Dakle, jutro je pocelo tako sto mi je u 6:10 zazvonio telefon, jedva sam se javio i cujem Marka sa druge strane: Izvini ako te budim (??!!??!!??!) jeli mi kod tebe ulozak od jakne? Krecem na put za Holandiju, treba mi.
Ok, ustajem, i razmisljam sta da radim. Dok on dodje, ja ne mogu zaspati, a vec mi se razbio san. Ok, idem i ja da se vozim. Dje? Idem do mora, kod rodjaka u Boku, preko Trebinja.
U medjuvremenu, dok cekam Marka ispred RideAround2010 garaze, dobijam sms od Ice-a da im se pridruzim, idu on i Madza do Dubrovnika da mijenjaju gume. Uzimam i to obzir, taman Trebinje, Dubrovnik, Kotor.
Utoliko dolazi Slowhand i govori mi dje je krenuo. Ima neke obaveze u Holandiji, ide motorom i volio bi da ga ispratim do Sarajave. Od dvije opcije, ja uzimam trecu.
Sjedamo na motore u 8 sati i puni gas do Pluzina.
Nemamo slika, jer nismo stajali, tako da postavljam prve slike iz Pluzina, pogled na Pivsko jezero. Doruckovali smo izvrstan dorucak u restoranu-motelu "Zvono", biker-frendly mjesto, topla preporuka svima. Slusa se jazz i bluz, jede domaca hrana.

Evo i Marka, na BIG-u, spreman za putovanje:

Evo i Marka jos jednom:

Nastavljamo dalje, prolazimo kroz tunele i pocinje da pada opaka kisa, stajem da oblacim kisno:

Posto je ovaj putopis, bar moj dio, bio posvecen voznju, dok sam imao snage i bio odmoran, nisam stajao, tako da smo stali u Sarajevu, imali smo neku malu intervenciju na motoru, tu se pozdravili, ja Marku pozelio srecan put i on nastavio ka Slavonskom Brodu, a ja preko Konjica, Jablanice, ka Mostaru, dje stajem i slikam ovu fotku:

Tocenje goriva i pun gas.
Isao sam na Stolac, pa na Bilecu, tu ima jedno fenomenalna dionica novog puta, uzivao sam.
Nakon toga ide malo uzi put, ali isto lijep za voznju. Nedje oko Berkovica nailazim na ovo, spomenik posvecen prekjucerasnjoj utakmici Srbija - Njemacka 1:0
Dakle, Srbija se saginjati nece!

Nakon toga, redjaju se pejzazi:

Fatnicko polje prije Bilece:

Jedna umjetnicka:

Jedna krivinarska, omiljeni saobracajni znak:

Bilecko Jezero:

Interesantan podatak, vecina bileckoj jezera se nalazi u CG, a hidorcentrala u Bosni. Crna Gora ne dobija ni jedan jedini euro, niti struju pod povlascenim uslovima od Bosne. Jos jedan dokaz, da ja nasa mala lijepa drzavica u K-cu.
Prolazim Bilecu, pravim malu pauzu da popijem malo vode i pojedem poslednje parce pite zeljanice koju sam kupio na Jablanici, i gas prema CG. Zadrzavanje na prelazu svega par minuta i idem ka Niksicu preko Petrovica.
Ovo su vec Banjani, to je kraj u kome je rodjen moj otac, a meni sve miliji kako sam stariji.
Bude mi se neki sentimenti, pa sam tu napravio najvise slika, pokosenih livada, starih kuca, predjela, pejzaza i nekog poludivljeg zdrevca. Inace, ne postoje ljepsi oblaci i nidje se volje zvijezde ne vide nego u Banjanima
Pokosene podine

Petrovici:

Oblak iznad Banjana:

Mnogo mi je lijepo pao ovaj dio puta, dosta nekih emocija izazvani poznatim krajevima, a dan se gasio, malo rose po travi, pa milion mirisa ulazi u kacigu, a mir i tisina, ne cuje se ni pticica, nema ni lasti koje se zalijecu ka motoru. Prelijepo, bas. To mi je nekako dalo energije, pa sam tu dionice, od petrovica do niksica dje mi je poznat put, vozio totalno sumanuto, kao da sam ukrao GSR-a.
I konacno, slika sa pumpe na izlazu od Niksica.

Da sumiram, moja ruta je bila: Podgorica-Niksic-Pluzine-Sarajevo-Jablanica-Mostar-Stolac-Bileca-Vilusi-Niksic-Pg, ukupno: 603km.
Ovo je mjesto dje se zavrsava moj dio putopisa, a nastavlja Markov.
On je nastavio do Zagreba, tamo prespavao, a u sledecem danu stigao u Njemacku, pa je nastao od sad kultni vic:
Sta radi Crnogorac kad dodje u NJemacku?
Ode kod ROKIJA!
Marko se sreo sa Rokijem i posle voznje autoputem dje je Honda dominirala nad BMW-om, stigao kod njega kuci.
Tu je prespavao, odmorio, popricao sa Rogosicima a ujutru rano nastavio za Holandiju.
Ovom prilikom, u Markovo ime, hocu da se zahvalim Rokiju na gostoprimstvu, jer me to zamolio, nije mogao cekati da se on dokapa interneta.
Dakle, Komsija, hvala ti puno, sad mi hvali rijeci, ali eto... valjda nadjem bolje drugi put, ili jos bolje, nadjemo nacin svi da ti se oduzimo, za gostoprimstvo koje nam pruzas, meni, Marko, Duki, RideAround momcima i svima ostalima kojima cinis usluge
Hvala Komso
Slowhand, preuzmi dirigentsku palicu
Pozdrav svima