Planirane ture u 2010.

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Planirane ture u 2010.

Post by Hogar »

Naidjoh na ovakvu temu na drugom forumu, a mislim da joj je mjesto i ovdje. Dakle, ako neko planira da podje negdje interesantno ove godine, a zelio bi (ili mu ne smeta) drustvo, nek postavi sto vise informacija ovdje pa da se ljudi lagano udruze. Info bi trebao da sadrzi destinaciju (kao i VIA tacke), tacno ili priblizno vrijeme, kao i tip motora/tempo, radi lakseg uparivanja.

Eto, tek sam kupio motor, ali me svrbe tabani, dlanovi i sve ostalo za putem.... Ja i gospoDZa planiramo tokom ljeta (precizno vijeme nije utvrdjeno, kad ugrabimo odmora i bebi sitera) da podjemo do Ohrida, via Albania. Motor KLE 500, znaci tankiranje na 200-250 km, uz lagani (da ne kazem pocetnicki) tempo. Ostanak par dana i natrag, manje/vise istim putem.
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: Planirane ture u 2010.

Post by Madza »

Ja i moja draga smo se takodje dogovarali za Ohrid tako da mozete i nas dvoje da planirate!
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Ruta za Ohrid preko Albanije je prelijepa. Put kroz AL je odličan a policajci uglavnom ne dosađuju strancima a pogotovo motoristima, tako da je otprilike meka za nas ;)
Što se mene tiče vjerovatno ću neđe kad otopli put Željave da vidim taj famozni vojni objekat koji je nekad bio vr` vr`ova, a poslije toga kad dobro upeče vjerovatno Italija, poprijeko i uzduž sa dragom... svojom! :D
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

ice wrote:Ruta za Ohrid preko Albanije je prelijepa. Put kroz AL je odličan a policajci uglavnom ne dosađuju strancima a pogotovo motoristima, tako da je otprilike meka za nas ;)
Ako si isao tim putem, imas li neke savjete, kuda, kako, gdje stat i odmoriti, gdje sipati gorivo. KLE ne bi trebao biti osjetljiv na lose gorivo, ali ne bi da testiram :) A mozda i predlog gdje potraziti smjestaj u Ohridu.
Graco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KAWASAKI VERSYS

Post by Graco »

Ima nas jos zainteresovanih!
Racunajte na mene!
Hellboy
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha MT 01 & Cagiva raptor

Post by Hellboy »

Drug i ja smo takodje planirali put do Ohrida, al jos se nismo dogovorili dal onda da idemo Kroz Madjarsku, pa u Serbiu pa cg ili da se vracemo direktno u CG al 100% se ne bi vracali istim putem jer mimalo monotono. On sa yamahom tt600, ja sa apriliom pegaso 650...
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Ja sam mislio da idem na ovaj Tour around Serbia 2010. To je od 10 do 13 juna. Kreće se 10-og iz Beograda, a samo noć prije je u Areni Eric Clapton i Steeve Winwood. Tako da ću to vjerovatno odraditi. Takodje je i Italija u opticaju, ali kolima. Cijela familija... :mrgreen:
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
veskotg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena može biti sa sela.
Motor mora bit iz Japana(ne pored Andrijevice).

Post by veskotg »

ice wrote:Ruta za Ohrid preko Albanije je prelijepa. Put kroz AL je odličan a policajci uglavnom ne dosađuju strancima a pogotovo motoristima, tako da je otprilike meka za nas ;)
Što se mene tiče vjerovatno ću neđe kad otopli put Željave da vidim taj famozni vojni objekat koji je nekad bio vr` vr`ova, a poslije toga kad dobro upeče vjerovatno Italija, poprijeko i uzduž sa dragom... svojom! :D
Za Italiju me slobodno planiraj,tj planirajte,tj mene i dragu ;) ,i ako se dogovorimo pa da odemo trajektom ka Tunisu a otole desno ka Maroku i Spaniji,pa ko pretece przenje i pecenje,pricace! A? :?:
every second,every minute,every day I was lost
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Hogar wrote:
Ako si isao tim putem, imas li neke savjete, kuda, kako, gdje stat i odmoriti, gdje sipati gorivo. KLE ne bi trebao biti osjetljiv na lose gorivo, ali ne bi da testiram :) A mozda i predlog gdje potraziti smjestaj u Ohridu.
kad dođeš blizu Drača, ostaje ti jedan aerodrom sa lijeve strane... mislim da je mali sportski aerodrom u pitanju, kad ga prođeš s desne strane ti ostaje NORD PARK motel/restoran. Prelijepo mjesto za pauzicu, dobra hrana, nije skupo i svi ljubazni i pričaju engleski i italijanski.
Image

Image

Što se tiče pumpi, svojim okom ćeš najbolje procijenit đe stat đe ne. Vjeruj mi, pumpi ima baš dosta ali dobro opremljenih nema previše, al tu i tamo naletiš na neku lijepu za oko i tamo sipaš. Nisam namjerno išao preko Tirane jer nisam htio ljeti da upadam u tu gradsku gužvu.
veskotg wrote:
Za Italiju me slobodno planiraj,tj planirajte,tj mene i dragu ;) ,i ako se dogovorimo pa da odemo trajektom ka Tunisu a otole desno ka Maroku i Spaniji,pa ko pretece przenje i pecenje,pricace! A? :?:
biće vremena, dogovorićemo se druže, možda odradimo dio ture zajedno jer ćemo mi par dana sigurno ostat u Rim :)
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ove sezone necu praviti nikakve planove. ohrid mi djeluje jako privlacno i to je vec u domenu ostvarljivog. a alpi... zavisno od kes situacije, mozda uz kombinaciju sa umagom...
ili erzberg
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply