MDM 2015 utisci i slike!

Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

MDM 2015 utisci i slike!

Post by Madza »

E pa momci meni je sve proslo OK,sem dvije nezgode koje obiljezise ovaj dogadjaj,ali srecom nasi dugovi su dobro...ali akcija kao akcija prosla je kako treba!
Udrite sa slikama i utiscima!
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsxr750

Re: MDM 2015 utisci i slike!

Post by Citizen Pg »

svaka cast na organizaciji, nazalost ja i pejamachine smo se morali iskljuciti malo posle budve,
krenuo sam sa losom gumom, tako da sam u bd primijetio zice i nisam smio dalje da idem.
da mi jos vise bude zao, nove gume mi stoje u garazi vec 7 dana :angry-banghead:
nego, Boze zdravlja bice akcija i prilika.
nadam se da su kolege koje su imale nezgodu ok, i ako ne znam nista o tome.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Svaka cast momci!!! :clap: :clap: :clap:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

I ja da pohvalim organizaciju, redare koji su odlicno radili posao...
Nadam se da ste djeci izmamili osmjeh na lice a i da ste uzivali u samoj voznji kao i posjeti samom centru..
Kao sto reze Citizen, mi smo se morali vratiti ali bice prilika...
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Odlično bilo!
200(?) Đedovamrazova na motore!
Zadovoljna đeca, osmijesi ljudi pored puta - za nezaborav!

Povrijeđenim kolegama želim brz oporavak.

Citizen - vidio sam da si stao u Budvi - gumice se troše! :lol:

Možda bi trebali organizovati neki kurs ili letak: "Civilizovana vožnja u koloni"!!
I ograničiti decibele. Falilo je discipline i kolona se prekidala, što je ugrožavalo i ugođaj i bezbijednost.

Nas nekoliko je moralo ranije nazad pa smo propustili druženje - pozdrav Cruiserima!

Bravo organizatori i redari!

Ima li audio-video materijala?
Polako žuri - Festina lente
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Svaka cast kolege na organizaciji,

Djeluje jako jednostavno, ali to je upravo zbog toga sto je organizacija prije toga morala da bude besprekorna.
Prije svega zelim i ja brz oporavak kolegama, najbitnije je da je sve ok. Malo smo mucili organizatore konstantnim pitanjima o kolegama ali ipak djeca i njihovi osmjesi su velikim dijelom popravili dan. Bilo je prelijepo biti tamo i podijeliti vrijeme sa malisanima.

Velika hvala i Misku i Kruzerima, sjajna organizacija i jos bolja dobrodoslica. (Pasulj je bio vrhunski! :) )

Ja sam napravio snimak, evo trenutno na FB dok ne bude na Youtoube-u.

https://www.facebook.com/monteguide/vid ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

Veliki pozdrav i svim kolegama koji su ucinili da ova manifestacija stvarno izgleda fenomenalno. a potvrda za to je bilo i odusevljenje djece koja su nas ispratila cijelim putem :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Bravo momci!

Jedina stvar koja mi je stvarno zasmetala i zbog koje nisam siguran za ucesce narednih godina, ukoliko se ne popravi, je ta sto ni kod jednog redara nisam vidio naostrenu kredu a ni cist i nakvasen sundjer. Veliki propust, idi u cosak taj koji je organizovao.
Hold your horses, man
Freeride
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Nažalost, nesavjesnih pojedinaca će uvijek biti. Njima ne može stati na rep ni sila zakona i policija, a kamoli par redara jedne neformalne i dobrovoljne skupine, kakva smo mi. Moramo se pomiriti sa tim i uticati koliko možemo svojim pozitivnim primjerom i javnom moralnom osudom, pa dako im nekad dođe do mozga.
Bitno je da je cilj ispunjen i da je ova lijepa akcija zaživjela i da se uz snažnu podršku kolega i javnosti nastavlja iz godine u godinu.
Incognito
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: The Beast

Post by Incognito »

Evo da dam par utisaka kad već pitate, nadam se da ih nećete pogrešno shvatiti...

Po prvi put sam bio na akciji, bilo je puno više bajkera nego što sam očekivao, itd... Nažalost pogrešno sam shvatio da ćete biti na trajektu oko 12 (ja sam bio tamo oko 11:40) pa sam zakasnio i priključio se povorci u Meljinama pri povratku iz HN...

