Sume sjevera - by Slowhand & Space Director

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Sume sjevera - by Slowhand & Space Director

Post by Space Director »

Dakle, evo jednog kombinovanog putopisa koji cemo napisati Marko(Slowhand) i ja. Ja cu poceti, a on ce zavrsiti, nadam se da ce vam se svidjeti :)

Dakle, jutro je pocelo tako sto mi je u 6:10 zazvonio telefon, jedva sam se javio i cujem Marka sa druge strane: Izvini ako te budim (??!!??!!??!) jeli mi kod tebe ulozak od jakne? Krecem na put za Holandiju, treba mi.
Ok, ustajem, i razmisljam sta da radim. Dok on dodje, ja ne mogu zaspati, a vec mi se razbio san. Ok, idem i ja da se vozim. Dje? Idem do mora, kod rodjaka u Boku, preko Trebinja.
U medjuvremenu, dok cekam Marka ispred RideAround2010 garaze, dobijam sms od Ice-a da im se pridruzim, idu on i Madza do Dubrovnika da mijenjaju gume. Uzimam i to obzir, taman Trebinje, Dubrovnik, Kotor.
Utoliko dolazi Slowhand i govori mi dje je krenuo. Ima neke obaveze u Holandiji, ide motorom i volio bi da ga ispratim do Sarajave. Od dvije opcije, ja uzimam trecu.
Sjedamo na motore u 8 sati i puni gas do Pluzina.
Nemamo slika, jer nismo stajali, tako da postavljam prve slike iz Pluzina, pogled na Pivsko jezero. Doruckovali smo izvrstan dorucak u restoranu-motelu "Zvono", biker-frendly mjesto, topla preporuka svima. Slusa se jazz i bluz, jede domaca hrana.

Image
Evo i Marka, na BIG-u, spreman za putovanje:
Image
Evo i Marka jos jednom:
Image

Nastavljamo dalje, prolazimo kroz tunele i pocinje da pada opaka kisa, stajem da oblacim kisno:
Image
Image
Posto je ovaj putopis, bar moj dio, bio posvecen voznju, dok sam imao snage i bio odmoran, nisam stajao, tako da smo stali u Sarajevu, imali smo neku malu intervenciju na motoru, tu se pozdravili, ja Marku pozelio srecan put i on nastavio ka Slavonskom Brodu, a ja preko Konjica, Jablanice, ka Mostaru, dje stajem i slikam ovu fotku:
Image
Tocenje goriva i pun gas.
Isao sam na Stolac, pa na Bilecu, tu ima jedno fenomenalna dionica novog puta, uzivao sam.
Nakon toga ide malo uzi put, ali isto lijep za voznju. Nedje oko Berkovica nailazim na ovo, spomenik posvecen prekjucerasnjoj utakmici Srbija - Njemacka 1:0
Dakle, Srbija se saginjati nece! :D
Image

Nakon toga, redjaju se pejzazi:
Image
Fatnicko polje prije Bilece:
Image
Jedna umjetnicka:
Image
Jedna krivinarska, omiljeni saobracajni znak:
Image
Bilecko Jezero:
Image
Interesantan podatak, vecina bileckoj jezera se nalazi u CG, a hidorcentrala u Bosni. Crna Gora ne dobija ni jedan jedini euro, niti struju pod povlascenim uslovima od Bosne. Jos jedan dokaz, da ja nasa mala lijepa drzavica u K-cu.

Prolazim Bilecu, pravim malu pauzu da popijem malo vode i pojedem poslednje parce pite zeljanice koju sam kupio na Jablanici, i gas prema CG. Zadrzavanje na prelazu svega par minuta i idem ka Niksicu preko Petrovica.
Ovo su vec Banjani, to je kraj u kome je rodjen moj otac, a meni sve miliji kako sam stariji.
Bude mi se neki sentimenti, pa sam tu napravio najvise slika, pokosenih livada, starih kuca, predjela, pejzaza i nekog poludivljeg zdrevca. Inace, ne postoje ljepsi oblaci i nidje se volje zvijezde ne vide nego u Banjanima :)
Pokosene podine
Image
Image
Petrovici:
Image
Oblak iznad Banjana:
Image
Mnogo mi je lijepo pao ovaj dio puta, dosta nekih emocija izazvani poznatim krajevima, a dan se gasio, malo rose po travi, pa milion mirisa ulazi u kacigu, a mir i tisina, ne cuje se ni pticica, nema ni lasti koje se zalijecu ka motoru. Prelijepo, bas. To mi je nekako dalo energije, pa sam tu dionice, od petrovica do niksica dje mi je poznat put, vozio totalno sumanuto, kao da sam ukrao GSR-a.

