Tehnicki

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
aerox92
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha Aerox

Tehnicki

Post by aerox92 »

da li se motor od 50kubika mora wozit na tehnicki..i na waljke ??
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Re: Tehnicki

Post by bu2rider »

ja mislim da ne
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

To za valjke ne znam, ali su moj od 500ccm samo fotografisali i nista vise.
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Hogar wrote:To za valjke ne znam, ali su moj od 500ccm samo fotografisali i nista vise.
Ja sam sa mojim morao i da poziram :D
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Bosko wrote:
Hogar wrote:To za valjke ne znam, ali su moj od 500ccm samo fotografisali i nista vise.
Ja sam sa mojim morao i da poziram :D
I ja. Samo su me zbog toga i dovukli preko pola grada na tehnicki, da fotkaju mene na motoru. Takvih sam im fotki mogao i sam dati :)
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Prije su se motocikli do 50ccm mogli trajno registrovati,tako da se jednom vozio na tehnički i to je to.
Međutim,sa uvođenjem novih reg.tablica mislim da su isključili tu mogućnost što znači da svake godine se mora voditi na tehnički i produžavati rega za skuter. Samo fotkanje je do sad bilo u pitanju,kako za skutere tako i za kapacitetnije motocikle. Ja samo zato nisam regao motor jer mi nije odijelo još došlo za hemijskog a bi da tu fino ispadnem :lol:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Novi zakon ne postoji (nije nikakav zakon usvojen od marta 2005 godine) a u zakonu je jasno precizirano da se trajno registruju vozila koja imaju najvece radnu zapreminu do 50 ccm i koja ne mogu da razviju brzinu vecu od 50 km/h. Za sve vrjednosti preko navedenih traži se produžavanje registracije. Takođe, po novom i vozila koja pripadaju rečenej kategoriji moraju biti osigurana. Šta to znači?

Registracija je trajna, ali se mora svake godine uplaćivati obavezno osiguranje. Ponovna registracija slijedi samo kada se promjeni mjesto boravka ili kada skuter promjeni vlasnika. Tu je zakon jasan.

No, problem postoji. Naime, od kada su uvedene nove tablice (koje se mogu mjenjati dizajnom jer to i zakon dozvoljava) uvedene su i nove saobraćajne dozvole. Tada je došla neka uredba (koja nikako ne može biti jaca od zakona) da se proveravaju svi skuteri jesu li redovno registrovani. Ako je skuter registrovan jedanput (bilo ove ili prije deset godina (ona velika tablica) on je LEGALAN, ali se mora imati POLISA. Ja sam do skoro tako vozio jedan skuter i htjeli su da me iskljuce jer nije registrovan medjutim nisu imali osnova jer imam polisu. Pozivanje na uredbu (koju mi na kraju nisu ni htjeli dati na uvid) je prazna prica i ne moze biti jaca od zakona. U nekim slucajevima zakon je dozvolio da se pojedine oblasti urede uredbama ali za trajnu registraciju prilicno je jasan.

Sa vazecom polisom i registracijom na svoje ime mozes da vozis.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Post Reply