I: Motor 49 ccm

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
ivan_ba
Stoper
Stoper
Vozim: Trazim...

I: Motor 49 ccm

Post by ivan_ba »

Interesuje me sledece... Nasao sam neki skutercic od 49 ccm koji nije na ime momka koji ga prodaje vec na ime prethodnig vlasnika. Tog prethodnog vlasnika sadasnji 'vlasnik' ne moze naci ali ima njegovu kopiju licne karte. Smijem li da uzmem ovaj skuter i kako ide godisnja registracija, tj.da li mogu da ga registrujem na osnovu ove kopije? :?:
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Re: I: Motor 49 ccm

Post by Hogar »

Ako imas vezu, mozes, ako ne - jok more. Najbolje bi ti bilo da zavrsis kupoprodajni ugovor i da ga prevedes na sebe, ako mozes.
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

pamet u glavu...nemozes registrovat na kopiju licne karte/mada ti mozda neko i ucini/.nikad...ali bas nikad ne kupuj motor te nisi prvo kontaktirao vlasnika na koga se motor vodi.vjeruj mi ...to je najbolje i najsigurnije.sve ovo gore ne vazi jedino u slucajevima kad je prodavac neko koga dobro znas,neko sa kim cesto popijes kafu,neko od rodbine i neko ko je ozbiljan i siguran...ima i takvih ali ih je malo.to ti je moj savjet,ne toliko iz iskustva nego najvise iz svoje sigurnosti i ne ,,upadanja,,u nepotrebne komplikacije.sto se tice nas na forum,mozes kupovat motor pa sve i da ne pitas gdje se voze i na koga se vozi...svi smo dobri momci...pik titovo crveno :lol: :lol:
ivan_ba
Stoper
Stoper

Post by ivan_ba »

E necu onda...
dadopg
Grijač guma
Grijač guma

Post by dadopg »

niste u pravu,ako je motor 49cm i reg.na nove tablice,to je trajna registracija i vise ne reg.vec se kupuje polisa osiguranja 15e,znaci ako ti vozis taj motor moras platiti polisu svake godine na svoje ime ; )
ivan_ba
Stoper
Stoper

Post by ivan_ba »

Da li to znaci da mi nije potreban stari vlasnik? A nove su teble, registrovan trajno. Imam kopiju licne karte, znaci li mi to sto?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Nepostoji trajna registracija , sa kopijom možeš registrovati ali nemožeš podići dokumenta. Priča se da se od juna ukida porez od 5% koji se plaća prilikom prevoda već će se plaćati samo neka taksa. Ipak probaj nać vlasnika jer ako je na brod, u tvorza , kamata ili pokojni moš ga odma u djelove. haj živio
+1389+
ivan_ba
Stoper
Stoper

Post by ivan_ba »

ok
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Kako su meni u MUP-u rekli, do 50ccm se trajno registruje. Na saobracajnoj pise da vazi samo godinu dana, ali samo zato sto "sistem ne dozvoljava drugacije", a samo se vadi polisa nova.
ivan_ba
Stoper
Stoper

Post by ivan_ba »

A to znaci u mom slucaju?
Post Reply