Prvo bih se pridružio zapažanju da nažalost mnogi bajkeri ne umiju ili ne žele da voze u koloni... Prvo tu je obilaženje jedni drugih, preticanje cijele kolone bajkera, voženje paralelno u istoj traci... Ovdje bih posebno javno prozvao bajkera sa novim R12GS Adv - sa sve koferima (KO-AL80) koji je isto kasnio, i onda sumanutom vožnjom sustigao bajkere u HN, da bi onda ponovo ispreticao cijelu kolonu bajkera nazad do Bijele... Vidi se čak na Ivanovome snimku pri kraju kroz Igalo đe se provlači sa sve koferima između bajkera... Možda je čovjek samo željeo da se što prije priključi humanitarnom radu, ali nešto se ne sjećam da sam ga primjetio kasnije tokom same akcije... Neka me slobodno ispravi neko...

Druga stvar je vezana za samu akciju... Odmah da se ogradim, ne znam da li je Dom u Bijeloj imao neke specificne uslove o dužini trajanja posjete, itd... Međutim mislim da je samo druženje sa djecom prekratko i loše organizovano... Ne shvatite me pogrešno, dobro je odrađen dio oko nabavke paketića, ormana/ladica i ostalih potrepština... Međutim onoj djeci je tamo potrebnija "ljubav", druženje... Sve ono što nemaju... U poređenju sa djecom koja imaju normalno djetinjstvo i koju interesuju pokloni i paketići, možda ste primjetili da nijedno dijete nije odmah otvorilo paketić? Ali su se odmah skupili oko motora, htjeli da sjednu, da stave kacigu, obuku odijelo Djeda Mraza? Možda se može uraditi nešto narednih godina po tom pitanju, da se ostavi više vremena za djecu, a manje za novinare, ručkove, defile-e? Čak i da se napravio neki mini program, angažovao neki dječiji animator, dječija predstava, itd? Znam da je to možda puno posla, ali opšti utisak mi je da se samo došlo, fotografisalo, razdijelili paketići i otišlo na ručak (hvala ovdje još jednom Cruiserima na tom angažovanju). Ako se akcija već pravi zbog djece, onda neka tako i bude... Djetetu neće direktno mnogo značiti još jedan orman, a ni ne oskudijevaju sa hranom ili slatkišima kao nekada što je bio slučaj...Međutim značiće mu još pola sata drugačije svakodnevnice...

Nemojte što zamjeriti na iskrenosti, akcija je svakako za pohvalu i neka se nastavlja još dugo...

Ps. Kolegi Emiru brz oporavak i ovim putem...
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Incognito potpuno se slazem sa tobom za duzinu ostajanja u dom...nazalost neke kolege su pozurile boravak tamo,a i sam dom je insistirao da djeca udju i da ih niko ne slika jer je to UNICEF zahtijevao!
Malo je djece bilo kao sto ste vidjeli,ali jbg opet smo uspjeli.Htio sam i ja duze i nosim zalost kako na nas tako i na njih ali bice bolje sledece godine.Malo nas je sve,pogotovo mene kao organizatora pogodila cinjenica da su nam kolege imale nezgode,ali i to se desava.

Sto se tice upadica i indijanaca koji sprdnju cine u koloni uvjek ce biti.
Ti sto su to cinjeli niti su ucestvovali u akciji niti finansijski niti odijelom niti kolegijalnoscu,jednom rijeci uvalili su se!!!

Odrza sam govor jednoj ekipi sa sportskim motorima na traekt i pita ih sto su dosli kad nisu po nicemu ucestvovali,a oni su samo cutali...ali nema veze svako svoj obraz nosi.Taj sa BMW-om nece daleko sa takvim ponasanjem i dzabe mu sve.Neka napuni te kofere i neka se goni u P.M.

Kad se tako nesto organizauje ima se puno posla,a svi imaju svoje zahtjeve i svakoga smo gledali da ispostujemo.Naravno posle djece moramo se i nama i nasem druzenju okrenuti tako da rucak kod Cruisera je bio pun pogodak i hvala im za gostoprimstvo.

Momci iz Cruisera su me zvali X puta da pitaju kako su kolege koji su imali udes i nudili raznoraznu pomoc za njih!Hvala im jos jednom!

Vama hvala sto ste bili normalni i dosledni zadatka!!!
Post Reply