I konacno, slika sa pumpe na izlazu od Niksica.
Image

Da sumiram, moja ruta je bila: Podgorica-Niksic-Pluzine-Sarajevo-Jablanica-Mostar-Stolac-Bileca-Vilusi-Niksic-Pg, ukupno: 603km.
Ovo je mjesto dje se zavrsava moj dio putopisa, a nastavlja Markov.
On je nastavio do Zagreba, tamo prespavao, a u sledecem danu stigao u Njemacku, pa je nastao od sad kultni vic:
Sta radi Crnogorac kad dodje u NJemacku?
Ode kod ROKIJA! ;)))

Marko se sreo sa Rokijem i posle voznje autoputem dje je Honda dominirala nad BMW-om, stigao kod njega kuci.
Tu je prespavao, odmorio, popricao sa Rogosicima a ujutru rano nastavio za Holandiju.
Ovom prilikom, u Markovo ime, hocu da se zahvalim Rokiju na gostoprimstvu, jer me to zamolio, nije mogao cekati da se on dokapa interneta.
Dakle, Komsija, hvala ti puno, sad mi hvali rijeci, ali eto... valjda nadjem bolje drugi put, ili jos bolje, nadjemo nacin svi da ti se oduzimo, za gostoprimstvo koje nam pruzas, meni, Marko, Duki, RideAround momcima i svima ostalima kojima cinis usluge ;)
Hvala Komso :)

Slowhand, preuzmi dirigentsku palicu :)

Pozdrav svima
I kad stojim tesko me pratiti...
urke
Grijač guma
Grijač guma

Re: Sume sjevera - by Slowhand & Space Director

Post by urke »

Spontane i ne planirane stvari najvise volim...tako i ti..svaka cast za djir sto si napravioi ispratio Slowhand-a kojemu je to sigurno mnogo znacilo
Tako i wulfy,sa njegovim djirom do nisa...za oba slucaja mogu samo jedno da kazem RESPECT :clap: :clap: :clap:
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

E samo ako dr Peković ili pak ovi iz Dobrote čuju za ovizi forum aahh što će se obradovat :D , sve ludak do ludakaaa
+1389+
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Dobra setnja, svaka cast :)

A druga Rokoga nema nam na svijet :) Jos od kad je oderator na forumu svi ga strasno volimo :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Radža moj dobri, ne svati me pogrešno, al sad mi je milo što nisi s nama pošao na drugu bandu :) svaka čast drug, najzad si počeo s pravim putopisima još samo da NE zumiraš ovim tvojim telefonskim aparatom i sve 5 :D
bravo majstore Spejse, a za majstora Slow-a ćemo posebne komentare ali kad se javi.
Roki, ambasadore lijepe naše gore, angažovaćemo potomke kralja Nikole, nadam se da im je osta neki orden za crne dane ;)
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

opet sta reci, nego svaka cast, obojici! :clap: :clap:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Svaka cast, svoj trojici...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Aloha bajkerice i bajkeri....

Stigoh, živ, jedva....

Bogome šašav put, a prelijep, fenomenalan. Bio sam kod Rokija, ugostio me prelijepo drugar naš, svaka mu čast. On uskoro kreće na put takođe, tek će tu da se provede!!!!

Po povratku vam šaljem izvještaj, samo da znate, došao sam u utrecht u 21:00, još je sunce bilo visoko na nebu, a ja sa toniranim vizirom, daleeeeeeko sam od kuće.

Bajkerski pozdrav...

Image
A gdje ide ovaj put.......
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Bajkerski pozdrav i tebi druze:-) kad se vracas i kuda ces? Ides li nazadi kroz Evropu ili preko New Yorka pa na Vladivostok :lol:
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

e bas lijepo.

svaka vam cast momci. space kako pravis mi zazubice...... ala bice dana za megdana...

a masja i honda standardno.... :D

ps: kuca rogosica u lossnic motorcycle frendly

ROKIJA ZA PREDSJEDNIKA!!!!!!!!
kako steee, kako ste svi ?!?!
Post Reply