Krecemo prvi dan do neke plaze do koje moze da se dodje samo brdociem ili tim putem koji koliko god vam ga opisuju unapred ne mozete da zamislite dok se ne nadjete na nejga, zao mi je sto nisam imao go pro cameru jer jednsotavno to ni ona nebi mogla zabiljeziti a takva je nizbrdica i u provatku uspon da tu nema stajanja da sto slikas inace ostadoste tu. Par nekih slika koje sam uspio da napravim gdje sam mogoa da se zasutavim ali to ne mogu prenjeti ni djelic kako je uzivo ustvari.

adult image host

upload a gif

screengrab
KAd smo poceli spustanje, dzaba motorno kocenje i lagana kocnica vise klizate no sto vozite, kise padnu dva puta na dan i ovako razrovareni put rastresu zemlju. Sreca pa su motori lagani nekako smo uspjeli da se spustimo da se ne sutirisemo. Kad smo dosli do plaze, nevjerovatno lijepe da se isplati rizikovat voziti do nje. Ljudi inace uglavnom dolaze camcima sem mjestana koji imaju bas off road dzipove. Mada kad je kisa zabroavi sve.

how to take screenshots
Kako krenu da se oblaci reko bolje da se pakujemo i krecemo jer ako nas kisa ufati nocicemo tu. Iskreno svo vrijeme mi je stvarlo malo nemir kako cemo izac na takvu pedencu, put je pun brzada od bujica vode kada padne kisa i kamenja. Znao sam da ako stanemo tokom penjanja da cemo vjerovatno morat iz pocetka nazad. A vec mi je palo na pamet kako
cemo morat ukrcavamo na ruke motore na ove camce.

free image host
Jos nam jedan od mjestana tu prilazi dok smo se pakovali i pita jesmo li dosli preko planine. Reko jesmo, pa vracate li se tuda isto? Da- Samo se nasmijao i reko Good luck! Al eto uspjeli smo iako smo zastali na jedno mjesto i drug i ja jer nam je tocak upao u brazdu ali srecom kako motori nisu preteski uspjednosmo da nastavimo. Ali borba sa motorm, na 35 spteni, noge u blato, zavisi dje se zasutavis komarice te isfetaju u sekundi mos se mazat sa ciem oces ne pomaze.

image search

upload an image

upload an image

imgurl
KAsnije nas fata tropska kisa, ko je bio u ove predjele zna, jedno 20 minuta kao da vatrogasnim crijevom te neko kupa... srecom tad smo vec izsli na put isli prema hotelu, voda ne moze dovoljno brzo da otece sa ulica prave se ne bare nego jezera maltene, upadali smo u vodu na momente koja mi je bila do sjedista, vec sam vidi oda cu placati novi motor ili porpavku, nisam mogao vjerovat da nije povukao vodu. Ne znam dje su mu stavili usis sa vazduh ali su vjerovatno mislili na "strucnjake" kao sto sam ja kad su ga pravili.

upload pics
Dva puta nismo uspjeli da izadjemo, morali smo da se vratimo, to mi je sad ostalo ako se ikada vratim tamo a evo dok pisem o ovome vec mi ideje se motaju po glavi... Bas nevjerovatno iskustvo narocito za nekoga kome je bilo prvo takve vrste. Na zalost nisam uspio da slikam ni 1% svega interesantnoga sto sm vidio ali evo rek oda vam prenesem bar dio detalja sa puta. Ako neko bude planiroa odmor na Tajland a ljubitelj je motora da se ne zajebe da ovo ne isproba. Sto god da mogu pomoci informacijama tu sam. Karta je skupa naravno ali sami Tajland je dzaba, npr rentiranje ovih motora je 10 dolara na dan. Jedino sto bih savjetovao mozda da eto ponesete svoju kacigu mada je greota glibat ali ove tamo su kineske i ako potrefite broj da pjevate. Mi smo jos i rijetki koji su ih nosili uopste.

image hosting over 10mb