Tako moj motor suzuki DR350 SE , 96 god, 6 brzina bato moj koji me super služijo prethodnu sezonu odlučim da poboljšam ,uljepšam i sredim

a nadam se da će kad ga satavim (uz Božiju pomoć jer mi samoo Bog dragi može pomoć
Tako ja krenem u rasturanje i da bi mi radni prostor bio čist otvorim novine i poređam po podu i ugledam novinski naslov po kome je cijeli projekat dobio ime

DR je sjajan motor i plan mi je bio da ga malo unaprijedim tamo gdje je po meni loš. U prvom redu je to vješanje koje sam odlučio da zamjenim boljim i savremenijim pa je tako donor prednje viljuške i trouglova bio Kawasaki KX a zadnji amortizer ću valjda uspjeti da upasujem od Suzukija RMa. Bez većih problema sam prilagodio viljušku KXa stim da sam zadržao felmu od DRa jer sam htio zadržati funkciju brzinomjera i kočioni cilindar jer sam htio imati i funkcionalno štop svijetlo

Zadnji amortizer mi još putuje iz jevrope i valjda ću uspjet da ga ugradim uz neke manje prepravke-regler mora da promijeni mjesto i grana auspuha da se još malo zakrivi. Nadam se da ću ovim prepravkama dobiti vuka u jagnjećoj koži
Rezervoar na DRu je 9L i svaka vožnja mi je bila sa bidonom od 2-5L u ruksaku što me je dosta umaralo a i da me zaustave ispred kake ambasade ili skupštine uhapsili bi me ka pripadnika AlKaide

Nabavljeni su i širi i veći nogostupi-fuzsteri da mogu lepše da stojim ki maneken.

Stavljen je i Rental volan-korman-guvernala

U toku je izrada povisivača gore pemenutog rentala za jedno 4-5 cm cirka
Kada sam kupovao motor vidio sam, premda im je to i slabost, da ima po malo korozije na ramu a kad sam malo bolje zagledao bilo je tu i malo više pa sledi rasturanje

I posle puuuno šmirglanja,
brušenja,
mazanja antirostom

potom uz konsultacije Baš majstora ove fele došli smo da se sve prešlo par puta vošprajmerom pa potom šprickit 4.1 pa na mokro baza pa lak. Estetika mi i nije bila toliko bitna koliko da zaštitim ram od dalje korozije.

Sad sledi sklapanje i zamjena većine šarafa koji su korozirali.
Provjerijo sam ležajeve zadnje viljuške i nema lufta pa sam ih samo podmazao mazalicom , jedino je guma koja štiti viljišku a po kojoj kliza lanac za smeće pa se čeka nova.

Sad je na redu otvaranje motora, posle 75000km je počeo da pokazuje znake umora , malo više troši ulja. Gumice ventila i karike se najvjerovatnije mijenjaju. Ostalo treba da se provjeri u kakvom je stanju i da li je u toleranciji pa će se ako bude potrebe mijenjati. Prvenstveno mislim na lanac bregaste (koji mislim da je već mijenjan) i opšte stanje glave , bregaste i ventila.
. Čim otopli nastavljam sa radovima.
Trenutno nemam namjeru da radim na tome da dobijem koju ks jer sa trenutnim odnosom prednji zadnji lančanik 14/44 u odnosu na 15/41 što je fabrički nisam nezadovoljan kako se ponaša na terenu. Tu u ostalom nema što da se izmišlja, zamjene se dizne ili u ovom slučaju karburator, modifikuje se kućište filtera za vazduh i otvoreniji auspuh i može se solidno dobit na performansama.