Plava braca ili ti Pripadnici Mupa...

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Plava braca ili ti Pripadnici Mupa...

Post by Space Director »

Jedan od razloga zbog kojih vise ne posjecujem BJBIKERS je i nacionalna rasprava nastala povodom desavanja u toku MotoSkupa u Sutomoru, u Septembru mjesecu, gdje se pisalo o represiji crnogorske policije nad motociklistima koji su dolazili na taj motoskup.

Palo je dosta teskih rijeci tada, o kojima ja ne bih odje, nego o sledecem.

U Crnoj Gori je situacija sledeca, nemas dje da bjezis od policije! Na potezima od grada do grada, skoro i da nemas nikakvu sansu da negdje skrenes i izgubis se, pa je valjda to normalno da niko ne radi. A i moje iskustvo sa policijom obzirom da dosta prelazim zbog posla i terena je vise nego pozitivno.

Kakva su vasa iskustva?
Ono sto se meni desavalo, tjera me da kazem da je CG policija prilicno uznapredovala, postala profesionalnija te ukoliko si pristojan i normalan, najscesce prodjes bez kazne.
Jedna od stvari koja mi se i desila je da me uhvatio policijski intercepto - passat, dje sam imao na 1.5km puta prosjek 125km, i na kraju je sve proslo sa opomenom i krajnje korektni ponasanjem policijaca, od kojih je jedan i policajac na motoru.
Situacija na motoru, 103km/h, dje je ogranicenje 40km/h (nije naseljeno mjesto) i uz korektnu pricu i moje objasnjenje, pustaju me.
Da ne nabrajam i par situacija u gradu, ali ukupno, ja mislim da su vise nego korektni.
I kad stojim tesko me pratiti...
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Re: Plava braca ili ti Pripadnici Mupa...

Post by goku »

Ovako, ja se sjecam jedne situacije, negdje iz novemba prosle godine, u toj situaciji se pominje 160 km/h,i stari put za rijeku crnojevica, i nekakav makadam i rupe po kojima smo se vozili i ja i ti, i nekakav vucjak od cca 70 kila i svashta neshto... :mrgreen:
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ja ne znam o cemu ti pricas, jer se tim putem za Rijeku Crnojevica ne moze voziti ni 100, a ne 160km/h :P
I kad stojim tesko me pratiti...
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Space Director wrote:Ja ne znam o cemu ti pricas, jer se tim putem za Rijeku Crnojevica ne moze voziti ni 100, a ne 160km/h :P
samo vi nastavite sa takvim detaljima dako zavrsite ka onaj mali iz Bara sto je vozio kroz Sozinu i sve to lijepo snimio....
Salim se...ja odavno nemam nikakvog iskustva sa CG policijom ali ako su ostali ko kad sam ja vozio motore 80-ih (kad su nas lovili pjeske na korzo) ne valja nam posa nista.
Evo jedan slucaj iz Njemacke.
Posle zaustavljanja da odredimo kojim putem da vozimo dalje krenuo sam prvi i ,malo onako,nabio gas kad je daleko ispred mene iskocio policajac iz radarske kontrole da me zaustavi. Posto sam imao dosta vremene,ali stvarno dosta vremena , da stanem pitao sam zasto tako ocigledno iskace ispred mene reka mi je ,da je sacekao i snimao jos samo djelic sekunde ostao bih bez vozacke jer mi je ubrzanje bilo....(K 1200 R :doh: :doh: :doh: ) pa mu bilo zao jer je i on BIKER.

Drugi put su me snimili civilnim policijskim autom u naseljenom mjestu (dozvoljeno 50 km/h ) sa prosjecnom brzinom (duzina mjerenja 500 m ) 125km/h,i.......nisu bili BIKERI. TRI MJESECA ZABRANE UPRAVLJANJA MOTORNIM VOZILIMA :naughty: :naughty: :naughty:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
blazo.milic
NLB Moderator
Vozim: GS1200 Adventure

Post by blazo.milic »

A Roki, nismo mi jos u evropi, tako da kod nas nema tih zabrana
Zezam se, ja u principu postujem znake, sta cu, mada volim i ja da se opustim
Najveci je problem kada naletis na nekog nadrkanog i onda ti se sveti za sve zivo
E to su problemi, inace normalni nisu, kao sto se i Rokiju desilo
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Kada si korektan ne vidim šta bi ti se moglo desiti.

