Upravljanje motociklom bez tablica

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Upravljanje motociklom bez tablica

Post by VeDzA »

Nesto nisam nikad bio u ovoj situaciji,pa da vas pitam...
Dakle,prije nedelju sam registrovao motor i preveo ga na sebe,uplatio sve sto moze da se uplati,imam sve racune sto se moze imat,ali jos nemam tablice i saobracajnu.Moje pitanje je koliki problem moze nastat ako me "uhvate" momci u plavom?ima li neko iskustva :?:
Procitao sam u ZOBS,ne moze se vozit bez tablica,ali teorija je jedno,a praksa drugo ;)
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Upravljanje motociklom bez tablica

Post by NikGold »

praksa je da ćeš u najboljem slučaju bit opomenut da ne smiješ da upravljaš takvim vozilom a u najgorem ćeš ga ka Niko pokrivat nailonima u Zetatrans dok ga ne izvadiš odatle prethodno plativši ležarinu. Pa sad vidi , poz
+1389+
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Trebao si da trazis probne dok ti te ne zavrse a ovako cekaj jer je veca vjerovatnoca da ce zavrsit u zicu ali ne moras kao Niko trazit prekrivac posto ce izgkeda fino vrijeme :D
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

A možeš i da žibje kad krenu da te zaustave. Još im se fino javiš u prolazu, možda kažu viđ' kako je fin i vaspitan, neka ga... :violin:
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Sanse da ti motor bez tablica ne zavrsi u zetatrans je 90:1, pogotovo sto po gradu krstari jedan na policijskom skuteru koji se moze cojstva nanosit....bar tako pricaju njegove kolege, pa ti sad vidji :roll:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

mene su u nk zaustabljali, pokazem im polisu i puste me bez rijeci.
ja na to gledam ovako, ti si platio sve sto si trebao, registracija ti nece poceti od dana kad ti izdaju saobracajnu nego od kas si uplatio. tako da... :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

DrMracni wrote:mene su u nk zaustabljali, pokazem im polisu i puste me bez rijeci.
ja na to gledam ovako, ti si platio sve sto si trebao, registracija ti nece poceti od dana kad ti izdaju saobracajnu nego od kas si uplatio. tako da... :)
To jeste kad ga samo registrujes tada imas tablice ali kad se prevodi ako ti treba trazis probne da ti motor ne lezi 15 dana:)
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Bosko wrote:... ali ne moras kao Niko trazit prekrivac posto ce izgkeda fino vrijeme :D

Valjat ce,da ne pece sunce u njega...prepostavljam da su sva dobra mjesta zauzeta :)
Salu na stranu,znaci toliko je lose...
Ma ne bi bio meni problem da cekam tablice,jer motor koristim uglavnom za planirane voznje(nista kroz grad,do grada..),a upravo je jedna zakazana za ovaj vikend
i ovo mi se desava... :oops:

vuk wrote:A možeš i da žibje kad krenu da te zaustave. Još im se fino javiš u prolazu, možda kažu viđ' kako je fin i vaspitan, neka ga... :violin:

Posto se radi o off road/far away from civilization voznji(no treba stic' do tamo),nadam se da se necemo druzit,ili bar da se necemo svadjat :pray:
Post Reply