Naidjoh na ovakvu temu na drugom forumu, a mislim da joj je mjesto i ovdje. Dakle, ako neko planira da podje negdje interesantno ove godine, a zelio bi (ili mu ne smeta) drustvo, nek postavi sto vise informacija ovdje pa da se ljudi lagano udruze. Info bi trebao da sadrzi destinaciju (kao i VIA tacke), tacno ili priblizno vrijeme, kao i tip motora/tempo, radi lakseg uparivanja.
Eto, tek sam kupio motor, ali me svrbe tabani, dlanovi i sve ostalo za putem.... Ja i gospoDZa planiramo tokom ljeta (precizno vijeme nije utvrdjeno, kad ugrabimo odmora i bebi sitera) da podjemo do Ohrida, via Albania. Motor KLE 500, znaci tankiranje na 200-250 km, uz lagani (da ne kazem pocetnicki) tempo. Ostanak par dana i natrag, manje/vise istim putem.
Planirane ture u 2010.
- Hogar
- Test vozač kaskader

- Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
Re: Planirane ture u 2010.
Ja i moja draga smo se takodje dogovarali za Ohrid tako da mozete i nas dvoje da planirate!
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Ruta za Ohrid preko Albanije je prelijepa. Put kroz AL je odličan a policajci uglavnom ne dosađuju strancima a pogotovo motoristima, tako da je otprilike meka za nas
Što se mene tiče vjerovatno ću neđe kad otopli put Željave da vidim taj famozni vojni objekat koji je nekad bio vr` vr`ova, a poslije toga kad dobro upeče vjerovatno Italija, poprijeko i uzduž sa dragom... svojom!
Što se mene tiče vjerovatno ću neđe kad otopli put Željave da vidim taj famozni vojni objekat koji je nekad bio vr` vr`ova, a poslije toga kad dobro upeče vjerovatno Italija, poprijeko i uzduž sa dragom... svojom!
- Hogar
- Test vozač kaskader

- Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.
Ako si isao tim putem, imas li neke savjete, kuda, kako, gdje stat i odmoriti, gdje sipati gorivo. KLE ne bi trebao biti osjetljiv na lose gorivo, ali ne bi da testiramice wrote:Ruta za Ohrid preko Albanije je prelijepa. Put kroz AL je odličan a policajci uglavnom ne dosađuju strancima a pogotovo motoristima, tako da je otprilike meka za nas![]()
- Graco
- Grijač guma

- Vozim: KAWASAKI VERSYS
Ima nas jos zainteresovanih!
Racunajte na mene!
Racunajte na mene!
- Hellboy
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha MT 01 & Cagiva raptor
Drug i ja smo takodje planirali put do Ohrida, al jos se nismo dogovorili dal onda da idemo Kroz Madjarsku, pa u Serbiu pa cg ili da se vracemo direktno u CG al 100% se ne bi vracali istim putem jer mimalo monotono. On sa yamahom tt600, ja sa apriliom pegaso 650...
- Gasho
- NLB Moderator
- Vozim: Biciklo...
Ja sam mislio da idem na ovaj Tour around Serbia 2010. To je od 10 do 13 juna. Kreće se 10-og iz Beograda, a samo noć prije je u Areni Eric Clapton i Steeve Winwood. Tako da ću to vjerovatno odraditi. Takodje je i Italija u opticaju, ali kolima. Cijela familija... 
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
- veskotg
- Silovatelj krivina

- Vozim: Žena može biti sa sela.
Motor mora bit iz Japana(ne pored Andrijevice). - Location: titograd
Za Italiju me slobodno planiraj,tj planirajte,tj mene i draguice wrote:Ruta za Ohrid preko Albanije je prelijepa. Put kroz AL je odličan a policajci uglavnom ne dosađuju strancima a pogotovo motoristima, tako da je otprilike meka za nas![]()
every second,every minute,every day I was lost
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
kad dođeš blizu Drača, ostaje ti jedan aerodrom sa lijeve strane... mislim da je mali sportski aerodrom u pitanju, kad ga prođeš s desne strane ti ostaje NORD PARK motel/restoran. Prelijepo mjesto za pauzicu, dobra hrana, nije skupo i svi ljubazni i pričaju engleski i italijanski.Hogar wrote:Ako si isao tim putem, imas li neke savjete, kuda, kako, gdje stat i odmoriti, gdje sipati gorivo. KLE ne bi trebao biti osjetljiv na lose gorivo, ali ne bi da testiramice wrote:Ruta za Ohrid preko Albanije je prelijepa. Put kroz AL je odličan a policajci uglavnom ne dosađuju strancima a pogotovo motoristima, tako da je otprilike meka za nas![]()
A mozda i predlog gdje potraziti smjestaj u Ohridu.

Što se tiče pumpi, svojim okom ćeš najbolje procijenit đe stat đe ne. Vjeruj mi, pumpi ima baš dosta ali dobro opremljenih nema previše, al tu i tamo naletiš na neku lijepu za oko i tamo sipaš. Nisam namjerno išao preko Tirane jer nisam htio ljeti da upadam u tu gradsku gužvu.
biće vremena, dogovorićemo se druže, možda odradimo dio ture zajedno jer ćemo mi par dana sigurno ostat u Rimveskotg wrote:Za Italiju me slobodno planiraj,tj planirajte,tj mene i draguice wrote:Ruta za Ohrid preko Albanije je prelijepa. Put kroz AL je odličan a policajci uglavnom ne dosađuju strancima a pogotovo motoristima, tako da je otprilike meka za nas![]()
Što se mene tiče vjerovatno ću neđe kad otopli put Željave da vidim taj famozni vojni objekat koji je nekad bio vr` vr`ova, a poslije toga kad dobro upeče vjerovatno Italija, poprijeko i uzduž sa dragom... svojom!,i ako se dogovorimo pa da odemo trajektom ka Tunisu a otole desno ka Maroku i Spaniji,pa ko pretece przenje i pecenje,pricace! A?
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
ove sezone necu praviti nikakve planove. ohrid mi djeluje jako privlacno i to je vec u domenu ostvarljivog. a alpi... zavisno od kes situacije, mozda uz kombinaciju sa umagom...
ili erzberg
ili erzberg
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;