Preskocismo bikere (motorizovane)...

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Preskocismo bikere (motorizovane)...

Post by Gasho »

Ministarstvo turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dodijelili su juče u Baru prvi put sertifikate standarda kvaliteta i usluge “bed end bike” za smještajne kapacitete prilagođene boravku biciklista. Taj standard je veoma bitan, kažu turistički poslenici, jer se javlja za izuzetno brojnu ciljnu grupu turista - ljubitelja svih vrsta biciklizma, kojih je više od 100.000 registrovano samo u Njemačkoj. Akcentujući da su taj projekat Ministarstvo i NTO stavili u sam vrh svojih prioriteta, direktor NTO Saša Radović dodao je da, zbog mobilnosti ove ciljne grupe turista, cijelu Crnu Goru treba doživjeti kao veliki “bed end bike” hotel i da se prevashodno vodi računa o očuvanju kvaliteta usluge tih turista. “Riječ je o edukovanim i dinamičnim ljudima, sa izraženom sviješću da istražuju lokalnu kuhinju i prirodu, koji u prosjeku troše od 80 do 100 eura, daleko više od prosječnog turiste. Objekata sa ovim sertifikatom samo u Njemačkoj ima preko 6.000, a mogu ga dobiti i mali smještaji i hoteli sa pet zvjezdica”, rekao je Radović. On je potom uručio sertifikate predstavnicima ukupno 17 objekata u sjevernom i centralnom regionu Crne Gore koji su ispunili proceduru dobijanja te specifične kategorije za smještaj. Kako je juče najavljeno, slijedi prezentacija standarda primorskim hotelima.

VIJESTI
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Re: Preskocismo bikere (motorizovane)...

Post by Bandit »

E bas me to cudi on nas,moj Gaso...Eeee,kakvi smo,jad nas nasa'...
14:23
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

svakih dva dana nam je neko drugi bitan , samo dok to neko iz eu pomene, prvo elitni turizam, pa su nam bitni pomorci sa jahtama, pa ovi pa oni, sad biciklisti
risk,is what makes life worth living.
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Iskreno, ja ovo u opste ne dozvoljavam tragicno vizavi toga da je bolje da nudimo vise nego da nudimo manje. E sad, u realnosti mislim da ovo nece napraviti nekog drasticnog pomaka. Kao sto Sparco pomenu, mi kao imamo elitni turizam i Yacht Friendly smo drzava, pa nesto i ne vidim da se ljudi lome da dodju sa jahtama kod nas kao recimo sto je slucaj sa Dbk i ujedno nesto i ne primjecujem taj elitni turizam.

Nego da se vratim na motocikliste (nisam prevelik fan naziva 'bajkeri', bike je skraceno od bicycle i samim time se odnosi na biciklo, sa druge strane obicno me ta rijec asocira na Hell Angels HD riders), dal bi bilo bolje da i mi podlazemo nekim standardima tipa 'bed and bike', vjerovatno da bi, dal bi to nesto istinski promijenilo, vjerovatno da nebi. Sad mozda neki od vas se nece sloziti samnom, ali zato sam se na pocetku osvrnuo na neke stvari koje teoriski nudimo a koje u realnosti bas, eto mogu da kazem, skoro i ne postoje. Ako podjem pod pretpostavkom da je gro bicikala koje zeteknem na magistranim putevima doslo van granica, posto koliko vidim, mi nismo zaljubljenici u pedalanje, broj motora sa inostranim tablicama itekako prevezilazi broj biciklista. Poenta je da ljudi nas dozivljavaju kao neku interesantnu moto destinaciju, makar po onome sto ja mogu da vidim, i bez toga sto nemamo neki certifikat. Mozda broj nocenja kolega iz inostranstva bi se blago popeo da posjedujemo tako nesto, mada mislim da bi to bilo minimalno. Na kraju, jos od nikog ko vozi motore i sprema se na neki put nisam cuo, 'e ajmo ovamo, ovamo imaju motorcycle friendly certifikat', obicno neka ranija iskustva i konsultacije sa lokalnim kolegama resavaju vecinu pitanja.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Gasho
NLB Moderator

