Prelazak granice kod Debelog Brijega
- maliratac
- Biker wannabe

- Vozim: Yamaha YBR125, tu i tamo Apriliu Atlantic 400S
Prelazak granice kod Debelog Brijega
Planiram u subotu 30.5. da u 9:00 uhvatim brod iz Dubrovnika, a tamo da stignem motorom. Brine me što je motor registrovan u Beogradu, na mog sina. Isto je prezime, razlika je u imenu (on je Ivan, ja sam Igor). A pasoš mi je SRJ, izdat u Baru. Zato me zanimaju nedavna iskustva motorciklista prilikom prelaska granice: Što se traži na uvid, treba li "zeleni karton" itd.?
Svako ima pravo da se kreće... i da bude kreten
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
Re: Prelazak granice kod Debelog Brijega
To za BG tablice ne znam ali pasos nema veze, Punomoc i zeleni karton ti trebaju
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
- Laki 086
- Grijač guma

- Vozim: Vozio sam nekad, sad idem pjeski...........
Moraš imati punomoćje od sina i zeleni karton.Na granicu i ako prođeš da niko ne primijeti, možeš imati probleme ako te neka kontrola zaustavi uz put ili prilikom povratka. Za pasoš i tablice ne brini.
Dusan Radovic:
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
-
pOp
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki ER-6n
skoro mi je drug bio, motor se ne vodi na njega, a nisu mu trazili punomocje ... tako da valjda zavisi na koga naletis, a zeleni karton treba
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
moze se desiti da ti ne traze, ali isto tako mogu da ti naprave problem da zazalis sto to nijesi uradio, recimo prilikom izlaska... ili bilo prilikom bilo kakve kontrole. ja sam prolazio autom, i nista mi nijesu gledali osim pasosa, nikad se ne zna...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Debeli Brijeg zna da bude zaeban ponekad... što veli Mračni, sve zavisi na koga naletiš, a meni se dešavalo izgleda vazda da naletim na one na koje ne trebam. Bolje da imaš što ti Laki reče jer nikad se ne zna 
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Debeli Brijeg često prelazim jer sam na Ćilipima često i 99% slučajeva je ok , ali evo u petak su mi se ispod sjedišta zavlačili i gumu rezervnu dizali i aubu otvarali . Dobro rekoše na koga naletiš , i najbolje ti je i najsigurnije imati sve papire- saobraćajnu , zeleni karton,vozačku,pasoš i međunarodno punomoćje . Uglavnom traže pasoš , saobraćajnu i zeleni karton . e sad pošto ti je motor na srbijanske table moraš u Srbiji izvadit zeleni . Međunarodno punomoćje je 20e i vadi se za 2 min , treba pasoš,2 slike ,saobraćajna i l.k. vlasnika vozila . poz
+1389+
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Ako je isto prezime neće ti praviti probleme.Moj auto voze svi,od žene,brata,starog,svi imamo isto prezime i nikome nisu pravili probleme na granici,kako na Debelom Brijegu tako ni na Sitnici. Registrovano vozilo,što znači osigurano i sa zelenim kartonom,važeći pasoš i vozačka dozvola. Prije su znali pitati koliko imaš novaca sa sobom,ako kažeš malo,mogu praviti problema da nemaš dovoljno za boravak u Rep.HR. Zato kažeš da nemaš puno gotovine ali imaš karticu,tako si miran.
Nije im bitna punomoć,važno da je vozilo osigurano.
Ovo sve je dovoljno ako naletiš na normalnog policajca.
Ako ne naletiš,tražiće Ti i izvod iz knjige rođenih... Kao što reče NikGold,ako možeš pripremi sve.
Još jedan savjet,ne samo za tebe već sve koji prelaze CG-HR granicu: Na Debelom Brijegu su velike gužve,zna se čekati satima a Hrvati ne vole kad motoristi obilaze kolonu-zato preporučujem da koristite granični prijelaz KOFIN. Kad prođete Euro petrol pumpu,ima raskrsnica za Njivice,ide se lijevo i samo pravo tim putem dolazite do granice gdje nema nikakve gužve jer to malo ko zna i koristi taj prijelaz.Put je sa HR strane malo lošiji,ali ništa strašno-i to samo kilometar je put sužen,ali dobar što se tiče podloge i izlazite na magistralu posle Debelog Brijega,kod skretanja za kamp Molunat,ko zna.
Nije im bitna punomoć,važno da je vozilo osigurano.
Ovo sve je dovoljno ako naletiš na normalnog policajca.
Ako ne naletiš,tražiće Ti i izvod iz knjige rođenih... Kao što reče NikGold,ako možeš pripremi sve.
Još jedan savjet,ne samo za tebe već sve koji prelaze CG-HR granicu: Na Debelom Brijegu su velike gužve,zna se čekati satima a Hrvati ne vole kad motoristi obilaze kolonu-zato preporučujem da koristite granični prijelaz KOFIN. Kad prođete Euro petrol pumpu,ima raskrsnica za Njivice,ide se lijevo i samo pravo tim putem dolazite do granice gdje nema nikakve gužve jer to malo ko zna i koristi taj prijelaz.Put je sa HR strane malo lošiji,ali ništa strašno-i to samo kilometar je put sužen,ali dobar što se tiče podloge i izlazite na magistralu posle Debelog Brijega,kod skretanja za kamp Molunat,ko zna.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
Galiote za ovo imas pice od mene, e koliko sam puta samo na Debeli Brijeg ocaprio cekajuciGaliot wrote: Još jedan savjet,ne samo za tebe već sve koji prelaze CG-HR granicu: Na Debelom Brijegu su velike gužve,zna se čekati satima a Hrvati ne vole kad motoristi obilaze kolonu-zato preporučujem da koristite granični prijelaz KOFIN. Kad prođete Euro petrol pumpu,ima raskrsnica za Njivice,ide se lijevo i samo pravo tim putem dolazite do granice gdje nema nikakve gužve jer to malo ko zna i koristi taj prijelaz.Put je sa HR strane malo lošiji,ali ništa strašno-i to samo kilometar je put sužen,ali dobar što se tiče podloge i izlazite na magistralu posle Debelog Brijega,kod skretanja za kamp Molunat,ko zna.
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
-
slon
- Stoper

- Vozim: XT660X
Ja sam motorom koji je na tudje ime isao vise puta bez ovlascenja i nikad mi nisu pravili problem. Kao sto neko rece, zavisi na koga naletis..Jednom sam cak zaboravio zeleni karton i "provuko" se, mada je to bila cista slucajnost,
jer ga skoro uvijek traze. Jos jedna stvar( iz iskustva): ako je na "rampi" osoba zenskog pola, bolje da imas sve moguce papire, one su, kao i obicno, pedantne, drze se zakona kao pijan plota, ali to tako mora bit jer ne razumiju sto je improvizacija
jer ga skoro uvijek traze. Jos jedna stvar( iz iskustva): ako je na "rampi" osoba zenskog pola, bolje da imas sve moguce papire, one su, kao i obicno, pedantne, drze se zakona kao pijan plota, ali to tako mora bit jer ne razumiju sto je improvizacija