Interesuje'me:
Tomos SM 125
Jeste da je skup oko 3300e ali mene nesto samo on zanima,pa da mi date neki predlog sto i kako o njemu,ako ga je ko vozio,sto god imate samo da mi pomognete,koliko/toliko.
Nmg. da nadjem njegove specifikacije,sve nalazim od starog modela.
Pricaju da ima 10kw neki da ima vise,tako da nzm. sto i kako.
HVALA!
http://www.bikez.com/pictures/tomos/200 ... 0Tomos.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pomoc oko odabira Motora
-
Biznismen Podgorica
- Stoper

- Vozim: Ovo polje ce se brzo azurirati.
Pomoc oko odabira Motora
Nek' se cuje Nek' se zna da motor vozim ja..
- bu2rider
- Test vozač kaskader

- Vozim: 990 SMT :)
Re: Pomoc oko odabira Motora
ja bih ti preporucio ktm duke 200..mozda je malo skuplji ali je sigurno mnogo bolji...moje misljenje naravno...ukusi su razliciti
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Tomos SM 125 ima agregat od Jamahe YBR 125, jednocilindricni, cetvorotaktni, vazdusno hladjenje, snage 8 kw, mjenjac sa 5 brzina, tockovi 17 inca, disk naprijed i pozadi, USD prednja viljuska 40 mm, pozadi monoamortizer, brzina oko 95 km/h. Vozio sam Tomos SE 125 kros, veci tockovi, razlicita viljuska, manji diskovi nego na SM. Mislim da je preskup, za te pare moze da se kupi mnogo dobar polovan motor, neuporedivo bolji od ovog Tomosa. Ako oces iskljucivo 125 ccm onda mozda bolje neki drugi.
- bikerboy
- Grijač guma

kao sto rekose,tomos ugradjuje motore od yamahe ybr i xtx 125..ne ocekuj od njega neku snagu s obzirom da ima oko 11ak ks,ali trosi tu do 3-3.5l i vrlo je pouzdan motoric..ako si pocetnik,ne preporucujem ti da uzimas nov motor jer ti se ne isplati,prvo sto ces izgubiti oko 1500e prodajom a drugo sto ce ti 125 kubika brzo dosaditi..do 1500ei 125kub mozes da biras polovnjake tipa njega,xtx a,kimka kanona (kojeg bi u svakom slucaju prije uzeo no ova dva
) a kad ih budes prodavao nece izgubiti drasticno na cijeni ..
-
Biznismen Podgorica
- Stoper

Mislio sam da ga uzmem na rate na 2god.
Vozio sam samo 50kubika..2/3god bi se zadovoljio sa ovim + nov zakon a moram da polazem A1
Nesto mi se ovaj motor svidja i za'male pare moze da se dobro nasminka..
Danas mi ovi stariji motoristi rekose da je motor dobar i da valjda na njega nema nista od Tomosa.
Onaj tamo sto radi kaze da ima neke stvari od KTM'a i veli da on ima 14/15 konja + oko 4 na Akrapovic.
Vozio sam samo 50kubika..2/3god bi se zadovoljio sa ovim + nov zakon a moram da polazem A1
Nesto mi se ovaj motor svidja i za'male pare moze da se dobro nasminka..
Danas mi ovi stariji motoristi rekose da je motor dobar i da valjda na njega nema nista od Tomosa.
Onaj tamo sto radi kaze da ima neke stvari od KTM'a i veli da on ima 14/15 konja + oko 4 na Akrapovic.
-
jovan
- Test vozač kaskader

Yamaha XTZ 750 ST
Tomos SM 125, po specifikaciji proizvodjaca, ima snagu od 10,45 KS, od KTM-a nema ni jedan dio, sa Akrapovicem ne moze dobiti jos 4 KS. Motor na slici u tvom prvom postu je Tomos SM 125 ReplicaCup, taj model je nesto jaci, ima bolju viljusku, veci disk naprijed, radijalna kociona klijesta, sire gume, Akrapovic auspuh. To je model koji se uz jos dosta dorade vozi na takmicenju. Razlikuje se dosta od standardnog SM 125, pa nemoj da te to prevari prilikom kupovine.
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Re: RE: Pomoc oko odabira Motora
Dosta je to para za taj motor. Ali ako ih imas i bas ga zelis onda samo naprijed. Bilo bi bezveze da uzmes za te pare mnogo bolji motor pa kad sjednes da ti se ne svidi kako izgledas 
Sent from my GSXR-1000 at the highest speed.
Sent from my GSXR-1000 at the highest speed.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
-
Biznismen Podgorica
- Stoper

Nzm. ovaj mi se bas svidio i kao sto rekoh za male pare jos da se nasminka,ima socivo stavim ksenon mala estetika.
Svidja'mi se jer je mnogo veci od kimka 125 i ostalih..
Jovane,pa to je problem,on mi izbaca 10.45ks od starijeg modela.
Ovaj sa slike je star pola/godine mozda je jaci,realno da bi trebalo.
Svidja'mi se jer je mnogo veci od kimka 125 i ostalih..
Jovane,pa to je problem,on mi izbaca 10.45ks od starijeg modela.
Ovaj sa slike je star pola/godine mozda je jaci,realno da bi trebalo.
-
jovan
- Test vozač kaskader

Yamaha XTZ 750 ST
Novi model, ovaj sa Akrapovicem, ima 11,2 KS, malo je jaci. Od 4T agregata i 125 ccm ne mozes ocekivati veliku snagu. Ja sam imao priliku da vozim 125 SE, kros sa velikim tockovima, motor je dosta veliki, lak i dosta dobar za voznju. Kad sam sisao sa asfalta i krenuo malo tezim putem, sa vecim usponom, ponestalo mu je snage. Da bi dobro isao moras ga drzati u malo visim obrtajima. Kod kretanja mi je zasmetalo sto uvijek, kako god otpustao kvacilo, motor krene sa blagim trzajem. Probaj prvo vise motora, pa onda kupuj, ovaj motor je dosta skup. Bio je jedan 125 SM ReplicaCup 2012. u oglasima na CDM prije dva mjeseca.
- bikerboy
- Grijač guma

svaki motor za male pare se moze nasminkat
a istina,bas je visok,xtx i kanon su mali naspram njega. sto se tice razlike izmedju replike kup i obicnog kros tomosa,razlikuju se : vile,tockovi,kocnice,auspuh i manje vise ostalo je isto..a snaga im je prakticno ista oko 11ak konja stim sto akrapovic u najnajnajboljem slucaju moze dodati 0.5 ks