Post by Gasho »

Djodja, Pulena je biker friendly picerija, i to znaju svi iz okruzenja. Takodje se moze reci i za motelcic u koji smjestam sve one koji mi se jave kada prolaze kroz CG, a vjeruj mi, njih je jako mnogo. Uglavnom, svi znaju za Gasha i Rajka (vlasnik hotelcica). E sad, umjesto da proglasimo jos nekoliko takvih mjesta i privucemo sto vise motorista, mi njih preskacemo i to radimo sa biciklistima. Naravno da nemam nista protiv, ali mislim da se isto moglo uraditi i za bikere (motorne). Ja ako vidim oznaku biker friendly, prvo cu tamo svratiti...
To je ono sto sam htio da kazem, ne da odgovorim na tvoj post. Jer mi ovaj tvoj odgovor lici na izreku Pastrovica: Moze biti, mada ne mora da znaci...
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Zar ne možeš ti staviti npr. "Bikers welcome" tablu i bez NTO?
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Evo Gasho da ja direktno odgovorim na tvoj post,

uglavnom si upravo potvrdio ono sto sam napisao,
Gasho wrote:Djodja, Pulena je biker friendly picerija, i to znaju svi iz okruzenja. Takodje se moze reci i za motelcic u koji smjestam sve one koji mi se jave kada prolaze kroz CG, a vjeruj mi, njih je jako mnogo. Uglavnom, svi znaju za Gasha i Rajka (vlasnik hotelcica)...
vecina ovo zna na osnovu ranijih kako svojih tako tudjih iskustava, ne na osnovu nekih brosura na kojima to pise, naravno ispravime ako grijesim. Ne znam za ostale, ali mene ce uvijek draze bit da poslusam necije licno iskustvo nego da procitam na prace papira sto je Saachi and Saachi smislio. NA kraju, word of mounth je maketing tool broj jedan u svakoj knjizi. Opet, NAGLASAVAM, ja kazem da bi bilo dobro da smo dobili sertifikat o kojemu ti pricas i u tome se apsolutno slazem ali isto tako kazem da je dobro sto su to i biciklisti dobili, drugim rijecima ne zelim da se ovo dozivi kao negativno.

Resume, daboga da dobijes taj certifikat prije nego si mislio kao i jos mnogo drugih i da se broj nopcenja u tvom motelcicu kao i dnevni pazari u Puleni udvostruce i ovo govorim najiskrenije. Kao i svima vama tako i meni je ide u prihod da imamo bolje uslove pa u kojem god to smislu bilo.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Gasho
NLB Moderator

Post by Gasho »

Djodja, nemam svoj motelcic, i nikakve koristi materijalne od toga nemam. Jedino sam zadovoljan jer mogu ljudima da pomognem i razbijem njihove strahove povodom dolaska u CG. Kada pomognem svojim kolegama motoristima, a u istom pomognem i svom prijatelju sa hotelom, niko zadovoljniji od mene. To je moja jedina korist.
Pulena ima dosta gostiju i bez brace bikera, a vjeruj mi da je malo ko otisao iz picerije da nije bio cascen ili picem ili hranom. U zavisnosti da li sam ja tu ili sam odsutan, bikeri su placali ili nisu...
Tako da nije moj motiv sto ovo pisem, materijalna strana. Krivo mi je ako je to tako shvaceno, ali svi koji me znaju, znaju da to nije razlog.
Ne vidim nigdje u mom postu da sam napisao da je meni krivo sto su biciklisti ovo dobili, samo zelim da kazem da su i motoristi to isto trebali da dobiju...
Gasho
NLB Moderator

Post by Gasho »

vuk wrote:Zar ne možeš ti staviti npr. "Bikers welcome" tablu i bez NTO?

Mogu, hvala na ideji...
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Kao sto rece Sparco,treba reci da cemo sa tim sto prije uci u EU i dace nam i sertifikate i hotele i sve...
14:23
Post Reply