Evo mog primjera kada sam prošao nekažnjen, a mogao sam da ostanem bez vozačke dozvole:

Jedan kolega i ja jezdimo ka Podgorici (iz pravca Cetinja), dok nas ostatak društva čeka kod restorana Ognjište na putu za Nikšić.
Elem, stilazismo kolone vozila iz šlepera (ljetni dani, gužve) i preticali smo jedno po jedno auto i tamo gdje je bilo pune linije, ali jedan plavi Renault Megan CT tablica uvjek krene za nama i kada mi preteknemo kamion on nastavi dalje. Tako tri puta, od toga je dva puta imao da nas izgura sa ceste. I kod stovarišta Čelebić pretiče nas Pasat na kojem piše ,,Stop Policija''.

Stadosmo, pokupi nam dokumenta, pita nas hoćemo li da pogledamo snimak da vidimo gdje smo pravili prekršaje. Odgovaramo da nema potrebe da gledamo, znamo tačno gdje smo pogrješili, ali mislimo da smo sve uradili bezbjedno. Potom odlazi do vozača Megana, uzima mu vozačku, pravi se zapisnik, pa se opet vraća kod nas. Kaže: zaista nije bila suluda vožnja na kave znamo često da naiđemo, nego, jel vam vruće u tome? (na +30 i ja i dr-mandić imamo jakne rukavice,čizme, kacige,...). Jeste, ali razmišljamo o bezbjednosti u saobraćaju... Smješak, vraća nam vozačke dozvole. Da, zaista bi bilo nepravedno da smo imali isti tretman kao vozać Megana.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Space Direktor opet mudro zbori. u zadnjih nekoliko imam samo pozitivne rekacije panduracije, da ih što ne ureknem...
čak i u vožnji s autom normalnim tonom, priznanjem krivice totalno sam dobijao pozitivne reakcije i prolazak samo uz opomenu. O motoru i da ne pričam... prolazio sam sa radarom koji me čak hvatao da idem i 100+ dozvoljene(do not try this at home), ali uz full opremu i korektno ponašanje opet samo jasna i glasna opomena.
Ne sviđa mi se koncepcija zvana ja sam pandur i mogu da se vozim u neispravno vozilo, da se NE vežem i da biram koga neću kaznit i koga neću viđet da je prošao kroz crveno. Valjda su i zato stavili one kamere na semafore... ali srećom takvih je valjda sve manje.
Kolega iz Srbije je došao kod nas na ljetovanje i iskoristio tunel Sozinu. Došao iz pravca mora i samo preletio naplatnu rampu. Na kraju kad treba da se uključi u glavni put, jedini put koji ga vodio do tog uključenja vodio ga na patrolu koja ga zaustavila i vratila do tunela da plati 2.5€. Tako da u CG bježat policiji definitivno se ne isplati :think:
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ma ljudi rade svoj posao ,ee sad ima gi razni sas kutnjo vaspitanje i bez vaspitavanje od kutće. Moj stav je da treba uvijek kulturno i fino sa osmijehom na licu . Milion puta su me pustili , hvala im , a i kad me nisu pustili u pravu su - pogriješio sam i treba da odgovaram ,i kad nisam kriv kriv sam . Prije neki dan me zaustavljaju uz Bandiće - radarska kontrola - kolege u autu zavikaše ti si lud nisu te čak ni lovili radarom + diplomatske tablice - moj odgovor - neka nisu jeli ograničenje 50 a išao sam preko 100 , to što me nisu upecali nema veze ja znam da sam kriv , dadoh im 20 e i onako nisam platio kaznu zadnjih 7-8 god.
Opet prije par mjeseci me baš nasmijao jedan stariji debeljuškasti policajac , zaustavja me na mostu preko Ribnice , išao sam od Starog aerodroma prem gradu i navodno prešao kroz crveno . Ja sa đecom u kolima i sigurno sam prošao kroz prelazak zeleno žuto . On uporan prošao si kroz crveno , ja uporan da nisam - kažem mu da sam min 20 puta prošao pored njega danas i i da ga vidim na mostu i nisam ni lud ni bezobrazan da prolazim kroz crveno jer će me sigurno zaustaviti . On na kraju popusti i pođe do kola i donese dvije crvene lizalice i dade ih mojim miševima - evo vam djeco ove crvene lizalice jer vam je tata prošao kroz crveno - ja odgovorih djeco zahvalite se čiku i ajmo u prodavnicu da kupimo brdo zelenih lizalica čika policajcu jer je tata prošao kroz zeleno . i
I još jedan slučaj za laku noć , vraćamo se ja i žena sa svadbe - ja koma komare - reko vozi ženo brže ćemo , i "naravno" ona prolazi kroz crveno i zaustavljaju je i počinje priča a ja izlazim da im nešto objasnim . Kad su me viđeli odma su joj vratili dokumenta i rekli da nisu viđeli savjesniji bračni par - suprug pijan i dozvolio ženi da ga vozi kući .
praštajte , odužih , što ću kad mi je mila priča . poz i laku noj ;)
+1389+
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Pozrav svima,

