod znaka kako kaze Hogar ja cu pored prvobitnih troskova platit i troskove suda. Eto toliko ce te saslusat i uvazit!
Ona simpatična gospođa tj,sudija za prekršaje u HN je jednom prilikom gospodinu ispred mene,koji je advokat,na njegovo objašnjenje da nije kriv zbog toga i toga člana zakona itd,itd rekla: Da,razumijem Ja Vas a sad idite uplatite kaznu plus 30 € sudskih troškova!! Gospodin ju je pogledao,ponovio sve polako,doneo citate zakona na šta je ona opet ponovila:Da,vjerujem da je tako,a sad idite uplatite kaznu i 30€ sudskih troškova!
Naravoučenije: kadija te tuži,kadija te sudi ilitiga: sa rogatim se ne vrijedi bosti. Sledge piše kao da mi živimo u normalnoj zemlji a ne u ....,bolje dođi,napravi đir pa ćeš vidjeti kad ti "kolega" na novom putu Vilusi-Dragalj napiše kaznu,na putu na kojem još nisu ni znakovi postavljeni! :D
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Doći ću, provozati se, nadam se da neću naletiti na vaše policajce (očito tu ima malo više problema, neke stvari i primjeri su mi van svake pameti!), a nadam se i da će raditi kolegijalna osnova... ono - značka, naljepnice, razmjena suvenira.. :mrgreen: :mrgreen:
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Sledgehammer wrote:Doći ću, provozati se, nadam se da neću naletiti na vaše policajce (očito tu ima malo više problema, neke stvari i primjeri su mi van svake pameti!), a nadam se i da će raditi kolegijalna osnova... ono - značka, naljepnice, razmjena suvenira.. :mrgreen: :mrgreen:
mislim da je situacija kod vas malo bolja, ali kod nas i dalje radi "prvo bijem pa onda pitam" tako da ono... nemoj se previše raspravljat ovdje kad dođeš, ako te zaustavi u 11 ujutro i kaže "dobro veče" ti odgovori istom mjerom! 8-)
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

ice wrote:nemoj se previše raspravljat ovdje kad dođeš, ako te zaustavi u 11 ujutro i kaže "dobro veče" ti odgovori istom mjerom! 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

vjeruj mi,ja kad vidim da je neka fukara od policajca,ni jednu jedinu rijec ne progovorim sa njim/ali ni jednu/,jos mu se ne potpisem,a on poludi.nemoze ti nista.tako ti je to kad te,,boli zub,,.i mogu ti rec da mi je to najmilija taktika. :violin:
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Naravno, to je tvoje pravo.

Možda nećeš vjerovati da sam i ja, kao policajac, kod nekih kolega bio u istoj situaciji - no jesam... on piše meni, a ja pišem O NJEMU... nikad ništa nije ni došlo, ni prošlo... 8-) 8-) 8-)
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Juce me zaustavlja policajac,posto nijesam podigao saobracajnu dajem one papire i on kaze "moram ovo da provjerim mozda je samo onako uplaceno" reko jes to sam jedan dan bez veze uplatio eto da imam,vrace se on i kaze kako se na moje tablice vodi jos jedan motor kojem je istegla reg i kad se registrovao moj motor dali su mi njegove tablice ali NJIHOVOM greskom nijesu rasknjizili taj motor sa mojih tablica,pa bi mi bolje bilo da sto prije podignem saobracajnu da se nebi provjeravalo jesam li polisu i ono ostalo "onako" uplatio jer se moze neko nac da mi uzme motor bez veze dok se ne ispita ta njihova greska!
Tako da vise nijeste sigurni ni sa potpuno ispravnim motorom!
Post Reply