Nova Honda Africa Twin

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Nova Honda Africa Twin

Post by DrMracni »

Kod nas kosta 13.400 sa manuelnim mjenjacem i slazem se dosta je para. Ja vjerujem da ce ova nova tenera sto Yamaha njom prijeti biti pravi avanturisticki motor. Paralelni twin sa 700-800 kubika, enduro i gledajuci cijene slicnih Yamahinih modela ne bi trebalo da bude preko 9000€ kod nas u CG
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Imao sam priliku da se vozim sa covjeko koji vozi veliku teneru 1200 i vrlo opako je vozi u terenu tako da ja vise ne znam koji motor je za teren a koji nije. Radije cu pricati koji covjek nije za teren a koji jeste. |Da ne pisem o ljudima koji voze ktm990 950 stare afrike stare tenere. Granice su samo u nasim glavama
+1389+
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

DrMracni wrote:Kod nas kosta 13.400 sa manuelnim mjenjacem i slazem se dosta je para. Ja vjerujem da ce ova nova tenera sto Yamaha njom prijeti biti pravi avanturisticki motor. Paralelni twin sa 700-800 kubika, enduro i gledajuci cijene slicnih Yamahinih modela ne bi trebalo da bude preko 9000€ kod nas u CG
A tu će biti i KTM 790 adventure....prvi paralelni twin od KTMa....očekuje se cijena oko 9k.
Worry less, ride more!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Da, novi KTM bi takodje trebalo da bude prava sprava. Mada kao sto kaze Janko, stvarno je mnogo, mnogo toga do glave. Ja sam sad u nedelju prvi put vozio Jovanu Teneru sa novim kramponima i motor se vozi sjajno. Prati 350 po svim stranama, pricam za voznju van utabanih makadam puteva. Bez problema! Cak i bolje nego 990 ali mi gume nijesu na 990 ok, veliki bocni nagib u kombinaciji sa travom guma mitas E07 jednostavno ne drzi... Dok E09 bez problema, ali to je vec do guma.
Treba dosta iskustva i dobrog i loseg :) da bi se vozio tezak motor. Ja sam sad u nekoj fazi da mi je svaki motor dobar za off samo kad ima odgovarajuce gume naravno

Dizao sam 990 okrenut niz padinu :) i nije strasno
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Nije problem veliki enduro vozit opako,problem je u steti koja nastane ako se pane s njega,a padati se mora ;)
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Zato vozis staru Teneru, ja sam pao mnogo puta, bilo je dana po pet-sest padova i nikad nista ozbiljno nijesam ostetio, nikad nijesam ostao u kvaru da ne mogu doci do kuce, a bilo je zestokih padova đje su i crash barovi pucali.
Sto se tice nove Afrike mislim da je to vrhunski motor, za sve je dobar, svi testovi pokazuju da je Honda uradila pravu stvar sa ovim modelom. Jedini je na trzistu od 1000 ccm, pa se tesko moze i porediti sa drugim motorima jer trenutno u svojoj klasi i nema konkurencije. Sto se tice cijene, nama je visoka zato sto nemamo para, a kad su je projektovali vjerovatno nijesu ni ciljali na nas kao kupce.
Mozda je sminka, mozda nije ni priblizno dobra kao sto se prica i reklamira, nijesam je ni provozao nikad, ali da imam para za novi motor kupio bih je bez razmisljanja, toliko mi se nesto sviđa.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

jovan wrote:Zato vozis staru Teneru, ja sam pao mnogo puta, bilo je dana po pet-sest padova i nikad nista ozbiljno nijesam ostetio, nikad nijesam ostao u kvaru da ne mogu doci do kuce, a bilo je zestokih padova đje su i crash barovi pucali.
Sto se tice nove Afrike mislim da je to vrhunski motor, za sve je dobar, svi testovi pokazuju da je Honda uradila pravu stvar sa ovim modelom. Jedini je na trzistu od 1000 ccm, pa se tesko moze i porediti sa drugim motorima jer trenutno u svojoj klasi i nema konkurencije. Sto se tice cijene, nama je visoka zato sto nemamo para, a kad su je projektovali vjerovatno nijesu ni ciljali na nas kao kupce.
Mozda je sminka, mozda nije ni priblizno dobra kao sto se prica i reklamira, nijesam je ni provozao nikad, ali da imam para za novi motor kupio bih je bez razmisljanja, toliko mi se nesto sviđa.

Bravo! :D
Manja je šminka od ovih drugih šminki...
Polako žuri - Festina lente
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Tacno tako Jovane
+1389+
Djoni
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki ER 5

Post by Djoni »

Slažem se sa Jovanom da nisu ciljali na naše krajeve sa novom Afrika. Osobno mislim da je tako dobra kao što se i priča i možda da imam viška love ne bih odolio izazovu kupiti je. Kada sam napisao šminka mislio sam da je opako dobar izgled znači "dobro ušminkana".

Pitanje za vas koji ste sa enduro klasom doma:
Koji enduro bi preporučili za dulja putovanja većim dijelom cesta ali da može i off road po potrebi? Cjenovna kategorija do 8000 eur, može i polovni ali do 3 god star. Znači pouzdan za putovanja cca 3000 - 4500 km i za svaku cestu ali dovoljno lagan da ga jedna osoba može bez problema podići na šljunku ako padne. Može i starija klasa motora (polovni sa više od 3 godine) i za manju cijenu samo da rezervni dijelovi nisu preskupi tako da se može uraditi dobra generalka za do 1500 eur. Voditi računa da sam 195 cm visok.
U demokraciji je zajamčena sloboda govora, samo nitko ne jamči slobodu nakon govora.
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

sa tim parama mozes sto oces
mos stavit silikone u sise i usta i ostaje ti za motor :D
mos cekat novu teneru 700
mos uzet xtz660z
mos 990 ktm
ma mozes i pocet neki posao obrnut pare i da uzivas :D
+1389+