intruder

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
neso
Stoper
Stoper
Vozim: suzuki intruder 1500 , skuter tgb 50 cm

intruder

Post by neso »

imam malo starijeg intrudera1500, 99 godište.preprošlu zimu je prestajao napolje(kod drugog vlasnika) i od tada ima problem sa strujom.vuče struju(tri akumulatora je skšio),takodje kad ga prespojim na kablove neće da počne da vergla(alanser skidan i testiran,ispravan).provjeravao sam kablove kolko se razumijem nisam mogao ništa naći da ne valja.kad kupim akumulator(sad na platu prvog,nadam se) probat cu da ga upalim na guranje,a onda ako ko ima da mi preporuči dobrog električara kod kojeg bih ga poveo.
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Re: intruder

Post by SteX »

kad krenesh da ga palish jel daje kakve znake zivota? ili potpuno mrtav? svijetla rade li? instrumenti pale li se i ti mali detalji?
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
neso
Stoper
Stoper

Post by neso »

rade svi instrumenti,samo nema znaka kad pritisnem dugme.kad spojim polove šafcigerom na aparat(onaj mali)samo malčice kao da krene da kreše,a onda stane.
SteX
Grijač guma
Grijač guma

Post by SteX »

ja sam imao identichan problem sa Hondom mojom.
anlaser mi je otishao bio, neka mehanika u njega, mi smo ga rastavili cijeloga sastavili kako treba, i opet isto. sva svijetla, xenoni, instrumenti zmigavci rade ali kad uprem paljenje krk krk i gotovo tabla se resetuje i gotovo.

onda sam otishao i kupio novi anlaser za njega sa foruma drugog za 30 dolara korishten. ugradio ga i ni jednog problema nisam imao od tad.
probaj da nadjesh ako ima kod nas da se kupi Battery Tender
Image

meni je on ukljuchen non stop u garazi, i jednom nedjeljno akumulator (prikopchan na motoru) pripunim preko noci.

a sad jedino shto ne znam da ti pomognem je ako nedje ima neki kratki spoj, treba uzet malu mjerilicu sa iglom i ici strpljivo gledat ako je nedje ktarki spoj doshao, a i provjeri kutiju sa osigurachima, kao i jesu li ti mozda pre dugachki sharafi na akumulatoru.

1. guranje
2. tender
3. mjerilica check up
4. novi anlaser

to su koraci kojima sam ja ishao kad sam imao taj problem) samo shto sam stao kad sam zamijenio anlaser.
ako otkrijesh josh neshto javi pa mozda uspijem nekako da pripomognem.
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
neso
Stoper
Stoper

Post by neso »

hvala na pedlozima,probat cu sve to,pa ćemo vidjet
Maki
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: penzionerski

Post by Maki »

1. Ako prihvatim tvoju konstataciju da je alanser ispravan onda je ocigledno da ti je akumulator ili potpuno prazan ili neispravan. Jesi li probao da ga napunis?
Moj ti je savjet da probas ponovo da verglas pomocu kablova ali ovaj put nemoj da ih nastavljas na tvoj akumulator, nego skini kleme sa svog akumulatora i kablovima se direktno spoji na drugi u koji je barem donekle napunjen, jer je mozda tvoj toliko prazan ili je u kratkom spoju, tako da struja preko kablova ni ne dolazi do tvog alansera.
2. Sto se tice crkavanja akumulatora, treba izmjeriti da li postoji kratki spoj prema masi sa obicnim ommetrom, ako si ga uspio upaliti provjeriti koliki je napon punjenja akumulatora. Napon punjenja ne smije biti ni premali ni preveliki a uzrok moze biti alanser ili regler.

Napomena: Za punjenje koristi punjac koji ima ogranicenje struje punjenja a ne obicni auto punjac jer ces ostetiti akumulator.
SteX
Grijač guma
Grijač guma

Post by SteX »

ima li noviteta o intruderu?
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Imam jednog drugara sa Harley Davidson-om sa alarmom koji redovno istroši akumulator.

Kupio je Saito Procharger na Louis-u, odlična stvar, zakači se poseban priključak na akumulator, on se izvede negdje ispod sjedišta, a uređaj se onda kači na to, nema potrebe da se rastavlja motor do akumulatora.

Pozz
A gdje ide ovaj put.......
Post Reply