Tablica na motor

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Post Reply
ThePower
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Kawasaki z750

Tablica na motor

Post by ThePower »

Na motor što sam kupio tablica je skroz unutar blatobrana,može li mi neko rec jel to zabranjeno tako da stoji,moram li stavljat onu plastiku na koju se kači tablica?Čuo sam da je skoro donešen zakon da mora bit izbačena pozadi.
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: Tablica na motor

Post by djodja »

Cini mi se da Galiot ima vrlo jednostavnu kontrapciju na svom motoru koja bi takodje mogla da rijesi tvoj problem.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
ThePower
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by ThePower »

Viđeh to,imam ja taj nastavak nego me interesuje jel zakon to nalaže ili može i ovako da čuči tamo?
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

nalaze, i ako ti nije na vidno mjesto drotovi te odmah rolaju i kaznjavaju i td....
tako da moj ti j e predlog da to stavis na vidn omjesto
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Naš, trenutno važeći zakon kaže:

Član 279
Motorna vozila u saobraćaju, traktori i radne mašine, osim motocikla, moraju imati po dvije tablice.
Motocikli, bicikli sa motorom, priključna vozila, priključna vozila koja vuku traktori i motokultivatori sa priključnim vozilom imaju po jednu tablicu.
Registarske tablice na vozilu moraju da budu postavljene tako da se dobro vide i budu čitljive.
Lake prikolice koje se ne registruju mogu u saobraćaju na putu da učestvuju ako su tehnički ispravne i ako na svojoj zadnjoj strani imaju registarsku tablicu vučnog vozila.

To znači da službeno lice procjenjuje da li je tablica vidljiva, no kako je već rečeno u temi http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... 7&start=40" onclick="window.open(this.href);return false; uprava policije je pokrenula inicijativu za izmjenu Zakona o bezbjednosti u saobraćaju a to znaći da će se ovo detaljnije opisati u budućem zakonu, kao npr. da položej tablice mora biti iza centra zadnjeg točka, ili da tablica ne može biti nakrivljena preko odrođenog ugla ... što je uobičajno u skoro svim okolnim državama tako da se sa takvom tablicom uglavnom i ne može van CG ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Pošto me kolega Djodja pomenuo,da se i Ja glasnem. Kao što reče wulfy,sve manje može da prođe takav položaj tablice,a za bilo koji izlet preko granice zaboravi. Meni su jednom čak provjeravali da li može tablica da se prebaci tj,da se presavije da bude prilepljena uz rep,kao kod tebe. Nisu skužili da može,ipak smo mi bolji majstori nego oni carinici ;) :D

A ovako nemaš ni zadnjih žmigavaca,tako da te svaki policajac može isključiti iz saobraćaja.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
ThePower
Biker wannabe
Biker wannabe