Znaci treba mi "ubjedjivanje" koju da uzmem? Primarno mi treba za voznju motora ali ni vodene aktivnosti nisu iskljucene. Zanimaju me misljenja ljudi koji su koristili obje kamere.
Od research-a sto sam napravio po netu...
Sto se tice Contour +2 svidja mi se izgled kamere. Laka za koriscenje. Istina da ima GPS i mjeri brzinu ali koliko sam procitao video sa GPS-om moze samo da se vidi sa programom i uploaduje se na njihovom serveru... znaci ne moze da se sheruje na youtube,cd, flash drive i td...
Go-Pro Hero 3 izgledam kao teletabis sa ovim na helmetu Bolja rezolucija.
Zanima me ko je koristio obje kamere koliko im traje baterija. Na sajtu pisu neke specifikacije ali to je u praksi vazda drugacije.
I na kraju cijena... Gdje ima da se kupi i koliko kostaju ove kamere kod nas.
Contour +2 Ili Go-Pro Hero 3 ???
- Asta
- Stoper

- Vozim: Yamaha FZ6N
-
VitaminC
- Biker wannabe

- Vozim: Aprilia Scarabeo
Re: Contour +2 Ili Go-Pro Hero 3 ???
Contour +2 sam ja narucio iz USA (jos je cekam da ne bude zabune). Nisam je probao jer nisam imao prilike ali evo mojih zapazanja i negativnih zakljucaka sto se tice gp-a... i zbog cega sam odlučio da uzmem contour +2.
Gp koji ima odvratno rijesene tastere na kucistu. Dosta puta mi se desilo na bratovljevoj kameri da "pritisnem" dugme za snimanje i trt - ne snimim nista. Isto vazi i za slikanje. Bas sam prosli vikend bio na kupanju sa drustvom, pola slika nije snimio jer ljudi nisu navikli da treba da se pritisne malo jace... A za odredjene trenutne ti jeste bitno da brzo reagujes.
Bez kucista nije upotrebljiva zbog kacenja + (i sam si rekao), izgledam ko teletabis kad je postavim na kacigu.
Takodje, nije mi se dopalo to sto se (dodatni) ekran grije i cesto dolazim u situaciju da zamagli staklo i snimak bude neupotrebljiv. Pogotovo izrazeno kod ronjenja/kupanja zbog razlike u temperaturi. Znam, resenje je ne uzimati ekran, ali vjerujte, itekako treba u pojedinim situacijama (kad treba pravilno postaviti kameru pred snimanje recimo...) ili podesiti nesto vezano za snimanje / slikanje.
Da ne budu sve mane, ono sto mi se dopalo, je r3 rezolucija tj. 720p @60 fps. Jako dobar snimak, dobra ekspozicija i cini mi se prirodne boje koje reprodukuje.
Sa druge strane, Contour +2 je meni licno, em ljepsi, em se lakse koristi, em jeftiniji. Nema potrebe za kucistem sem ako ne ide pod vodu, moze da se postavi u bilo koji polozaj jer mu pokretljivo socivo kamere omogucava horizontalni snimak. Veliko dugme tj taster za snimanje sto je mnogo upotrebljivije sa rukavicama dok se recimo vozi motor/roni (nego nabadanje sitnog tastera na kucistu gp-a).
Mozda ovo sto sam napisao za contour ne bude bas sve tacno, jer kao sto rekoh, nisam je koristio vec citao iskustva na netu, ali eto, gp me bas razocarao sto se tice nekih stvari i isao sam logikom da contour +2 ne moze biti gori....
Sto se nabavke tice, ja Contour +2 nisam nasao u CG, ako imas neki info, pisi.
Gp koji ima odvratno rijesene tastere na kucistu. Dosta puta mi se desilo na bratovljevoj kameri da "pritisnem" dugme za snimanje i trt - ne snimim nista. Isto vazi i za slikanje. Bas sam prosli vikend bio na kupanju sa drustvom, pola slika nije snimio jer ljudi nisu navikli da treba da se pritisne malo jace... A za odredjene trenutne ti jeste bitno da brzo reagujes.
Bez kucista nije upotrebljiva zbog kacenja + (i sam si rekao), izgledam ko teletabis kad je postavim na kacigu.
Takodje, nije mi se dopalo to sto se (dodatni) ekran grije i cesto dolazim u situaciju da zamagli staklo i snimak bude neupotrebljiv. Pogotovo izrazeno kod ronjenja/kupanja zbog razlike u temperaturi. Znam, resenje je ne uzimati ekran, ali vjerujte, itekako treba u pojedinim situacijama (kad treba pravilno postaviti kameru pred snimanje recimo...) ili podesiti nesto vezano za snimanje / slikanje.
Da ne budu sve mane, ono sto mi se dopalo, je r3 rezolucija tj. 720p @60 fps. Jako dobar snimak, dobra ekspozicija i cini mi se prirodne boje koje reprodukuje.
Sa druge strane, Contour +2 je meni licno, em ljepsi, em se lakse koristi, em jeftiniji. Nema potrebe za kucistem sem ako ne ide pod vodu, moze da se postavi u bilo koji polozaj jer mu pokretljivo socivo kamere omogucava horizontalni snimak. Veliko dugme tj taster za snimanje sto je mnogo upotrebljivije sa rukavicama dok se recimo vozi motor/roni (nego nabadanje sitnog tastera na kucistu gp-a).
Mozda ovo sto sam napisao za contour ne bude bas sve tacno, jer kao sto rekoh, nisam je koristio vec citao iskustva na netu, ali eto, gp me bas razocarao sto se tice nekih stvari i isao sam logikom da contour +2 ne moze biti gori....
Sto se nabavke tice, ja Contour +2 nisam nasao u CG, ako imas neki info, pisi.
- Asta
- Stoper

- Vozim: Yamaha FZ6N
Mislim da Contour +2 moze u vodu do dubine 1 metra... tako da je i tu u prednosti.. odnosno moze da se pokvasi...ne treba mu zastita pri kisi/snijegu. Odakle si ga narucio iz amerike? sa kojeg sajta?
-
VitaminC
- Biker wannabe

- Vozim: Aprilia Scarabeo
Nisam jos sa sajta. Cekam da mi prijatelj javi datum povratka ovamo, i kupice ga lako... Amazon, eBay....