I: Aprilia Shiver 750

Novosti, komentari novih i starih motora...
hiknik
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: i volim da vozim ;)

I: Aprilia Shiver 750

Post by hiknik »

Wec duze wrijeme mi se swidja Aprilija SHIWER 750.....kao swaki Italijan dobar dizajn ali sto se tice kwaliteta o tome nemam pojma......PREMA TOME PRICAJTE LJUDI KAKAW JE TO MOTOR.. :violin:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: I: SUZUKI RMZ 450

Post by DrMracni »

imas srece nas dobri kolega sa foruma Slavko Pejovic je dobio zeleno svijetlo za zastupnistvo Aprilije kao i ostalih Italijanskih brendova. Ono sto mogu reci je da nije klasican prodavac i da ce ti pricati samo ono sto zelis cuti, nego je pravi drug komunista :mrgreen:
malo sale, ali se njemu mozes obratiti za mrezu servisa i eventualno cijenu.

sto se iskustva tice iz prve ruke to najbolje da se javi neko ko ga je vozio ili imao
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
hiknik
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: i volim da vozim ;)

Post by hiknik »

Hwala,generalno to i ocekujem...da mi se jawi neko ko je wec wozio ili je ima :D
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

DrMracni wrote:imas srece nas dobri kolega sa foruma Slavko Pejovic je dobio zeleno svijetlo za zastupnistvo Aprilije kao i ostalih Italijanskih brendova. Ono sto mogu reci je da nije klasican prodavac i da ce ti pricati samo ono sto zelis cuti, nego je pravi drug komunista :mrgreen:
malo sale, ali se njemu mozes obratiti za mrezu servisa i eventualno cijenu.

sto se iskustva tice iz prve ruke to najbolje da se javi neko ko ga je vozio ili imao
Hvala hvala... :) Ima u Kotor dvije ja mislim... Inace u narednom periodu ce Siver da bude u fokusu Aprilije, zbog postojece "rupe" odnosno zato sto nijesu nasli zamjenu za Pegasa, sa Manom je napravljen promasaj (motor je odlican ali mnogo kosta), dok ce "mali" Cponord doci tek za dvije sezone... U skorijoj buducnosti nadam se da ce doci jedan jedan ili dva Shivera i to bi trebalo da jedan bude testni... Pa eto... ;)
Mene licno se bas svidio jedino je pozicija malo vise spotrska t.j. Koljena su savijenija od onog sto ja licno preferiram... Za sve ostle informacie stojim na raspolaganju... :)
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: I: Aprilia Shiver 750

Post by Space Director »

Ono sto je mene jako zacudilo na Apriliji Shiver je jako puno prostora, u odnosu na moj prosli motor. Nekako, kad sjednem, ljepse sjedim i bolje se namjestim. Inace sam 187cm visok ili ti dugacak. Volan je dosta sirok, prilicno udobno sjediste. Vozio sam ga u sva tri moda, rain je bas mrtav, touring tj. srednji mod, jako fino vuce, u sport modu je bas agresivan, treba privikavanja na gas, bas skoci kao da ga nesto podbode.
Inace, detalji koji mi se mnogo svidjaju na Shiveru su konicni volan, radijalna klijesta, opletena crijeva... Bas ostavlja utisak pravog sportiste sa tim detaljima.

Zvuk isto nije nimalo los, a motor radi ugladjeno, vrlo malo vibracija obzirom da je V...
I kad stojim tesko me pratiti...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Potpisujem sto je Spejs reko.
Value for money, sto bi se reklo.. Kod nas ih ima podosta, dobro se vozi, jako dobro zvuci serijski (sto me poprilicno iznenadilo), a performanse su sasvim dovoljne za svaku vrstu voznje, ukljucujuci i sportsku. Do prije god, dvije je definitivno bio best buy u klasi. Sad bas ne znam, uz novi Mv i Triumph (iako je Triumph exxtremno skup u nas..).
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Post by Orion »

Meni se dopada GT verzija sa poluoklopom... baš mi se sviđa!
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

Ima u H Novi prelijep jedan shiver. Bijeli sa puno opreme ...vrijwdi pogledati sta se moze sve srediti na njemu
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Već duže vrijeme se povela priča upravo o Shiveru jer je naš komšija imao . Mnogo dobra pozicija sjedenja,sic dovoljno širok,a inače prava kategorija motora,mislim do 750 ccm-jeftinija registracija a opet V2 sa 95 KS je prava mjera za dobru čak i oštriju sportsku vožnju. Koliko sam pratio nema problema sa elektronikom,prve serije su imale ali to se zaista jednostavno rešavalo update-om mape. Po meni,najbolja kombinacija bi bio Shiver GT ABS.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Hvale se na shiver, ali treba da znas da nije pozicija sjedjenja udobna za 1h+ voznje.

Jedina prava mana koju mu nalaze, makar ovi sa kojima sam ja pricao, jeste da fabricki izduv sa katalizatorom bas grije jer se nalazi tacno ispod sjedista pa to ljeti bude problem. Kao na pec da sjedis, posebno ako vozis kroz grad. Zato odma razmisli o kupovini nekih izduva.

Osim te zamjerke, samo rijeci hvale imaju za njega.
Post Reply