Moram i ja reci dvije sto se policije tice. Posto mi je posao takav da sam non-stop po putevima i obilazim cijelu Crnu Goru gotovo svake sedmice, oprosteno mi je 99% prekrsaja koje sam napravio. Jedino sto bih pomenuo su pljevaljska i zabljacka policija, pogotovo pljevaljska. Posto sam ja rodjeni Pljevljak, zbog tih nesoja me je ponekad sramota reci dje sam rodjen i porastao. Vjerujte mi da kad ulazim u Pljevlja namjerno skinem pojas za vezivanje jer znam da ce vas, ako vas zaustave, zbog necega kazniti. Pogotovo sto putujem sluzbenim automobilom, a radim za jednok tipicnog balkan-tranzicija-bizMismena (citaj: polupismeno gowno) pa ako fasujem kaznu na firmu zbog nemanja tamo neke opreme na'ebao sam. Ovako, ako me zaustave uhvate se odmah za pojas i prodjem sa 15 Eur. Inace, Pljevlja su jedini grad dje policajci jedni drugima pisu kazne!
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

In_Utero wrote:Pozrav svima,

Inace, Pljevlja su jedini grad dje policajci jedni drugima pisu kazne!
E pa ima toga i ovamo,moj drug ja bio na doskolovavanje sa dzandarom kome su kolege napravile prijavu zbog NEPRILAGODJAVANJA USLOVIMA PUTA pa je izletio iz krivine :banana-skier: po snijegu na livadu bez ikakvih drugih posledica. Bio je sa civilnim autom a ovi su naisli kad su mu ljudi pomagali da izgura auto na cestu i...krk...evo ti prijava,punkti u Flensburgu (tamo je centar za saobracaj u Njemackoj) a posto isti nije imao vozacku duze od 2 godine (znaci jos u probnom vremenu ) obavezno doskolovavanje koje je tada kostalo 600 Maraka a vozacka 1000-1500 Maraka.
E pa kad takvi tebe ili mene zaustave probaj da ih ubijedis da ti oproste. :hand: :hand: :hand:

Jos jedan slucaj koji bi u CG licio kao prica :liar: Sjate Stanisica :liar: (ko ne zna ko je taj neka se raspita u PG)

Jedan nas Crnogorac dobio sina i proslavljao malo sa drustvom :obscene-drinkingdrunk: :obscene-drinkingcheers: pa krenuo kuci i onako pod gasom prodje kroz crveno a za njim bila civilna policija i zaustave ga na parkingu ispred kuce a on njima:"Ljudi ja sam danas dobio sina i evo vama po 1000 maraka pa i vi nesto popijte u njegovo zdravlje a pustite mene da idem da spavam":violin: :violin: ------------------------------------------ Epilog price je da je vidio sina za... :dance: DRUGI RODJENDAN :dance:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Post Reply