nažalost, otvorena sezona udesa...

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

nažalost, otvorena sezona udesa...

Post by wulfy »

Podgorica - Podgoričanka Maja Šofranac (22) teško je povrijeđena u udesu, koji se juče oko 15 časova dogodio na raskrsnici ulica Boška Buhe i Obodske, u naselju Tološi.
Šofranac je bila saputnica na motoru “kavasaki”, kojim je upravljao Aleksandar Radonjić (25) i koji je prošao sa lakim tjelesnim povredama.
Do udesa je došlo kada je motor velikom brzinom naletio na “zastavu”, za čijim upravljačem je bio Podgoričanin Nikola Stojović (70), a koja se uključivala iz sporedne ulice.
Dvoje povrijeđenih su odmah potom prevezeni u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje su Radonjiću konstatovane lakše povrede, dok je Šofranac zadobila lom butne kosti, zbog čega je smještena na Odjeljenje ortopedije.

izvor: www.vijesti.cg.yu

Na priloženoj fotografiji je plavi Suzuki :think:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Re: nažalost, otvorena sezona udesa...

Post by ice »

ne smijem ništa komentarisat ni za jednu ni drugu stranu... samo se nadam da će se đevojka vratit u normalu jer ni kriva ni dužna nastrada :x

velika brzina motora u Tološe, starac od 70 godina koji vjerovano ne vidi bijele kobile... savršena kombinacija :doh:
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Potpisujem ovo sto je Ivan rekao, i samo da dodam da ova ulica (uz dalmatinsku) vazi za jednu od rizicnijih u gradu. Mnostvo je sporednih ulica i isto toliko mogucnosti da ti izleti neko + velika brzina sto nikako nije dobro.
I sam sam dozivio nesto slicno prije par godina samo sto je bila Dalmatinska ulica i biciklo u pitanju.
Znaci oprez i prst na kocnicu.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ljudi polako , otvorite četvoro očiju i budite spremni na najjnemogućnije situacije . Maloprije srećem poznanika motoristu sa husqvarnom na semaforima , pozdravismo se on ode lijevo ja desno . Pet minuta nije prošlo javljaju pao Mario kod metalke sa Husqvarne . Epilog - otvoren prelom potkoljenice i dobro ugruvan . Po priči do udesa je došlo usled kontakta kombija i motora , motociklista gubi kontrolu u udara u drvo .
Vozači četvorotočkaša nas i onako ne paze , a pogotovo sad poslije duže pauze nisu navikli na naše prisustvo . Zato još jednom molima da maximalno pazimo sa bi ovakvih scena bilo što manje a ako Bog da da ih u opšte i nebude . poz
+1389+
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

moramo djelovat da suzbijemo ove događaje. gledaću brzo da izbacim i neke post-ove defanzivne vožnje i kako preživjet u ovoj gradskoj džungli. Činjenica je da nas ne vide, a i kad nas vide pitanje je koliko nas stvarno VIDE. Što reče NIK, 4 oči otvorite...
shangry-la
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Phantom 250

Post by shangry-la »

Iako uvijek ima losih vozaca koji ne gledaju,a i onih koji nije briga za motore..
Mislim da bucan motor moze malo pripomoci..cuju te na vrijeme pa se nekad i maknu da ih se prijedes :shock:
Oci bez obzira treba uvijek drzati sirom otvorene :think:
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

shangry-la wrote:Iako uvijek ima losih vozaca koji ne gledaju,a i onih koji nije briga za motore..
Mislim da bucan motor moze malo pripomoci..cuju te na vrijeme pa se nekad i maknu da ih se prijedes :shock:
Oci bez obzira treba uvijek drzati sirom otvorene :think:
Potpuno se slažem,imaju pravo Amerikanci sa onom :"loud pipes save lives"! Dok nisam stavio glasniji auspuh niko me nije primjećivao na cesti,a sad samo se sklanjaju,daleko prije obrate pažnju na mene.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

to i ja mogu defiitivno da potvrdim
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
shangry-la
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Phantom 250

Post by shangry-la »

Mene cuju kad saltam koju nizu pa pocne pucati :mrgreen: ,ali isto se ljudi znaju maknuti,
tako da mislim da ovo ima svoje znacenje u prometu,pa makar malo.
Dosta bajkera sa zvucnim motorima kazu da je puno bolje otkad su gromoglasni :violin:
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Samo se cuvajte pa na bilo koji nacin
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima