KTM SMT 990

Novosti, komentari novih i starih motora...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

KTM SMT 990

Post by wulfy »

Ova klasa je već dobrano profilisana, no, nekako je je bilo čudno zašto KTM nema svojeg predstavnika. I konačno za modelsku 2009 godinu predstavljen je model SMT 990. E, sada dolazi onaj dio koji iritira istinske ljubitelje motociklizma, a to je marketing. KTM je firma sa tradacijim, firma koja je prva počela sa serijskom proizvodnjom supermota, ali koja ,,debelo'' kasni (bar 5 godina) u predstavljanju modela u ovoj atraktivnoj klasi. Dakle, na marketinškim stručnjacima je bilo da proguraju priču da je ovaj KTM prvi. Prvi u čemu? Kažu, prvi supermoto za putovanja (šta je Ducati Multistrada?), kažu udoban putnik sa odličnom pozicijom sjedenja koja nudi kontrolu kao na enduru ili supermotu (upravo ono što je bio i začetnik ove klase Yamaha TDM). Najsmješnije mi je što ga porede sa npr. Ducati Multistradom (čak i neki novinari renomiranih časopisa prihvatili su tu priču). No, kada odstranimo ta marketinška naklapanja, šta ostaje? Ostaje upravo začin koji je nedostajo ovom brzorastućem segmentu. Ostaje odličan paket tehnologije. Ostaje, po mom mišljenju (ili sam i ja podlegao marketingu) odličan motocikl. Unirvezalan.

Neću ga porediti sa Multistradom jer je to model na zalasku karijere (u toku ove godine trebala bi da se pojavi nova Multistrada), zapravo po zvaničnom cjenovniku koji važi u Crnoj Gori ( http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... ?f=20&t=35" onclick="window.open(this.href);return false; ) KTM SMT 990 košta 12.640 € što ga čini najskupljim predstavnikom klase (cjenovno najbliži je Triumph Tiger sa cjenom od 11.750 € ), no, zauzvrat je ponuđen komplet opreme koje se ne bi zastidio ni istinski supermoto, uz narvano, nosače kofera čime se aludira na putni karakter. Poznata (dobra) tehnika u novom pakovanju.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Tehnički podaci:
Motor V2
Zapremina: 999 ccm
Snaga: 115 KS pri 9.000 o/min.
Momenat: 100 Nm pri 7.000 o/min
Mjenjač: 6 brzina
Visina sjedišta od tla: 85,5 cm
Težina: 196 kg
Rezervoar: 19 litare
Maksimalna brzina: 220 km/h
Ubrzanje 0-100km/h: - s
Cjena: 12.640 € (f-co Podgorica)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Re: KTM SMT 990

Post by ice »

ovo je jedini, pored KTM 990 Adventure, za kojeg bih eventualno zamijenio moju Bembaru. Ludilo, odlicno, fenomenalno... bar po snimcima i po slikama, a i po svjedocenju par ljudi kojima vjerujem. A i kad vidim ovaj obrtni moment, konjske snage... uh
Mali
Stoper
Stoper
Vozim: Aprilia SL 750 Shiver
Keeweay 250 ATV ;)

Post by Mali »

Ovo je prvi KTM koji se meni osobno svidja. Motor je strava, prva liga :clap:
Umjetnost je voziti dugo, a ne brzo!
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Kakav motor :clap: vrh.Rado bih ga posjedovao u bilo kojoj reziji,gradskoj ili putnickoj,kako god!!!
Last edited by Madza on 29 Oct 2009 12:30, edited 1 time in total.
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Postoji u IN-moto u Podgorici popust od 20% na ovaj model, pa momci, ko voli, nek izvoli... :)
I kad stojim tesko me pratiti...
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Samo da je sredstava (novchanih dakako :lol: )
Definitivno #2 u mojoj imaginarnoj garazi 8-)
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Space Director wrote:Postoji u IN-moto u Podgorici popust od 20% na ovaj model, pa momci, ko voli, nek izvoli... :)
12.640 - 20% = 10.112 € Ovo je više nego pristojna cjena :think:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
slon
Stoper
Stoper
Vozim: XT660X

Post by slon »

S tim popustom, cijena je zaista odlicna..kad bi jos bilo povoljnih kredita, mislim da bi se premisljao, paa jedno pola minuta, maksimum! :D
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

slon wrote:S tim popustom, cijena je zaista odlicna..kad bi jos bilo povoljnih kredita, mislim da bi se premisljao, paa jedno pola minuta, maksimum! :D
\

Ne znam da li bi ti, ali kad bih dobio 990ADV sa popustom od 20%, dakle 13.000-2600e= ni sekunda razmisljanja!
I kad stojim tesko me pratiti...
slon
Stoper
Stoper
Vozim: XT660X

Post by slon »

Oh da, definitvno, i tata bi, sine..samo kad bi bilo vremena i "vremena" ;) za napravit makar jednu turu u sezoni gdje bi akvizicija takve makine dobila na smislu...Kako to kod mene za sada nije slucaj..ganjam vise nekog univerzalca, tipa upravo SMT.
Post Reply